Lentävä kalakukko raikasi Jyväskylän illassa

Pekka Virran kädenjälki näkyy KalPassa.
JYP sai torstai-iltana vieraita Kuopiosta. Rakkaiden vihollisten yhteenoton teemana oli nuorten pelaajien viimeiset mahdollisuudet lunastaa paikka auringosta. KalPa haki Jyväskylästä voiton numeroin 1-4.

JYPin ja KalPan välisessä harjoitusottelussa mielenkiinnon kohteena oli nuorten pelaajien viimeiset näytönpaikat. Molemmat joukkueet lähtivät otteluun mukanaan vahvistuksia Mestiksestä sekä nuorten liigasta. Ottelu oli kolmatta erää lukuunottamatta kuopiolaisten vahvaa näytöstä. Keltapaidat vyöryttivät hyökkäyksiä toisensa jälkeen kohti Sami Rajaniemen vartioimaa JYP-maalia.

KalPa aloitti ottelun vauhdikkaasti. Avauserässä kolmen minuutin pelin jälkeen Jukka Voutilainen pääsi iskemään maalin edestä kiekon verkkoon Janne Keräsen tarjoilusta. KalPan ykkösnyrkki, jonka muodostivat Voutilainen, Arttu Ilomäki sekä Janne Keränen oli muutenkin läpi pelin erittäin vaarallinen. Ottelun ensimmäinen erä olikin selkeästi kuopiolaisten. JYPillä oli suuria vaikeuksia päästä liikkeelle omalta alueelta. Tämän myönsi myös päävalmentaja Marko Virtanen.

- Kyllä me olimme ensimmäisessä erässä jaloissa, se ei lähtenyt ihan niinkuin piti. Ennen peliä tuosta KalPan pelityylistä varoittelin, että sehän on ihan omanlainen tässä liigassa, eli perustuu kovaan luisteluun ja kiekonliikuttamiseen. Siihen ei saa mennä mukaan, vaan pokan täytyy pitää ja uskoa siihen omaan tekemiseen, ja odotella kiekonmenetyksiä. Se oli uusi juttu monille pelaajille.

Toisessa erässä peli hieman tasoittui. KalPa kuitenkin rankaisi erän aikana kahdesti ylivoimalla Joona Harjaman, sekä Jonne Tammelan maaleilla. Varsinkin nuoren Tammelan, joka oli yksi ottelun hahmoista, maali oli huikea yksilösuoritus. Erän lopulla JYP alkoi päästä peliin mukaan. Samu Markkula tarjoili ylivoimalla kaksi huippupaikkaa Valtteri Hotakaiselle, mutta miehen ruuti oli tänään märkää.

Kolmannessa erässä JYP sai nopean kavennuksen, kun Tuomas Pihlmanin roiskaisu kulmasta upposi helpohkosti muuten kelpo pelin KalPan maalinsuulla pelanneen Samu Perhosen selän taakse. JYP sai viimeisessä erässä hyvin painetta kuopiolaisten päätyyn, mutta ottelun lopussa Jukka Voutilainen niittasi viimeisen naulan takaa-ajajien arkkuun viimeistelemällä loppunumeroiksi 1-4 tyhjään maaliin.

- Viimeinen erä oli paras erä, hakeminen jäi pois ja saatiin kunnon paine siinä päälle, se oli se positiivinen pelillinen juttu tästä pelistä. Nuorille kavereille hyvä opetus, että mitä kovemmat pelit, niin sitä pienemmät asiat ratkaisee. Meille tuli tänään paljon virheitä. Moni oli varmasti urallaan kovimmassa paikassa mitä on ikinä ollut, totesi Virtanen.

JYPin onnistujiin voisi nostaa hyvän pelin pelanneen Julius Nättisen. Myös Markus Hännikäinen jatkoi pirteitä otteitaan.

- Pelin suurin anti oli se, että saimme hyvin tietoa meidän nuorista pelaajistamme. Nuorista pelaajista Julius Nättisen suoritus lämmitti mieltä. Ollaan tiedetty Juliuksen potentiaali, mutta emme ole päässeet antamaan ennen tätä iltaa pelimahdollisuutta. Valtteri Hotakainen paransi myös kokoajan ottelun edetessä, kertoi Virtanen.