Kärpät vahvempi veljesten taistossa - "Mitkään putket eivät jatku kuuhun"

LIIGA / Raportti
Puljujärvi teki lauantaina komean maalin.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Jyväskylän lauantaiseen kiekkoiltaan lähtökohdat olivat varsin herkulliset. JYP oli ennen ottelua ollut voittamaton kaikissa kauden kotiotteluissaan. Oulun Kärpät taas oli ryöstänyt kolme pistettä Jyväskylästä viimeksi vuonna 2006.

Jyväskylässä nähtiin lauantai-iltana varsin viihdyttävä ja tasainen kamppailu, jossa kumpikaan joukkue ei antanut tuumaakaan periksi. Molemmilla joukkueilla oli alla ottelut edelliseltä päivältä, mutta tätä ei jäällä huomannut. 

Ottelu kääntyi lopulta jatkoajalla oululaisille. JYP haastoi Oulun vieraat vahvasti, mutta Kärppien kliininen maalintekotehokkuus ratkaisi lisäpisteen oululaisille. Ottelua kuvasi hyvin Kärppien ratkaisumaali, jonka viimeisteli Dan Spang

Ennen Spangin maalia Iiro Tarkki venyi ilmiömäiseen torjuntaan nollaten kotijoukkueen Valtteri Kemiläisen. Tilannetta seuranneesta vastahyökkäyksestä Spang latoi kiekon varmasti Tuomas Tarkin selän taakse. 

− Perinteinen päätös pelille. Kun et saa omista paikoista sisään, niin kaveri sitten saa sen paikan ja Kärpät käytti sen hyväkseen, kertoi kotijoukkueen päävalmentaja Marko Virtanen. 

Vierasjoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki oli tyytyväinen vierasvoittoon, mutta painotti että vielä on paljon hommia edessä. 

− Hyvä voitto ja olen ylpeä joukkueesta. Käyrä menee jo aavistuksen oikeaan suuntaan, mutta hyvin vähän. Paljon on tehtävää, mutta hyvä että päästään ensi viikolla myös harjoittelemaan. Tiistaina pelataan, mutta sen jälkeen vasta lauantaina, totesi Marjamäki. 

Ottelu alkoi erittäin tasaisena. JYP yritti ensimmäisessä erässä horjuttaa Kärppiä, sekä määrätä pelin tempoa aktiivisella karvauksella ja fyysisyydellä onnistuen siinä ajoittain. Kärpät puolusti keskustaa läpi ottelun erittäin tiivisti ja JYPin maalipaikat syntyivätkin pääosin pitkistä pyörityksistä oululaisten päädyssä. 

Kärppien vaarallisimmat paikat syntyivät suorista hyökkäyksistä. Varsinkin Joonas Kemppaisen johtama kolmosketju aiheutti paljon sydämentykytyksiä kotiyleisölle. Kärpät yritti kontrolloida pelin rytmiä läpi ottelun oululaisten tavaramerkiksi muodostuneilla viivelähdöillä. 

JYP onnistui ajoittain horjuttamaan Kärppien avauspelaamista aggressiivisella karvauksella, mutta Kärpät onnistui puolustamaan jyväskyläläisten suorat hyökkäykset hienosti pois. 

Hanat aukesivat

Jesse Puljujärvi nousi muutaman huilatun ottelun jälkeen Kärppien kakkosketjuun vaisusti pelanneen Juha-Pekka Haatajan paikalle. Nuorukainen esiintyi läpi ottelun vakuuttavasti ja vastasikin oululaisten avausmaalista. Mikko Viitasen virhe avasi Kärpille mahdollisuuden vastahyökkäykseen ja Puljujärvi tälläsi kiekon Tuomas Tarkin selän taakse upealla laukauksella.

Maalin jälkeen JYP ikään kuin heräsi uudestaan otteluun. Jyväskyläläiset vyöryttivät hyökkäyksiä jatkuvasti Iiro Tarkin vartioimaa maalia kohti ja yritys palkittiin, kun Tuomas Pihlmanin veto painui usean pompun jälkeen verkon perukoille. Oululaiset kuittasivat tämän kuitenkin nopeasti, kun Esa Pirnes räväytti lämärillään oululaiset uudestaan johtoon. 

Maali syntyi jälleen jyväskyläläisten henkilökohtaisesta virheestä. 

− Kärpät sai tehdä maalinsa kovin helposti. Näin hyvin puolustava joukkue kuin Kärpät on, niin eteen ei saa antaa yhtään, niputti Virtanen.

− Minun mielestä onnistuttiin pelisuunnitelmassa. Meillä oli riittävästi maalintekopaikkoja pelin voittamiseen. Hieno taistelu, joukkue löi itsensä tosissaan likoon. Tämä oli kuitenkin viikon kolmas peli. 

JYP taisteli itsensä vielä peliin mukaan, mutta se ei riittänyt kun oululaisten oma "chewbacca" Spang sammutti Jyväskylästä valot ajassa 61.05. 

− Mitkään putket ja hommat eivät jatku kuuhun, päätti Virtanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle