SaiPa voitti, vaikka Tavi tuhlaili

LIIGA / Raportti
Janne Tavi ei tehnyt maalia tästäkään paikasta. Hänen onnekseen SaiPan muut pelaajat saivat hanat auki kolmannessa erässä.
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
SaiPa hakkasi kaksi erää päätään Leland Irving -nimiseen seinään Helsingissä, mutta löysi lopulta keinot Jokerien maalivahdin ohittamiseen. Kotijoukkueen päävalmentaja Tomek Valtonen oli ottelun jälkeen joukkueensa heikosta esityksestä varsin näreissään, mutta otti valmistautumisen puutteet omalle kontolleen.

Tiistain ainoa liigaottelu sujui vierasjoukkueen komennossa. SaiPa rakensi tekopaikkoja selvästi Jokereita enemmän jo kahdessa ensimmäisessä erässä. Pelin se pystyi ratkaisemaan kuitenkin vasta viimeisen kaksikymmenminuuttisen aikana.

– Pelasimme hyvin koko ottelun. Ei meillä ollut 5–5-pelissä mitään hätää, summasi SaiPan ykkösketjun laituri Janne Tavi.

Tavilla itsellään oli ottelussa maalipaikkoja vaikka muille jakaa. Täysosumat jäivät puuttumaan syntynyt, mutta voittopelin jälkeen omat epäonnistumiset eivät juuri mieltä painaneet.

– Varmaan 8–10 laukausta maalia kohti. Täytyy olla tyytyväinen, että ainakin pääsi paikoille, Tavi naurahti.

– Olisi ollut kiva, jos joku olisi mennyt sisäänkin.

SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen muisteli ottelun jälkeen, ettei hänen joukkueensa ole ainakaan tällä kaudella saanut missään ottelussa yhtä montaa ylivoimahyökkäystä kuin tiistaina. Lappeenrantalaiset iskivät Jokerien kiekonmenetyksistä terävästi vastaan, mutta etukäteen sitä ei Tavin mukaan erityisesti painotettu.

– Vähän yllätyksenä se tuli, että pääsimme niin paljon kaksykkösiin ja sellaisiin, Tavi myönsi.

– Totta kai on puhuttu siitä, että yritetään kääntää peliä nopeammin, kun on muutama tappio alla. Varmasti se auttoi.

"Epäonnistuin totaalisesti"

Kotijoukkueen päävalmentaja Tomek Valtonen taas moitti oman joukkueensa valmistautumista otteluun. Hänen mukaansa Jokerit ei ollut henkisesti läsnä.

– Edelleen jääkiekko on minusta sellainen peli, jossa pitää voittaa oma kaksinkamppailu. Jos se ei ole kunnossa, on ihan turha puhua taktiikoista tai mistään muusta, Valtonen painotti.

– On minun vastuullani valmistaa joukkue niin, että se on valmiina. Epäonnistuin siinä totaalisesti.

Tavin näkökulmasta kaksinkamppailupelaaminen näyttäytyi samassa valossa.

– Tänään olimme vähän paremmalla jalalla liikkeellä ja sitä kautta saimme tapettua heidän peliään, laituri mietti.

SaiPan voittoon tuli ikävä sivumaku, kun Dan Spang loukkaantui ottelun lopussa. SaiPa-leirissä oltiin sitä mieltä, että amerikkalaispuolustajan tasapainoa horjutettiin kampittamalla juuri ennen kuin hän jäi taklauksen alle. Muutenkin otteluvalvoja sai Tirkkoselta ja tämän esikunnalta kovaa palautetta ottelun jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle