Karalahti laukoi Jokerit voittoon

Karalahden kauden avausmaali tuli makoisaan paikkaan.
Jokereiden ja SaiPan kohtaaminen oli tasaista vääntöä alusta loppuun. SaiPa aloitti pelin väkevästi, mutta kadotti otteensa hyvän ensimmäisen erän jälkeen Jokereille. Useimmat ottelun 8652:sta silmäparista saivat vastinetta rahoilleen, kun Jere Karalahti tälläsi ottelun voittomaalin siniviivalta pelikellon näyttäessä lukemaa 58:04. Jokereille maukas kotivoitto ja pisteet Helsinkiin numeroin 2−1 (0−1, 1−0, 1−0).

SaiPa tuli otteluun hyvin latautuneena, josta osoituksena ensimmäisen erän lukuisat vaaralliset maalipaikat. Lappeenrantalaiset eivät meinanneet saada kiekkoa maaliviivaa lähemmäksi, kunnes erän puolivälin jälkeen Simon Backman tälläsi ylivoimalla kiekon tarkasti oikeaan alakulmaan ohi hyvin pelanneen Leland Irvingin.

Jokerit ei onnistunut saamaan otetta pelistä maalin jälkeenkään, vaan SaiPa vyörysi kerta toisensa jälkeen kohti helsinkiläisten maalia. Erän alkupuoliskolla lukuisia maalipaikkoja luonut SaiPa oli ensimmäisessä erässä täysin pitelemätön, mutta maalipaikkojen hyödyntäminen oli tänään lappeenrantalaisille erittäin vaikeaa.

Erätauolle siirryttiin SaiPan maalin johdossa. SaiPa pelasi hyvän erän, Jokereille jäi erätauolle paljon mietittävää.

Toisessa erässä tunteet kuumenivat

Toisen erän alussa nähtiin ikävän näköinen tilanne, kun SaiPan Lauri Taipaluksen ja Jokereiden Aleksi Mustosen polvet kolahtivat taklaustilanteessa yhteen. Jokereiden Matti Lamberg ei tätä hyväksynyt, vaan tiputti hanskat ja haastoi Taipaluksen tappeluun. Taipaluksen hanskat pysyivät kädessä, joten tilanteesta molemmille suihkukomennus, ja ottelua jatkettiin viidellä viittä vastaan.

Jokerit tuli ottelun toiseen erään huomattavasti pirteämmällä ilmeellä ja saivat luotua hyviä maalipaikkoja heti erän alkuun. Kun toista erää oli pelattuna vain neljä minuuttia, Jarkko Ruutu iski paluukiekosta ottelun tasoihin ohi voimattoman Jussi Markkasen. Jokerit vyöryttivät pelin kerta toisensa jälkeen lappeenrantalaisten päätyyn, mutta maalinteko ei tänään ollut kummallekkaan helppoa. Jussi Markkanen SaiPan maalilla oli mies paikallaan pysäyttäen Jokereiden yritykset kerta toisensa jälkeen.

Toisessa erässä ei Jokereiden hyvistä paikoista huolimatta nähty kuin yksi maali, joten tauolle siirryttiin tasalukemissa 1−1.

Jeremy Dehnerin harhautukset antoivat Jokereille voitonavaimet

Kolmannessa erässä peli jatkui tasaisena. Molemmat joukkueet saivat luotua kohtalaisia maalipaikkoja, mutta kiekon saaminen maaliin ei tänään ollut helppoa. Jokerit vyörytti kolmannessa erässä jälleen peliä SaiPan päätyyn, mutta hyviä maalipaikkoja ei tänään montaa nähty. Molempien joukkueiden maalivahdit toimivat viimeisinä lukkoina torjuen kaiken, mitä torjuttavaksi tuli.

Ottelun loppuhetkillä Jeremy Dehner nousi näyttävästi kahden lappeenrantalaisen välistä kohti maalia. Pujottelu loppui vasta Jesse Mankisen mailaan, josta Mankiselle jäähy ja Jokerit ylivoimalle.

Jokereiden ylivoimaa ehdittiin pelata vajaa minuutti, kun Jere Karalahti tälläsi kauden avausmaalinsa makoisaan paikkaan, kun ottelua oli jäljellä enää minuutti ja 56 sekuntia. SaiPa rakenteli ilman maalivahtia vielä muutamia hyviä paikkoja, mutta Irving maalillaan torjui lappeenrantalaisten yritykset kerta toisensa jälkeen.

Jokerit sai huonon avauserän jälkeen ansaitusti kolme pistettä ja nousi sarjataulukossa toiselle sijalle tasapisteisiin SaiPan ja Tapparan kanssa.