Tapparan ketjuruletti päihitti Ilveksen - "Ei tässä vaiheessa kautta enää mitään loukkaantumisia ole"

Jere Karjalainen onnistui ottelussa kahdesti.
Kuva © Jarno Hietanen
Kauden viimeiseen paikallistaistoon lähtivät tamperelaisjoukkueet selvistä asetelmista. Ilveksen oli määrä pitää pudotuspelihaaveet käynnissä, kun Tampereen herruuskin oli jo aiemmin kauden aikana ratkennut Tapparan eduksi.

Ilves lähti aavistuksen pirteämmällä jalalla perjantai-illan kamppailuun mukaan, mutta Tapparan heti ensimmäinen laukaus johti osumaan. Tuukka Mäntylä sai kauden pistetilinsä auki pelin avausmaalilla.

− Ei ole sellainen asia, että mitään jihaa-huutoja kuuluisi penkiltä, kommentoi Ilveksen päävalmentaja Kari Heikkilä

Ilvekselle tarjoutui ensimmäisen erän lopulla paikka tasoitukseen, kun Jan-Mikael Järvinen otti 2+2-minuuttisen korkeasta mailasta. Ilves-onnistumisien sijaan Tapparalta nähtiin kaksi vaarallista alivoimahyökkäystä, joista jälkimmäisen aikana Jere Karjalainen teki vierasjoukkueen toisen maalin.

Ilveksen kiri alkoi

Toiseen erään Ilves lähti vähintään yhtä pirteällä jalalla kuin ensimmäiseen, mutta Tapparan päästessä vastahyökkäykseen ilmestyi taululle lukemat 0-3 nopeasti Stephen Dixonin viimeistelemänä.

Ilves vaihtoi kolmannen päästetyn maalin jälkeen Hannu Toivosen maalinsuulta Henri Kiviahoon ja kotijoukkueen kiri sai alkaa.

− Peluutettavasta maalivahdista tehdään päätös ja siinä pysytään. Hän oli kaksi viikkoa pois, eikä ole päässyt oikein harjoittelemaan. Kyllä se sieltä vielä tulee, kun saa jääaikaa, kommentoi Heikkilä aloittavaa maalivahtia Toivosta.

Toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla Kai Kantola pääsi yksin läpi, mutta Tomi Karhunen piti maalinsa puhtaana. Vain hetkeä myöhemmin Markku Flinck avasi Ilveksen maalitilin pelin osalta ja näpäytti lukemat 1-3 taululle.

− Maali toi Ilvekselle energiaa ja ajatus siitä, että he pystyvät vielä nousemaan toi joukkueelle lisää virtaa. Äkkiä asetelma heilahtaa, kommentoi Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola kavennusosumaa.

Kantola kosti Karhuselle vielä toisen erän aikana ja kavensi lukemia lisää. Kolmanteen erään kotijoukkue lähti enää vain yhden maalin erolla.

− Toinen erä alkoi hyvin ja olimme jopa parempia monella osa-alueella. Ei silti saatu enempää maaleja tehtyä erän aikana, vaikka paikkoja loimme. Olen tyytyväinen, ettei kukaan pelaajista nostanut käsiä ilmaan 3−0-tilanteessa, kehui Heikkilä.

Kriittinen kolmas erä

Vaikka Ilves ylsikin vain yhden maalin päähän oltuaan kolmen maalin tappioasemassa, niin tasoitusmaali jäi joukkueelta tekemättä. Tappara piti oman päätynsä hyvin vartioituna koko kolmannen erän.

− Olen erittäin tyytyväinen kolmanteen erään. Tarvitsee miettiä Kankea (Markus Kankaanperä) maalivahdin paikalle, sillä hän otti yhden tärkeän paikan kiinni. Kokonaisuudessaan olen tyytyväinen henkiseen tilaan, mikä joukkueella jäällä tänään oli, kommentoi Tapola.

Tappara voitti ottelun lopulta 4−2-lukemin, kun Karjalainen viimeisteli pelin tyhjään maaliin. Henrik Haapalan ja Teemu Aallon poissaoloista pysyi Tapola lähes vaitonaisena.

− Eivät pelanneet tänään, muuta kerrottavaa ei ole. Meillä oli tänään tämä kokoonpano, huomenna katsomme uudestaan mikä on kokoonpano ja ensi viikolla sama juttu. Ei tässä vaiheessa kautta enää mitään loukkaantumisia ole, se on selvä, lisäsi Tapola.

Molemmat joukkueet pelaavat seuraavan pelinsä heti huomenna. Ilves matkustaa KalPan vieraaksi ja Tappara isännöi KooKoota.