Jokerit ei horju

Espoon Blues ja Helsingin Jokerit kohtasivat tänään toistamiseen kahden viikon sisään. Jokerit otti jälleen pisteet tyylipuhtaalla 4-0 -voitolla. Blues oli kuitenkin hieman petrannut edelliseen joukkueiden väliseen otteluun (1-5) verrattuna.

Jokerit on vauhtiin päässeen liigakauden tähänastinen herra ja hidalgo. Suvereenien, tyylikkäiden esitysten sarja ei katkennut tänäänkään, kun Jokerit kasvatti voitollisten otteluiden putkeaan kahdeksaan.

- Huikeeta sarjaa tässä pelataan, mahtavaa peliä tämä on valmentajalle seurata, ylisti Jokereiden päävalmentaja Raimo Summanen omiaan.

Blues pelasi vauhdikkaasti ja tarjosi tiukan vastuksen Jokereille. Maalinteko oli kuitenkin ylivoimaista espoolaisille Jokereiden vakuuttavan tasapainoisen viisikkopuolustuksen johdosta. Kotijoukkue sen sijaan käytti maalipaikkansa hyvin, ja ratkaisi pelin kolmella kauniilla osumallaan.

- Blues taisteli hyvin ja antoi kovan vastuksen, mutta heillä oli epäonnea maalinteossa, kiitti Summanen myös vastustajajoukkuetta.

- Kyllä meillä omat saumamme oli, totesi Bluesin päävalmentaja Hannu Kapanen.

Ottelun ratkaisu toisessa erässä

Ensimmäinen erä oli Bluesin hienoista hallintaa. Varsinkin alussa se sai vauhdikkaammalla luistelullaan luotua jatkuvaa painetta Jokereiden päätyyn, mutta Bluesin kohtaloksi tuli jäädä niin ensi erässä kuin koko ottelussakin maalitta.

Bluesin kuviot eivät toiminee

© Tommy Peltonen
alt="Bluesin kuviot eivät toiminee">

Toiseen erään tuli kotijoukkue räväkämmin.Erä oli ehtinyt vanheta vajaat kaksi minuuttia, kun Ville Peltonen sooloili loistavan yksilösuorituksen jälkeen kauniin 1-0 -maalin. Tilanteessa Peltonen vei ensin Blues-puolustaja Cory Murphyn kebab-kioskille, eteni siniviivan tasalta parhaalle mahdolliselle laukaisupaikalle ja iski napakan rannelaukauksen suoraan yläkulmaan. Bluesin maalia tänään vartioinut vuonna 1983 syntynyt Jere Myllyniemi oli tilanteessa vailla mahdollisuuksia.

Toista erää jatkettiin edelleen tasaisissa merkeissä. Erän lähestyessä loppuaan teki Jokerit voittomaalin kaksi-nollaan. Tällä kertaa leveästä materiaalista ratkaisijaksi nousi Jussi Pesonen, joka iski komean one-timerin maalin edestä Ari Vallinin syötöstä.

Bluesillakin oli paikkansa toisessa erässä, mutta kiekko ei millään löytänyt tietään ohi vakuuttavan nollapelin tänään pelanneen Kari Lehtosen. Kiekko pyöri pariin otteeseen jo tyhjäksi jääneen jokerimaalin edustalla, mutta Bluesilla ei vääntö riittänyt maalineduskamppailussa.

Ville Peltonen iski illan toisen maalinsa kolmannessa erässä pelikellon pysähdyttyä lukemiin 51.20. Peltonen päätti kahdella yhtä vastaan -tilanteen Antti Aallon syötöstä ohi Myllyniemen. Kolme minuuttia ennen loppua Blues otti aikalisän ja lähti hieman ponnettoman tuntuisesti hakemaan kavennusta ilman maalivahtia. Räpistely päättyi Tomek Valtosen iskiessä kiekon tyhjään reppuun. Syötön Valtoselle tarjosi kohteliaasti Tommi Turunen, joka joukkuepelaajana syötti kiekon, vaikka olisi itsekin voinut laukaista kiekon maaliin.

Tunnelmia pelin jälkeen

Jokerit esiintyi jälleen varman tasapainoisesti. Harmoninen viisikkopeli piti Bluesin kaukana todellisista maalintekopaikoista, ja maalivahti Lehtonen hoisi loput. Päävalmentaja Summanen painotti nimenomaan joukkueen tämänhetkistä tasapainoisuutta.

- Koko viisikko tekee toinen toisilleen hommia, ynnäsi Summanen.

Ottelu oli kohtuullisen tasokas. Summanen kehui ottelua korkeatasoiseksi sen vauhdikkuuden ja intensiteetin ansiosta.

Jere Myllyniemi on joutunut kovan paikan eteen

alt="Jere Myllyniemi on joutunut kovan paikan eteen">

Bluesin suurin ongelma oli ehdottomasti jatkuva törmääminen jokerimuuriin parhaalla maalintekosektorilla. Espoolaiset eivät onnistuneet rakentamaan tilanteita Jokereiden "boksin" sisään, sillä jokeripelaajat pelasivat esimerkillisen huolellisesti Bluesin hyökkääjiltä tilan ja mailat pois.

- Jokerit pelaa perhanan hyvän boksin siihen maalin eteen. Kyllä se on selvää että kaveri pysyy tiukasti kiinni siinä. Siitä pitää vain pystyä repimään itsensä irti, tässä me emme tänään onnistuneet, ja olen pettynyt siihen, analysoi Bluesin päävalmentaja Hannes Kapanen omiensa hyökkäyspeliä.

- Yritimme luoda maalintekopaikkoja liian lähelle maalia, muutama metri ylemmäs olisi ollut parempi taktiikka, jatkoi Kapanen.

Espoolaisten maalia vartioi tänään toisessa ottelussaan vasta 19-vuotias Jere Myllyniemi. Nuorukainen esitti jälleen erittäin vahvoja otteita. Jokerimaaleille hän ei voinut yhtään mitään. Kiekot eivät pompahdelleen miehen torjunnoista laisinkaan, ja Myllyniemen paketti pysyi koko ottelun erittäin hyvin kasassa.

- Kyllä Myllyniemi oli jälleen meidän paras tänään. Erittäin hyvä nähdä, että kaverin pää kestää, kehui Kapanen nuorta maalivahtiaan.

Blues oli levittänyt tänään konkaripelaajiaan laajalle ketjukokoonpanossa. Ykkösketjussa Teemu Elomo pisti silmään pienoisena alisuorittajana Jan Calounin rinnalla. Juha Ylönen esiintyi kakkosen keskellä melko pirteästi. Bluesilla on jo huomenna uusi peli, kun se haastaa kotonaan Hämeenlinnan Pallokerhon.

- Ketjuihin on tulossa suuria muutoksia, ennakoi Kapanen huomista.

Tukion paluu onnistunut

Arto Tukio palasi tänään kokoonpanoon miehen oltua hieman mystisen harjoituspiikin takia sivussa viikon kahdesta aiemmasta ottelusta. Tukion paluu kentälle oli kuitenkin onnistunut, mies oli parhaita jokeripelaajia tänään.

- Tukio oli kentän paras, huikeassa vauhdissa, vaikka odotimme hänen olevan vielä hieman tukossa kovan treenaamisen jälkeen. Tukio on todella lupaava puolustaja, joka tulee muutaman vuoden päästä olemaan maailman huipulla, kehaisi Summanen nuorta puolustajaa.

Ykkössentteri Petri Pakaslahti ja puolustaja Markus Kankaanperä olivat sivussa illan pelistä. Pakaslahden tilanne selviää maanantaina. Miestä vaivaa pieni flunssa. Markus Kankaanperä oli taasen sivussa lievän nivusvammansa vuoksi. Valmennusjohto ei halunnut ottaa riskejä tänään, ja Kankaanperä pelaa näillä näkymin tiistain ottelussa HIFK:ta vastaan.