Ilveksen unelma särkyi viimeisen kympin aikana

LIIGA / Raportti
Ilveksen raju taistelu ei riittänyt tiistai-iltana.
Kuva © Hannu Rainamo www.hannuphoto.com
Viime kaudella kaikki keskinäiset kohtaamiset JYPille hävinnyt Ilves tuli armottomalla asenteella voittamaan ottelua. Ilves johti ottelua vajaat kymmenen minuuttia ennen loppusummeria 3-1, mutta Ilveksen ryhti ei riittänyt loppuun asti. JYP nousi viimeisellä kympillä rinnalle ja ohi voittaen ottelun lopulta 4-3.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat Ilveksen näytöstä, vaikka lukemat pysyivätkin päätöserän alkuun asti 1-1-lukemissa. Rohkeasti JYP-puolustusta paineistaneet Ilves-hyökkääjät pakottivat kotijoukkueen pelaajat virheisiin ja jäähyihin.

Kolmannen erän alkupuoliskolla Ilveksen siirryttyä jo 3-1-johtoon Sami Sandellin ja Kai Kantolan maaleilla, harva enää uskoi JYPin nousuun. Toisin kuitenkin kävi. Hurrikaanilauma pisti turbon päälle ja teki viimeisen kahdeksan ja puolen minuutin aikana kolme maalia. Voittomaalin viimeisteli kaksi minuuttia ennen loppua Miika Lahti.

Tuska kasvoi JYP-leirissä

Tasakentällisin kaksi erää lähtes tyystin ilman maalipaikkoja pelannut JYP teki avausmaalinsa 5-3-ylivoimalla. Kristian Näkyvän syöttö tavoitti maalin kulmalta Ossi Louhivaaran, joka jatkoi kiekon toiselle kulmalle Max Wärnille jolla oli helppo työ lyödä peli tasoihin.

- Ei ollut tyypillisintä meidän ketjun peliä. Ei olla vielä tällä kaudella harjoiteltu tai pelattu ylivoimaa, mutta kiva kun saatiin vastuuta. Jäin kyllä Louhivaaralle kaljat pystyyn tuosta syötöstä, hehkutti Max Wärn.

Ilves-pelaajat iskivät hanakasti kiinni päätykiekkoihin ja pakottivat JYP-pelaajat virheisiin. JYPille epätyypilliseen tapaan tupsukorvien hyökkääjät olivat useita kertoja merkkaamattomina maalin edessä.

- Kyllä lähes joka pelissä tapahtuu merkkausvirheitä. Tänään jäätiin kuitenkin vähän odottelemaan omissa eikä menty aggressiivisesti mieheen kiinni.

Maalipaikkojen puuttuminen kahden ja puolen erän osalta sai Wärnin mietteliääksi.

- Meidän täytyy löytää se oma juttu. Ollaan kuitenkin uusi joukkue, jolla on uusi pelitapa. Tässä menee hetki, että hitsaudutaan yhteen pelillisesti. Viime kausina ollaan pelattu vain puolustuksen kautta ja se ei kauhean vaikeaa ole, kun heitetään vain kiekko päätyyn ja luistellaan perään. Pelityyli jossa kiekkoa heitetään vain pitkin kenttää ja koitetaan sitten saada takaisin, ei ole minun mielestäni fiksuin tapa pelata jääkiekkoa.

- Tämä pelitapa vaatii pientä totuttelua. Tässä on kuitenkin fiksut teesit takana ja kyllä tämä alkaa vielä toimimaan.

JYP nousi haudan partaalta voittoon

Kolmannen erän viimeinen puolisko oli JYPiltä sellaista jääkiekkoa, jota Marko Virtanen varmasti haluaa nähdä. Pyörremyrskyn lailla Ilves-pelaajien kimppuun tullut hurrikaanilauma osoitti mitä tarkoittaa voittamisen kulttuuri.

- Meillä on joukkueessa kokemusta ja kovaa luonnetta. On jätkiä jotka ovat olleet kovissa paikoissa, eikä heillä puntti tutise. Ja se voittamisen kulttuuri – onhan se jalo taito, päätti Wärn.

» Lähetä palautetta toimitukselle