Jokerit jätti IFK:n nollille

LIIGA / Raportti
Teuvo Teräväinen ja Steve Moses järjestelivät Jokereiden molemmat osumat
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Jokerit voitti kauden ensimmäisen paikallisottelun, jättäen Helsingin IFK:n nollille. Voiton takuumiehinä olivat kotijoukkueen molemmat maalit viimeistellyt Teuvo Teräväinen ja nollapelin pelannut Leland Irving.

Ottelu lähti vauhdikkaasti käyntiin, kun heti ensimmäisessä vaihdossa Jokerit laukoi kiekon tolppaan. Tämän jälkeen kotijoukkue sortui kuitenkin jäähyilyyn, eikä saanut hyödynnettyä alun rynnistystään. IFK:n ylivoimapelaaminen oli kuitenkin todella heikkoa, eikä vierailija onnistunut luomaan edes kahden miehen ylivoimalla vaarallisia maalipaikkoja.

- Jokerit oli tänään parempi. Varmaankin huomioarvo pelille ja areena aiheuttivat osalle meidän pelaajista pientä jännitystä, totesi IFK:n päävalmentaja Raimo Summanen.

- Heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien oli jäällä fyysisesti ja taktisesti vahva jokerijoukkue. Ylipelaaminen kostautui alussa jäähyillä, mutta onneksi alivoima pelasi uhrautuvasti, iloitsi jokerivalmentaja Tomi Lämsä.

Teräväinen nousee ratkaisijaksi

Toisen erän alussa Jokerit pääsi ylivoimalle, ja toisin kuin IFK, he käyttivät tilaisuutensa. Steve Moses yritti vanhanaikaista, jonka jälkeen kiekko lipui takatolpalle Teuvo Teräväiselle. Hänellä oli helppo työ siirtää kiekko maaliin.

Myös kolmannen erän alku tuotti tulosta Jokereille. Nopean hyökkäyksen päätteksi Moses toimi jälleen kapelimestarina, kun Teräväinen latasi kiekon voimalla verkon perukoille. Hän näin ollen paikkasi vain hetkeä sekunteja aiemmin tuhlamansa erinomaisen maalipaikan.

- Hieno juttu Teräväisen onnistumiset. Helpottaa varmasti hänen pelaamistaan ja toivotaan että nyt on hänellä hanat auki, kehui Lämsä.

Kovaa, mutta puhtaasti

Molemmat joukkueet näyttivät ajoittain rehellisen taklauspelin mallia. Paikallispelin hengessä taklaukset ajettiin loppuun asti, ja yhtä ryntäystä lukuunottamatta taklaukset olivat puhtaita ja vastustajaa kunnioittavia.

Varsinkin Jokerien nuori laitahyökkääjä Matti Lamberg antoi muistutuksen siitä, ettei taklaavan pelaajan aina tarvitse olla kaksimetrinen ja satakiloinen lihaskimppu. Useita kovia taklauksia loppuunasti suorittanut Lamberg saikin muuten niin hiljaisen yleisön aina silloin tällöin hurraamaan äänekkäästi.

Joukkueet kohtaavat uudestaan heti lauantaina Tikkurilassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle