Pitkät pikkujoulut Hakametsässä

LIIGA / Raportti
Joonas Korpisalo oli juhlatunnelmissa voiton jälkeen.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Perjantai-iltainen peli Ilveksen ja TPS:n välillä oli jälleen yksi todiste siitä, kuinka jääkiekko-ottelun ei tarvitse olla runsasmaalinen ollakseen viihdyttävä. Kotiyleisö jaksoi kannustaa omiaan ja sai lopulta palkkiokseen voittomaalikisavoiton.

Viimeksi lähes viikko sitten pelannut Ilves oli astetta terävämmällä jalalla liikkeellä, mutta TPS:kään ei ollut huono torstaisesta ottelustaan ja tappiosta huolimatta. Turkulaisten päävalmentajan Miika Elomon mielestä peräkkäiset pelit eivät ylipäätään ole asia, jonka taakse voisi piiloutua.

- Pelattiin eilen tai ei, tämä on ammattilaissarja. Pitää olettaa, että ammattilaiset ovat valmiita.

Kiekko liikkui ottelussa vauhdilla ja usein maaliakin kohti, mutta kiersi terävimmät maalintekopaikat. Kotijoukkue Ilves oli tullut peliin uusilla ketjukoostumuksilla ja näytti, että pärjää ilman alkukaudella ihastuttanutta junioriketjuaankin.

- Pelattiin eilen tai ei, tämä on ammattilaissarja.

- Hyvät ketjut. Kaikki olivat uusia, ja siihen nähden on oltava tyytyväinen esityksiimme. Uskon, että paranee kun saa kilometrejä alle. Aleksi Mustonen näytti hyvältä laiturin paikalla. Muse on aikamoisella pelipäällä tällä hetkellä, Ilves-valmentaja Tuomas Tuokkola kehaisi.

Ottelun avauserän kurittomimman pelaajan palkinto meni TPS-hyökkääjä Radek Smolenakille, joka ehti ottaa erän kolmen viimeisen peliminuutin aikana jäähyt niin koukkaamisesta kuin kampituksesta.

Ilves ei hyödyntänyt ylivoimiaan, mutta kannustuksesta se ei jäänyt kiinni. Hakametsän yleisö sai aihetta mylvinnälle, sillä ottelussa sattui ja tapahtui pientä fyysistä kontaktia lähes jatkuvasti. Erityisesti Ilves-puolustus sai olla jatkuvasti muistuttamassa TPS:n liukkaita hyökkääjiä.

Maalivahdit Joonas Korpisalo ja Teemu Lassila eivät halunneet jäädä virkaveljeään huonommaksi, sillä kumpikin esitti näyttäviä torjuntoja lähes vuorotahtiin, välillä tolppienkin avustamana.

- Molemmat maalivahdit olivat ilmiömäisinä, tiivisti Tuokkola.

Kuparinen murtui lopulta hieman ottelun puolenvälin jälkeen, kun Tommi Välimaan maali räjäytti Hakametsän. Osuma syntyi varsin harmittoman näköisestä tilanteesta, kun TPS-puolustajien jaloista lähtenyt laukaus yllätti Lassilan.

Tasoitus seurasi, kun aiemmin jäähyillyt Smolenak kunnostautui nyt maalintekijänä mielipaikaltaan maalinedustalta.

Kolmannessa erässä tärkeiden pisteiden merkitys näkyi intensiteetin hienoisena laskuna. Lassila jäi kolmannessa erässä useamman kerran vaille puolustajiensa tukea, mutta veti pidemmän korren tamperelaisyrityksiä vastaan kerta toisensa jälkeen.

Kova taistelu ei johtanut lisämaaleihin, ja lisäpiste jäi lopulta tamperelaisille, kun Vojtech Polak ja Teemu Rautiainen tekivät näyttävät maalit voittomaalikilpailussa.

- Uskon, että yleisökin viihtyi paikalla. Maalin peli, ja Ilves oli sen yhden rankkarin parempi. Ei tässä ole selitettävää eikä haukuttavaa, hyvä peli, summasi Elomo.

Tuokkola oli samoilla linjoilla: ottelu todella oli tasokas.

- Hyvä lätkämatsi, kirjaimellisesti. Me pelasimme hyvin, purimme TPS:n paineen ja pääsimme hyökkäyksiin. Parasta peliämme aikoihin, vaikka TPS:kin oli todella hyvä ja tiivis. Kaksi hyvää joukkuetta taisteli niin taktisesti kuin työmäärältään, ja mielestäni ansaitsimme voiton olemalla inasen parempia.

Ilveksen ottelut jatkuvat jo lauantaina Raumalla.

- Neljältä on peli. Ei siinä mitään. Intuitio on jatkaa samoilla ketjuilla, mutta tarkemmin ei ole mietitty. Roope Hintz ei pelaa vielä huomenna, vaan palaa ensi viikolla, Tuokkola kertoi.

TPS pelaa seuraavan kerran tiistaina, kun Vaasan Sport saapuu Turkuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle