Ilves varasti pisteen Helsingistä

LIIGA / Raportti
Jokerit voitti perjantaina Ilveksen kotihallissaan ensimmäisen kerran yli kahteen vuoteen. Helpolla voitto ei tullut, sillä Ilves kiri päätöserästä kahden maalin takamatkalta tasoihin. Jatkoajalla ratkaisun iski Teemu Pulkkinen.

Perjantain liigakierroksen pakkopulla pelattiin Helsingissä. Ilves piti Jokereita pinteessä varsinaisen peliajan loppuun asti, mutta lopulta kotijoukkue kuittasi kaksi pistettä jatkoajalla.

Jokerit johti ottelua toisella erätauolla kahdella maalilla. Kotijoukkue kuvitteli pelin olevan jo ohi, eikä se herännyt edes Michael Keräsen kavennusmaaliin.

– Ylivoimamaalista Ilves sai energiaa niin kuin luonnollista on. He nostivat tasoaan, me edelleen haimme omaa pelaamistamme, kertasi kotijoukkueen kakkosvalmentaja Tomi Lämsä.

Jarkko Ruutu vei kotijoukkueen uudestaan kahden maalin karkumatkalle komean suoran hyökkäyksen päätteeksi. Ilves kuitenkin kavensi jälleen, kun Eero Kilpeläinen imaisi Ville Korhosen rannelaukauksen helpon näköisesti.


Jarkko Ruutu osui kertaalleen, Teemu Eronen kahdesti.
Matti Korpi

Varsinaisen peliajan lopussa Ilves teki illan kolmannen ylivoimamaalinsa, kun Jesse Niinimäki löysi takatolpalta Toni Rajalan. Syöttöpiste oli Niinimäelle illan viides.

– Tietysti olen tyytyväinen, kun olimme 5–3 häviöllä ja nousimme siitä, kertoi Ilveksen päävalmentaja-urheilujohtaja Seppo Hiitelä.

– Kyllä joukkueessa tahtoa on, mutta voittamisen kynnys on tällä hetkellä todella iso.

Perjantaina kynnyksenä esiintyi Teemu Pulkkinen, joka ujutti jatkoajalla kotijoukkueen voittomaalin Vesa Toskalan jalkojen välistä maaliin. Syöttöpisteen maaliin merkkautti Teemu Eronen, jolle tehopiste oli illan neljäs.

Ylivoimamaaleja toiseenkin päähän

Kotijoukkue hallitsi ottelun avauserää selvästi, mutta ensimmäisenä maalinteossa onnistui Ilves. Kilpeläiselle kävi nolosti, kun Antti Kangasniemen kaukolaukaus yllätti jokerivahdin.

Kilpeläinen sai olla loppuerän varsin rauhassa, sillä kiekko pyöri lähinnä vierasjoukkueen päädyssä. Lopulta Jokerit onnistui tekemään tasoitusmaalin, kun Jani Rita ohjasi Antti Kerälän roiskaisun Vesa Toskalan taakse.

Toisen erän alussa Eronen pelasi hienosti yhteen Juhani Tyrväisen kanssa ja pääsi laukomaan hyvästä paikasta. Puolustajan illan ensimmäinen osuma upposi ranteelta Toskalan maalin yläkulmaan.

Ilves tasoitti pari minuuttia myöhemmin ylivoimalla. Niinimäen rannelaukaus osui Kilpeläisen kasvosuojukseen, mutta kun kiekko kimposi Jyrki Jokipakalle maalintekopaikkaan, tuomaristo antoi pelin jatkua. Jokipakka viimeisteli 2–2-osuman helposti.

Jokerit meni ajassa 27.53 toisen kerran johtoon, kun Ben Eaves ohjasi Erosen siniviivalaukauksen ylivoimalla Toskalan taakse. Heti perään Ilves pääsi yrittämään jälleen tasoitusta ylivoimalla, kun Jarkko Ruutu kelasi Markus Västilän jään pintaan.

Ruudun illan saldo oli kuitenkin myönteinen, sillä hän hankki Ilvekselle sen kaksi ensimmäistä jäähyä. Hänen oma kaksiminuuttisensa oli varsin kyseenalainen.

Kun vierasjoukkue ei hyödyntänyt mahdollisuuttaan, Jokerit rankaisi omalla ylivoimallaan. Tällä kertaa Eronen pääsi iskemään takatolpalta, kun Nichlas Hardtin hyvä poikittaissyöttö tavoitti hänet sieltä.

”Rytmi puuttui”

Jokereille ottelu oli viikon ensimmäinen, Ilvekselle kolmas. Erilaiset lähtökohdat huomioitiin ainakin kotijoukkueen valmennusjohdossa.

– Meillä oli hyvä valmistautumisviikko ja saatiin levänneenä lähteä peliin. Se oli iso pointti meille tähän päivään, että pitää pystyä Ilves energiatasossa voittamaan, Lämsä kertoi.

– Emme saaneet sellaista energiaa, että olisimme pystyneet peliä viemään 60 minuuttia. Pelaamattomuus näkyi joukkueessa, rytmi puuttui.

Jokerit jatkaa pelejään heti lauantaina sarjakärki KalPan vieraana Kuopiossa. Ilves puolestaan pelaa seuraavan kerran vasta siirtorajan umpeutumisen jälkeen. Hiitelä ei halunnut kertoa, onko joukkueesta poistumassa vielä muitakin pelaajia kuin jo lähteneet Mark Lee ja Ryan Glenn.

– Vaikeassa tilanteessa ollaan, eikä pelikään ollut hääviä tänään, Ilves-pomo tyytyi toteamaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle