Huikea draaman kaari, tuttu lopputulos - JYP ei suostu häviämään kotonaan

LIIGA / Raportti
JYP tuuletti jälleen yhtä voittoa.
Kuva © Timo Savela
Hyvävireinen kotijoukkue, perjantai-ilta ja aina sytyttävä HIFK. Siinä yhdistelmä, joka ei tälläkään kertaa pettänyt. JYP ja HIFK tarjosivat vauhdikkaan otteluun, josta ei tunnetta ja käänteitä puuttunut. JYP marssi jälleen kotivoittoon 4-2-lukemin.

Perjantai-illan kiekkoviihteestä ei tunnetta,jännitystä ja ennenkaikkea draamaa puuttunut. Yleisö sai vastinetta rahoilleen, kun 60-minuuttinen oli täynnä värikkäitä tapahtumia. Tästä suurimpana osoituksena oli ottelun viimeinen kymmenminuuttinen, joka tarjosi peräti neljä maalia.

− Ottelussa oli paljon hyvää viihdettä ja draamaa. Hyvään kiekko-otteluun kuuluu kova kamppaileminen, kommentoi HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen.

Varsinkin JYPin puolelta suureen rooliin nousivat erityisesti nuoret puolustajat, jotka hoitivat ruutunsa esimerkillisesti. JYPin riveissä pelasi jälleen viisi 1990-luvulla syntynyttä puolustajaa.

− Nuoret pojat kovassa kuormassa ja lyövät itsensä likoon. Vaikka tulee virheitä, he eivät kyykkää, iloitsi JYP-luotsi Marko Virtanen.

Vaarallisia tilanteita kaukalossa ja sen ulkopuolella

JYP sai otteluun unelma-alun, kun jo ottelun toisessa vaihdossa Juuso Pulli pääsi siirtämään isännät johtoon ensimmäisellä Liiga-maalillaan. Maali näytti saavan vierailijat kipsiin, sillä ensimmäinen pitkä pyöritys JYP-alueella nähtiin vasta seitsemän minuutin pelin jälkeen.

¬ Hyvin päästiin peliin, haluttiin sytyttää yleisö ja se meni kyllä käsikirjoituksen mukaan, Virtanen totesi.

Erän suurimmiksi puheenaiheiksi nousivat kuitenkin loppupuolen tapahtumat. Ensin isäntien päätykiekko karkasikin HIFK:n vaihtoaitioon. Antti Ore sai kiekon päähänsä, eikä palannut enää takaisin penkille. Hetkeä myöhemmin yleisön mylvimään sai maali, jota ei kuitenkaan hyväksytty. Miihkali Teppo rikkoi Mikko Salmiota ja hetkeä myöhemmin Valtteri Kemiläinen sutaisi kiekon maaliin Ville Husson torjuttua kiekon eteensä. Tuomari kuitenkin tulkitsi kiekon olleen Hussolla hallussa, joten maalia ei hyväksytty.

Ottelussa vallitsi alusta alkaen kova tempo, ja vauhtia oli ajoittain järkeä enemmän. Tämä näkyi kentällä lukuisina kovina taklauksina ja harhasyöttöinä. Muun muassa niiden kautta HIFK alkoi pikkuhiljaa saada juonesta kiinni ja hallitsikin ottelua ajoittain suvereenisti. Tuomas Tarkki JYP-maalilla oli kuitenkin varma vähäisissä vaarallisissa maalipaikoissa.

Ottelua värittivät useat kovat taklaukset, joista osansa saivat muun muassa Henri Kanninen ja Lauri Taipalus, joiden ottelut päättyivät ennenaikojaan. Jani Tuppurainen taklasi erotuomaritarkkailijan mielestä Taipalusta selkään, joten Tuppuraiselle saatetaan langettaa pelikieltoa.

Päätöserässä tunteiden vuoristorataa

JYP lähti kolmanteen erään 2−0-johdossa, kun Markus Nenonen oli lyönyt toisessa erässä kiekon maaliin. HIFK jatkoi kolmannessa erässä siitä, mihin toisessa jäi. Helsinkiläiset kovensivat karvauspelaamistaan entisestään ja JYP-puolustus oli ajoittain helisemässä.

− Kun HIFK:n kovan paineen alla menettää kiekon, he saavat heti hyvän maalipaikan. Lumipallo lähti pyörimään väärään suuntaan, harmitteli Virtanen.

Helsinkiläisten tuska näytti vain kasvavan entisestään, kun kiekkoa ei saatu edes tyhjään maaliin. Seitsemän minuuttia ennen loppua toivoa herätteli Nikolai Goldobin komealla laukauksellaan. Hetkeä myöhemmin jyväskyläläisyleisön pahin pelko toteutui, kun Tomas Zaborsky pääsi tuikkaamaan helsinkiläiset tasoihin. Molempiin maaleihin komean esityön tarjoila vahvasti pelannut Teemu Ramstedt.

− Täytyy olla todella ylpeä meidän noususta päätöserässä tasalukemiin, kommentoi vähäsanainen Törmänen.

Draaman ei kuitenkaan ollut nähnyt vielä huipennustaan, sillä hurrikaaninuttujen pettymys vaihtui päätöshetkillä hurmokseen. Kuin varkain Petr Hubacek pääsi iskemään kiekon maaliin vieden isännät jälleen johtoon. HIFK sai vielä kiekon kertalleen tolppaan, mutta 400 Liiga-ottelun rajan ylittämistä juhlistanut Jani Tuppurainen päätti vierailijoiden pyristelyt iskemällä 4−2-loppulukemat tyhjään maaliin.

− Muutama peli hävitty ihan viime hetkellä, mutta kerrankin meni toisinpäin, iloitsi kaksi syöttöpistettä kerännyt Salmio.

JYP viettää lauantai-iltansa Tampereella Ilveksen vieraana. HIFK:n urakka jatkuu tiistaina KalPan vieraana.

» Lähetä palautetta toimitukselle