Tampereella sikailtiin - Norrena jätti Ilves-pelaajat kättelemättä

Fredrik Norrena kävi kuumana.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Ilveksen ja TPS:n kohtaaminen meni rähinäksi. Käsistä lähtenyt peli sisälsi ulosajoja, kyseenalaisia taklauksia ja jatkuvaa nokkapokkaa.

Tampereen Ilvekselle TPS-ottelu oli silkka pakkovoitto suoran puolivälieräpaikan kannalta. Isäntäjoukkue selvisi kunnialla Michael Keräsen ja Alexander Ruutun huippuotteiden ansiosta ja peli päättyi 4-2, mutta puheenaiheeksi muodostui yli mennyt tunnelataus puolin ja toisin.

Ensimmäiset merkit tulistumisesta nähtiin toisessa erässä, kun TPS-vahti Fredrik Norrena protestoi itselleen käytösrangaistuksen Ilveksen johtomaalista. Kolmas erä meni lähes pelkäksi rähinäksi, ja Norrena jätti loppukättelyt väliin mököttäen vaihtopenkillä.

Ottelun loppupuolella kohdeltiin kaltoin niin Niclas Luceniusta, Tommi Kivistöä kuin Ruuttuakin. Kuumin tilanne sattui vieraiden maalilla, kun Kivistö torppasi TPS-kultakypärä Luceniuksen takaa nurin.

− Eikö se nyt ollut aika selvä tilanne, mistä se lähti? Saatiin hyvä hyökkäys ja Luceniusta tultiin selkään. Pää osui ylärimaan. Kysyt mistä tahansa joukkueesta, niin kuuluu pelin henkeen. Ei tietysti ollut tarkoitus vetää naamaakaan auki, Kivistön perään lähtenyt Camilo Miettinen puolustautui. Kivistö pelasi ottelun loppuun kokomaskilla.

Viikatteet heiluivat ja äänenpainot kovenivat toisen erän lopulta alkaen. Miettisellä ei ollut selvää syytä tapahtumiin.

− Voi olla, että tuli jäähyjä, jotka jäi viheltämättä tai sitten jostain vihellettiin liian helposti. Vaikea sanoa. Vähän turhauttaa, eihän tässä enää pelata kuin kunniasta.

Ilveksen riveistä Niko Dimitrakos otti lopussa ulosajon annettuaan jäästä nousevalle TPS-pelaajalle poikittaista päähän. Alexander Ruuttu puolestaan kolattiin pää edellä laitaan.

Nahina motivoi Ilveksen voittamaan väkisin

Ilves oli ottelun avauserän hallitsevampi osapuoli, mutta puolivälin krouvissa asetelmat tasaantuivat. Eero Savilahti ehti tehdä ensimmäisen kotimaalin, mutta Marko Virtala piti TPS:n kunniasta kiinni tasoituksella. Aaltoileva peli ja nopeat käännöt olivat eduksi TPS:lle.

Kolmannessa erässä lisääntynyt löylynheitto kuitenkin kääntyi selvästi Ilveksen eduksi. Alkupuolen surffailleet Tommi Välimaa ja Dimitrakos herättivät myös kakkos- ja kolmosketjut mukaan.

Positiivisista vaikutuksista huolimatta isäntien päävalmentaja Tuomas Tuokkola oli haluton mehustelemaan rähinöinnillä.

− No joo, se on totta, mutta minusta iso asia on se, että pystyttiin nostamaan tasoa ja olemaan pelissä kiinni. En minä osaa sanoa, mitä siinä kävi. En jaksa sitä lähteä kommentoimaan. Keskitytään taas seuraavaan peliin.

− Aku Ruuttu, hieno juttu. Loukkaantumisen jälkeen palasi sinne, missä oli syksyllä. Kun pelaaja uskaltaa pelata, se on hienoa katsottavaa. Ja myös Savilahti ja Kangasniemi siinä kavereina, Tuokkola kehui.

Pettyneen ja häviämiseen väsyneen oloinen Miettinen oli apeana.

− Tänäänkään ei oltu alussa yhtään valmiita. Monta vieraspeliä on mennyt ohi. Toisessa erässä oltiin pelissä mukana ja saatiin enemmän paikkoja, mutta kolmannen erän alkuun lamaantui.

Loppukauteen hyökkääjä suhtautui lakonisesti.

− Onko tässä nyt sitten kaksi vai kolme kertaa aikaa sitä sitten metsästää.