Tappara nappasi niskalenkin

LIIGA / Raportti
Paikallispelistä löytyi tunnetta.
Kuva © Jarno Hietanen
Tampereen paikallisavauksessa luisteltiin, taisteltiin ja yritettiin tapellakin. Molemmat maalivahdit esittivät hyviä torjuntoja, ja siksi Tapparan voittomaali oli erityisen kirvelevä.

Raimo Helminen kävi pudottamassa ottelun avauskiekon ja sai äänekkäät suosionosoitukset. Ottelun avausmaali nähtiin jo reilun kolmen minuutin pelin jälkeen, kun David Kolomatis osoitti kylmäpäisyyttään viivassa. Jenkkivahvistus malttoi pitää kiekkoa ja lähettää tarkan rannelaukauksen maalille, josta Antti Erkinjuntti ohjasi kiekon taitavasti maaliin.

Ilves tuli tasoihin reilussa minuutissa. Turo Asplund hyödynsi Tappara-puolustuksen merkkausvirheen ja ajoi röyhkesti maalille ja veivasi kiekon ohi Juha Metsolan.

Maalien jälkeen molemmat joukkueet saivat luotua vaarallisia tilanteita ja pääsivät harjoittelemaan myös ylivoimaa suurennetulla hyökkäysalueella. Vaarallisimmat tilanteet tulivat kuitenkin alivoimalle pelanneille joukkueille. Ilves pääsi yrittämään johtomaalia alivoimalla jopa rangaistuslaukauksesta, mutta Jarkko Näppilän suora laukaus tuli suoraan kohti Metsolaa.

Tapparan valmentaja Jussi Tapola kehui omiensa suoritusta.

− Saatiin alkuun hyvä lataus ja pelivalmius, ja sitä kautta  ensimmäinen erä lähti. Tosin se (Ilveksen) maali oli harmittava, mutta muuten oli pääsääntöisesti ok.

Ilves lisäsi vauhtia

Toiseen erään Ilves tuli paremmalla jalalla ja pääsi hyville tekopaikoille.

− Kyllä me toisessa erässä pakotimme Tapparan alakynteen, kommentoi Ilves-valmentaja Tuomas Tuokkola.

Erän puolivälissä pirteästi pelannut 17-vuotias Roope Hintz pääsi yrittämään vapaasti maalin edestä, mutta Metsola venytti itsensä kiekon tielle. Tapparakin sai uudelleen itsensä peliin mukaan, ja vaarallisia tilanteita nähtiin molemmissa päissä kenttää.

− Toinen erä pelattiin pingistä, ja niskat tuli siinä kipeeks itselläkin, kun katselin, että mihin suuntaan mennään, kommentoi Tapola toista erää.

Erän viimeisellä minuutilla Tappara iski voittomaaliksi jääneen osuman. Josh Green voitti hyökkäyspään aloituksen, ja Pekka Jormakka laukoi kiekon maaliin. Tapola antoi kunnian Greenin ottamisesta aloitukseen apuvalmentajalleen.

− Vähä-Ruoholan Kimmo voi ottaa siitä syöttöpisteen itselleen, että hän katsoo enemmän sitä hyökkääjien peluutusta. Totta kai aloitukset on erittäin tärkeä erikoistilanne, ja niitä harjoitellaan koko ajan.

Ilves yritti takaa-ajoa, Tappara puolusti

Ilves pääsi aloittamaan kolmannen erän ylivoimalla, mutta ylivoiman merkittävin tapahtuma oli pieni välienselvittely, kun Ilves-hyökkääjä sutaisi kiekon maaliin vihellyksen jälkeen. Tuomas Tuokkolakin ilmaisi pettymyksensä joukkueen kiriin.

− Jos negatiivisesti ajattelen, niin kolmannen erän alussa, kun meidän piti lähteä ajamaan takaa, niin me tyydyttiin siihen Tapparan hyvään keskialueen pelaamiseen eikä lähdetty haastamaan.

Tunnelataus tuli ottelun loppupuolella entistä paremmin esiin. Tappara pelasi passiivisesti jopa siirretyn rangaistuksen aikana, mikä herätti ärtymystä Ilves-kannattajissa. Tunnetta saatiin kaukaloonkin, kun Aleksi Mustonen huitaisi irtokiekon tyhjään Tappara-maaliin.

Seuranneesta torikokouksesta rangaistiin ainoastaan Mustosta kymmenen minuutin käytösrangaistuksella. Ylivoiman aikana Tapparan Green yritti hakea tappelukaveria Atte Pentikäisestä, mutta halailuksi se jäi.

Tappara keskittyi puolustamaan Ilveksen yrittäessä murtaa sumppua. Pari minuuttia ennen loppua Ilves otti aikalisän ja samalla maalivahdin pois. Pelin painopiste oli täysin Tappara-päädyssä, ja Tapolakin päätyi ottamaan aikalisän. Viimeisillä sekunneilla Roope Hintzillä oli jälleen avopaikka, mutta nuorukainen ei maaliin osunut.

Molemmat valmentajat olivat tyytyväisiä

Jussi Tapola koki avausvoiton helpottavana.

− Totta kai kun kaikki pisteet tässä liigassa ovat älyttömän tiukassa. Voitot tuo itseluottamusta ja sitä tekemisen turvaa ja taetta koko joukkueelle, että ollaan oikealla tiellä. Varsinkin alkukaudesta voitot ovat isoja asioita.

Tappiosta huolimatta Tuomas Tuokkola ei ilmaissut pettymystä.

− Ei tässä kauhean pettynyt voi olla. Oltiin koko ajan kiinni siinä pelissä mukana, mutta maalit ratkaisee. Vastustaja teki kaksi, me teimme yhden.

− Se tapa, millä me pystyimme pelaamaan, oli hyvä. Tappara tukki keskialueen hyvin, mutta löydettiin keinot päästä siitä läpi ja pystyttiin luomaan sieltä niitä maalipaikkoja. Tappara oli terävämpi, ja totta kai vähän harmittaa ne maalit. Tässä on paljon hyviä asioita, mihin meidän on päästävä kiinni enemmän ja saatava jatkuvuutta siihen pelaamiseen, niin silloin me saadaan voittoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle