Tiivistunnelmainen trilleri - viisi tähteä

LIIGA / Raportti
Anssi Löfmanin vankkureiden vauhti kiihtyy kohti pudotuspelejä.
Kuva © Timo Savela
Jyväskylässä nähtiin värikäs ja intensiivinen ottelu, jonka voittajaksi selvityi maalikarkeloiden jälkeen JYP maalein 5-4. Jo avauserä tarjosi kaikkea sitä mitä jääkiekko-ottelun pitääkin: taklauksia, maaleja, vauhtia ja kovaa tunnetta.

Mikään ennakkoasetelmissa ei antanut odottaa runsasmaalista ottelua. Sellainen kuitenkin nähtiin, kun avauserässä maaliverkot pöllysivät jo viiteen kertaan.

Maalien lisäksi kummankin joukkueen pelaajat kävivät yllättävän kuumina heti alusta lähtien, ja jäähyjä jaettiinkin reippaasti jo avauskympillä.

HPK meni 1-0-johtoon 5-3-ylivoimalla jo parin minuutin pelin jälkeen. Ville Järveläinen pääsi nostamaan kiekon maalin kattoon, kun pari terävää syöttöä sahasi JYP-kolmion auki.

Maaleja lapattiin avauserän loppuun asti vuorotahtiin. JYP sai kuitenkin viimeisen sanan Max Wärnin iskettyä minuuttia ennen erän loppua HPK-puolustajan karmeasta harhasyötöstä 3-2-lukemat.

Toisessa ja kolmannessa erässä kumpainenkin joukkue iski vielä kaksi maalia HPK:n kirittyä 4-2- ja 5-3-tilanteista aina maalin päähän. Kiri ei kuitenkaan riittänyt ja JYP sai juhlia hyvätunnelmaisen ottelun voittoa.

- Eriskummallinen ottelu. Painotettiin ennen ottelua tarkkaa puolustamista, ja puolentoista minuutin pelin jälkeen oli meidän päässä ollut jo kaksi-kolme ylivoimahyökkäystä, pyöritteli päätään JYP-käskijä Marko Virtanen ottelun päätyttyä.

- Hyökkäyspeli toimi, mutta annoimme vastustajalle aivan liikaa maalipaikkoja. Kolmanteen erään saimme tiivistettyä peliä ja sillä irtosi tänään voitto, pohti 1+1 tehot iskenyt Anssi Löfman.

Maaliverkot venyivät kerta toisensa jälkeen.

Ylivoima oli kummallakin joukkueella jo avauserässä tappavan tehokasta. HPK teki avausmaalin 5-3-ylivoimalla. Myös JYP tasoitti pitkän pyörityksen jälkeen ylivoimalla, kun Löfman ohjasi Jani Tuppuraisen matalan syötön maalin edestä sisään.

Tunteet olivat pinnassa heti alusta ja sen huomasi myös Löfman.

- Kyllä siellä on jo täysi pudotuspelimeininki. Kaikille pisteet ovat tässä vaiheessa elintärkeitä ja sen huomaa kaikesta, totesi Löfman.

HPK:n oman alueen puolustaminen oli läpi ottelun heikolla tasolla. Merkkausvirheet ja hidas reagoiminen johti valtavaan määrään avopaikkoja, joista JYP rankaisikin armotta.

Paljon sen parempaa ei JYPin puolustaminen ollut. Avauspelaaminen tökki aika-ajoin pahastikin, kun helpot ensimmäiset syötöt karkailivat vastustajan lapaan.

Löfman – Eric Perrin – Tuppurainen oli jälleen yksi JYPin hyökkäyspelaamisen kulmakivistä. Kenttä loi useita tilanteita ja onnistui myös maalinteossa kolme kertaa.

- Kyllä hyökkäyspelimme toimi, mutta annoimme myös itse liikaa paikkoja vastustajalle. Ylivoimapeli toimi mielestäni hyvin. Saimme tarpeeksi kiekkoja maalille ja sitä kautta paikkoja, mietiskeli hyvään vireeseen päässyt Löfman.

HPK-valmentaja Pasi Arvonen ei omiensa puolustuspeliä paljon kehunut.

- Puolustaminen oli tänään todella heikkoa. Olemme pelanneet jo jonkin aikaa omia pudotuspelejämme, ja osa pelaajista osaa käsitellä paineita, osa ei.

Tappio JYPille ja Pelicansin samanaikainen voitto teki HPK:n pudotuspeliunelmista kaukaisia, sillä ero repesi jo kymmeneen pisteeseen.

JYPin matka jatkuu jo huomenna Tapparan vieraaksi. HPK puolestaan kohtaa kotonaan Rauman Lukon.

» Lähetä palautetta toimitukselle