Hiljainen ilta Areenalla

LIIGA / Raportti
Jani Rita viimeisteli isäntien voittomaalin.
Kuva © Miro Pesonen
Tiistai-illan kamppailu Jokerien ja HPK:n välillä ei tarjonnut juurikaan hienouksia tai suuren urheilujuhlan tuntua. Tasaisen puurtamisen vei lopulta maalinteko-ongelmista kärsivä isäntäjoukkue Jokerit.

Tiistain ottelu ei tarjonnut edelleenkään helpotusta isäntien nihkeään hyökkäyspelaamiseen, vaikka Teuvo Teräväinen teki paluun kokoonpanoon NHL-leirin jälkeen. Vaikka nuorukaisen otteissa olikin havaittavissa pientä väsymystä, valmentaja Tomi Lämsä oli tyytyväinen Teräväisen esitykseen

-Teuvo otti hyvin aloituksia ja pelasi hyvin vahvuuksillaan molempiin suuntiin. Erinomainen suoritus.

Jokerien suurin ongelma kauden ensimmäisissä otteluissa on ollut ehdottomasti maalien tekeminen. Lämsä ei kuitenkaan ole huolissaan aiheesta.

-Kyllä meillä oli ensimmäisessäkin erässä viisi-kuusi paikkaa räpätä kiekko sisään, samoin toisessa.

-Maalinteko on pienestä kiinni, mutta töitä sen asian kanssa tehdään koko ajan. Uskon että esimerkiksi Nichlas Hardt, Janne Lahti ja Steve Moses saavat kohta napsun kohdilleen niin kyllä sieltä yksi-kaksi maalia iltaa kohden tulee heti lisää.

Joukkue on saalistanut pisteitä avausotteluista odotettua vähemmän, ja päävalmentaja myönsi että se aiheutti hieman turhaa mailan puristamista.

-Alotettiin hyvin, vietiin peliä ja oltiin aloitteellisia. Toisessa erässä oma peli alkoi hieman takkuilemaan ja kolmannessa erässä alkoi vähän nousemaan esille sellainen voittamisen vaikeus, joka toi vähän turhaa puristusta.

Jokerit aktiivisena ensimmäiseen erään

Ottelu alkoi vahvasti kotijoukkueen merkeissä. Isännät tulivat ensimmäiseen erään aktiivisella otteella, ja saivatkin luotua muutaman hyvän tekopaikan, ainoastaan osumat jäivät puuttumaan. Erän puolivälissä Riku Hahlin ottaman kiinnipitämisjäähyn aikana vierailijat saivat pientä painetta isäntien päätyyn, mutta  ylivoiman passiivisuus ja Jokerien aktiivinen alivoimapeli esti varsinaisten tekopaikkojen syntymisen.

Toisessa erässä maalien makuun

Myös toinen erä mentiin tasaisissa merkeissä. Erän alussa HPK oli selkeästi vauhdikkaampi ja sai luotua Tuomas Santavuoren toimesta muutaman oivan tekopaikan. Isännät pääsivät kuitenkin erän edetessä paremmin jälleen peliin mukaan. Etenkin kakkosketjun ulkomaanavut Moses ja Philip DeSimone tuntuivat löytävän toisiaan pikkuhiljaa paremmin ja paremmin. Varsinkin Moses sai liikkeellään luotua tilanteita hyvin pelanneen kerhovahti Juuse Saroksen maalille. Yritykset ajautuivat kuitenkin hieman liian lähelle maalia ja jäivät lopulta heppoisiksi.

Ottelun avausmaali syntyi erän puolivälissä Desimonen ja Mosesin karattua puolittain karkuun. Desimonen syötöksi tarkoitettu heitto maalille osui HPK-pelaajan luistimeen ja liukui lopulta maaliin ohi Saroksen.

Jokereilla oli oiva paikka lisätä johtoaan vierailijoiden puolustajan kaadettua Antti Tyrväisen läpiajossa, josta tuomittiin rangaistuslaukaus. Tyrväisen yritys oli kuitenkin varsin mielikuvitukseton, joten erätauolle lähdettiin isäntien maalin johdossa.

Kolmannessa vielä jännitettävää

Kolmas erä tarjosi lopulta hieman jännitystä muuten melko laimeaan kiekkoiltaan. Jokerien Jani Rita onnistui maalinteossa erän puolivälissä jatkamalla Mikko Kousan siniviivaheiton maalin edestä sisään. Tuossa vaiheessa moni pitkin jo ottelua ratkenneena. Ottelun loppusekunneilla HPK kuitenkin pelasi ilman maalivahtia vahvasti, ja Jere Sallinen onnistui saamaan kiekon ohi jokerivahti Leland Irvingin. Lopulta aikaa ottelun tasoitukseen ei enää ollut tarpeeksi ja näin ollen pisteet jäivät Helsinkiin.

Jokerit jatkavat urakointia torstaina koti-ottelussa Rauman Lukkoa vastaan, kun taas puolestaan HPK isännöi Rinkelinmäellä perjantaina Oulun Kärppiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle