Tuppuraisen show päättyi loukkaantumiseen

JYP jatkaa vakuuttavia otteitaan jääkiekon SM-liigassa. Puolivaloilla pelatenkin hurrikaaniryhmä näytti liigajumboksi ajautuneelle Ilvekselle kaapin paikan. Kentän hahmona hääri Jani Tuppurainen kypärätempullaan ja loukkaantumisellaan.

Vaikka Ilves sai peliin ihan kelvollisen alun, ei voittajasta ollut enää epäselvyyttä kuuden pelatun minuutin jälkeen.

– Hyökkäyspään jäähy ja siihen perään vielä toinen koukkaamisesta. Kotijoukkueen jäätävä ylivoima, jonka jälkeen kaksi maalia taululla. JYP oli selkeästi parempi, totesi Ilveksen Seppo Hiitelä alistuneen oloisena.

JYPin leiristä yriteltiin vakuuttaa, että otteluun lähtö oli iso haaste.

– Joukkue vastasi huutoon oikeanlaisen valmistautumisen kautta. Olemme tehneet loistavaa työtä ylivoiman eteen, että se kulkisi. Hienoja maalejakin tulee, kun maltetaan pelata nöyrää kiekkoa, päävalmentaja Jyrki Aho korosti.

Eric Perrinin ketju tuhoisana

Ilves otti kaksi perättäistä jäähyä ottelun viidennellä peliminuutilla, jolloin kotijoukkue pääsi jylläämään kahden miehen ylivoimalla. Ensin Jani Tuppurainen ampui paluukiekon verkon perukoille.

Reilun minuutin kuluttua kiekko oli jälleen Vesa Toskalan selän takana. Tällä kertaa asialla oli Harri Pesonen, joka viimeisteli todella kauniin kuvion päätteeksi.

– Ei jouduttu paljon painimaan ja kamppailemaan tuossa ottelussa. Oli enemmänkin sellaista lavasta lapaan - kiekkoa, ja nyt tuli hienoja maalejakin. Mukava homma, että onnistuttiin ketjuna noin hyvin, Pesonen makusteli.

Pesonen ja Perrin olivat myös näyttävällä pelipäällä.

Toinen erä alkoi yhtä murhaavalla tavalla, kun Tuppurainen iski uudelleen ajassa 20.41. Tähän osumaan syötön antoi väkevän paluun loukkaantumisen jäljiltä tehnyt Sami Vatanen.

– Laitoin kiekon pystyyn menemään. Onneksi Tuppurainen on niin nopea, että sai sen kiinni. Eihän siinä mitään, pelattiin hyvää pystypeliä, Vatanen kommentoi vaatimattomasti.

Kolmannen osumansa Tuppurainen teki toisen erän jälkipuoliskolla. Hän sai viimeistellä laatan tyhjään reppuun, kun oivan esityön maaliin tehneet ketjukaverit Perrin ja Pesonen olivat ensin kahvitelleet koko Ilveksen viisikon.

Lopullisena sinettinä tehoketjun mahtavalle vireelle sentteri Perrin itse viimeisteli ylivoimalla lukemiksi 5-0 vielä toisen erän päätteeksi. Syötön antoi Tuppurainen – kukapa muukaan.

Tähti jättää pelin

Kolmas erä alkoi JYPin kannalta murheellisesti, kun illan ehdoton tähti loukkaantui Teemu Kesän polvitaklauksen seurauksena. Vamman vakavuudesta JYP ei suostunut antamaan mitään informaatiota. Tuppurainen ontui tilanteen jälkeen toista jalkaansa ja poistui pukukopin puolelle.

Loukkaantumisen jälkeen JYPin peli meni hetkeksi sekaisin, kun entisenä jäähykuninkaana tunnettu Jonne Virtanen otti kauden ensimmäisen jäähynsä. Vierailijat saivatkin kavennuksen aikaiseksi Antti Kangasniemen toimesta rikettä seuranneella ylivoimalla.

Ilves iski vielä toistamiseenkin. Tällä kertaa Mikko Viitanen seurasi osumaa jäähyaitiosta, kun Ville Korhonen pääsi tinttaamaan parhaalta maalintekosektorilta.

Kun ottelua oli pelaamatta noin viisi minuuttia, JYPin Virtanen muisti osaavansa tehdä muutakin kuin pelata jääkiekkoa. Hän haastoi jääkiekon koodikielellä Tuppuraisen teloneen Kesän aitoon taistoon, mutta Kesä katsoi parhaimmaksi poistua kiireesti vaihtoaition puolelle. Sieltä hän ei enää kentälle palannutkaan ennen loppusummerin soittoa.

– Virtanen ilmeisesti yritti jotakin seurustella Kesän kanssa, Jyrki Aho tyytyi kommentoimaan tilannetta.

Molemmat joukkueet jatkavat taivallustaan heti lauantaina. Ilves saa vieraakseen SaiPan Lappeenrannasta. JYP matkustaa Helsinkiin HIFK:n vieraaksi.