KalPa kiiti määrätietoisesti voittoon

Läpi ottelun terävästi liikkuneet kuopiolaiset saalistivat Hippoksen syysillasta mukaansa kolme sarjapistettä. Kotijoukkueen peli-ilme oli ottelussa yritteliäs, mutta liika jäähyily ja yhteispelin tehottomuus johtivat lopulta kotitappioon 1-4 (1-0, 0-3, 0-1).

Lokakuinen lauantai-ilta käynnistyi tasaisissa merkeissä, mutta ottelun edetessä vierasjoukkueen tehokkaampi ja määrätietoisempi liike tuotti tulosta. JYPin vauhti ei riittänyt tällä kertaa kilpaluisteluun, mutta suurin ero joukkueiden välillä oli liikkumisessa yhtenä joukkueena.

- Koko joukkue suorittaa tällä hetkellä hienosti ja olen tyytyväinen miten nuo jätkät homman tällä hetkellä tuolla kentällä hoitavat. Yhteishenki on kova, tiivisti osuvasti KalPan valmentaja Ari-Pekka Siekkinen kuopiolaisten nykyvireen.

Kotijoukkueen luotsaaja Jyrki Aho näki puolestaan omiensa otteissa aiheellisesti parannettavaa:

- Tultiin ottelun alkuun hyvin, mutta kyllä me kaaduttiin tuohon toisen erän liikaan jäähyilyyn. KalPaa vastaan ei voi ottaa noin paljon jäähyjä. Hyökkäyspäässä ei olla tarpeeksi vaarallisia. Tehokkuutta pitäisi saada lisää.

Avauserässä tasaista

Ottelun ensimmäinen erä oli tasaista taistelua. KalPa hallitsi odotetusti enemmän kiekkoa ja se vastasi tasaviisikoin myös parhaista hyökkäyspään pyörityksistä. Etenkin kuopiolaisten kolmos- ja nelosketjut väänsivät vahvasti hurrikaanipaitojen puolustusalueella.

Aseeton ei ollut kotijoukkuekaan. Puolustaja Harri Ilvonen kolautti kerran tolppaa ja jatkotilanteesta hankitun ylivoiman aikana kapteeni Juha-Pekka Hytönen pääsi kertaalleen haastamaan KalPa-maalissa rauhallisen varmoja otteita esittäneen Ari Ahosen nokikkain. Ahonen veti tästä parista pidemmän korren.

Keltainen oli illan väri Hippoksen syysillassa

Aivan erän loppuun mustapaidoille siunautui vielä tilaisuus kahden miehen ylivoimaan. Pyöritys tuottikin nopeasti tulosta, kun Antti Pihlström rusikoi tiensä maalin eteen, jossa irtokiekkoon ehti Ossi Louhivaara. Louhivaara napautti kauden seitsemännen osumansa varmasti ohi Ahosen.

JYP istuu jäähyllä, KalPa kiihdyttää edelle

Ensimmäinen erä päättyi kotijoukkueen ylivoimaan ja toisen erän alussa oli vieraiden vuoro päästä pelaamaan pakkopeliä. KalPan illan neljäs ylivoima tuottikin viimein tulosta, kun Matti Kuparinen oli valppaana päätylaidasta kimmonneen kiekon kanssa. Kuparinen pääsi luutimaan laatan verkkoon vain neljän minuutin pelin jälkeen.

Toinen erä jatkui rikkonaisena. JYP istui erässä viisi kakkosta, kun taas kuopiolaiset joutuivat jäähdyttelemään vain yhden kaksiminuuttisen verran. Sinänsä JYP ei joutunut rikkomaan peliä, sillä jäähyt tulivat väärästä vaihdosta sekä kahdesta huolimattomasta vipistä katsomoon.

Ottelun voittomaali näki jäähallinvalon jäähyilystä huolimatta tasakentin. Maali muistutti kovasti JYPin osumaa. Nyt oli kuitenkin KalPan huippuvireisen ykkösketjun ja Matti Kuparisen vuoro runnoa kiekko maalinedustalle. Irtokiekossa oli paikalla ensimmäisenä Sakari Salminen, joka sivalsi savolaiset johtoon.

Ottelussa hieman yskähdellyt KalPa-ylivoima näytti vielä erän lopussa kauneinta puoltaan, kun Salminen antoi näyttävän syötön takatolpalla odottaneelle Tuomas Kiiskiselle. Kiiskinen sai sijoittaa kiekon JYP-maaliin kaikessa rauhassa.

KalPa pelaa järkevästi ja vie pisteet

Kolmannessa erässä koitjoukkueen kiri ei saanut missään vaiheessa tuulta alleen. KalPa pelasi johtoasemassa järkevästi ja varmasti.

Ottelun kaventamiseen tarjottiin isännille pariin otteeseen ylivoimaa, mutta muutamista lähentelyistä ei kehkeytynyt huippuvaarallisia tilanteita Ahosen maalille.

KalPa jatkoi ottelun loppuun asti vahvaa kamppailupelaamista ja yhtenäistä suorittamista joukkueena. JYPin hyökkäysten rakentelu oli vaikeaa ja kuopiolaiset peittivät sitkeällä ja ärhäkkäällä puolustamisellaan suuren osan hurrikaanipaitojen syöttölinjoista niin tasakentällisin, kuin alivoimallakin.

Isännät hakivat kavennusta vielä ilman maalivahtia, mutta Tuomas Kiiskinen päätti optimistisimmatkin haaveilut tuikkaamalla taululle loppulukemat 1-4.

Ottelun tulos oli oikeudenmukainen, mutta JYPin pelissä oli häviöstä huolimatta hyvääkin. Yritteliäisyyttä löytyy, mutta haasteena on saada joukkue puhaltamaan yhtenä hurrikaanina. KalPan pelissä tuo yhteinen työnteko oli tänään rutkasti paremmalla tasolla.

KalPa kykeni kovaan liikkeeseen ja maalipaikkojen luontiin kaikkien neljän ketjun voimin. Lisäksi jokainen ketju myös puolusti hyvin. Kotijoukkuetta vaivannutta tehottomuutta ei myöskään näyttänyt olevan riesana kuopiolaisten nutussa.

JYP pääsee harjoittelemaan tehokkuutta joukkueena ensi tiistaina, kun se matkaa Helsingin Areenaan revanssihenkisen Jokereiden vieraaksi. KalPa puolestaan isännöi samana päivänä Tampereen Ilvestä.