Tunteet kävivät kuumina Tampereen paikallispelissä

Tampereen paikallisessa räiskyi.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Syksyn ensimmäinen Tampereen paikallispeli tarjosi 4000 katsojalle kuusi maalia ja kolme tappelua. Ilveksellä oli mahdollisuutensa rikkonaisessa ottelussa, joka päättyi hyvän toisen erän seurauksena Tapparan voittoon.

Kotijoukkue Ilves pääsi otteluun hyvin levänneenä pelattuaan viimeksi viikko sitten Raumalla Pitsiturnauksessa. Tappara joutui alun rynnistyksen seurauksena ottamaan kaksi jäähyä, joista se kuitenkin selvisi takaiskuitta. Ensimmäistä otteluaan Ilveksessä pelannut Daniel Corso vei kuitenkin tupsukorvat johtoon komealla "spin-o-ramalla" ajassa 16:58 Alexander Ruutun ja Roberts Jekimovsin syötöistä.

Kohtalaisen siistin ensimmäisen erän lopulla tunteet kiehahtivat ensimmäisen kerran, kun Ilveksen Kai Kantola ja Tapparan Markus Kankaanperä mittelivät. Linjatuomarin sidontaotteeseen jäänyt Kantola joutui tyytymään iskujen vastaanottajan rooliin, vaikka molemmat miehet suihkuun määrättiinkin.

Tappara tuli toiseen erään uudella ilmeellä, ja Kristian Kuusela iski tasoituksen pitkällisen maalinedustahässäkän jälkeen, kun erää oli jäljellä kahdeksan minuuttia. Muutaman minuutti tämän jälkeen Daniel Corso vahvisteli asemiaan Ilves-kannattajien uutena suosikkina tapeltuaan Tomas Plihalin kanssa. Tilanne alkoi Plihalin käytyä napauttamassa Ilves-vahti Ville Kolppasta sormille, ja vaikka Plihalilla itsellään ei valtaisia menohaluja ollut onnistui Corso karkaamaan hänen kimppuunsa jouduttuaan jo kertaalleen linjatuomarin otteeseen.

Peli ei ehtinyt taaskaan vanheta kuin muutaman minuutin, kun Ilveksen 18-vuotias Mikke Levo keskittyi nahistelemaan oman maalinsa takana Tapparan kokeneen Ville Niemisen kanssa. Seurauksena tuore Tappara-vahvistus Nick Bailen pääsi vapaasti iskemään kirvesrinnat johtoon. Välittömästi maalin jälkeen Nieminen vastasi itseään puolta nuoremman Levon tanssikutsuun ja vei tämän jään pintaan ylivoimaisesti.

- En ole koskaan aiemmin tiputtanut hanskoja, mutta totesin tilaisuuden tullen ettei ollut mitään hävittävää, naurahti Levo ottelun jälkeen.

- Pidän kovasta pelistä, mutta en usko nahistelun johtavan kaunaan minun ja Niemisen välillä.

Vauhdikkaan erän päätteeksi Olli Palola iski vielä Tapparan 1-3 johtoon välittömästi Jarkko Malisen ottaman aloitusvoiton jälkeen.

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet joutuivat muokkaamaan ketjujaan yhteensä kuuden miehen poistuttua pelistä jo ennen päätöserää. Jo erän toisella peliminuutilla Ilveksen Greg Coburn iski kavennuksen Tapparan toisen maalin tehneen Nick Bailenin pahan oman alueen kiekonmenetyksen jälkeen.

- Bailen on lahjakas pelaaja, jota yritetään viedä eteenpäin. Hänellä on hyvät työkalut, mainitsi Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi uudesta suojatistaan ottelun jälkeen.

Ilves haki ottelun viimeiselle minuutille asti tasoitusta, mutta Chris Connollyn osuma tyhjään maaliin varmisti jälleen yhden paikallisvoiton Tapparalle. Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkola oli ottelun jälkeen tyytyväinen omiensa otteisiin tappiosta huolimatta.

- Olemme tehneet paljon töitä, ja tietyt osa-alueet – puolustus, viisikkopeli – toimivat jo, vaikka mukana on paljon uusia pelaajia. Raskas ilta lämpimässä hallissa takana. Tuokkola kieltäytyi kommentoimasta tappeluita.

Jukka Rautakorpi myönsi, että ensimmäisen erän esityksissä näkyi edellisen illan peli, mutta piti erityisesti toista erää hyvänä. Illan kolmesta tappelusta Rautakorpi piti kahta jälkimmäistä omien suojattiensa – Plihalin ja Niemisen – osalta puolustautumisena ja yksittäisten pelaajien haluna näyttää. Rautakorpi sanoi Kankaanperän saaneen ensimmäisen erän tappelutilanteessa oikosulun.

- Se oli illan ainoa tappelu, jossa molemmat halusivat tapella, kommentoi Rautakorpi.