Kiviaho Ilveksen voiton takuumiehenä: "Pari koppia piti ottaa"

LIIGA / Raportti
Kai Kantolan osuma jäi lopulta ottelun voittomaaliksi.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Hyvään vauhtiin päässyt Ilves ei lähtenyt kumartelemaan joukkueiden edellisen ottelun tilastoja. Joukkueiden maalivahdit pitivät loistavilla otteillaan numerot maltillisina. Lopussa Sport laittoi myllyn päälle ja taisteli viimeiseen asti kolmesta pisteestä.

Ilves lähti jahtaamaan kolmatta peräkkäistä voittoa sekä pudotuspelipaikkaa. Sport oli joukkueiden edellisessä kohtaamisessa terävämpi ja teki kolme maalia Ilveksen nollaa vastaan.

Ilveksen maalilla vastuuta saanut, ja sen myös hyvin edukseen käyttänyt Henri Kiviaho pääsi torjuntatöihin heti ottelun alussa, kun Sport pääsi karkaamaan läpiajoon viivamiehen virheestä.

Maalinteon ottelussa aloitti kuitenkin Ilves Tapio Laakson maalilla. Sportin pelaajien puolustuspelaaminen sekosi omalla alueellaan pahemman kerran ja Ilves hyödynsi tilanteen kotiyleisönsä edessä.

Tasaisesti kulkenut ottelu tarjosi paikkoja maalintekoon molemmille joukkueille. Sport sai ottelun ensimmäisen ylivoimamahdollisuuden, kun laskuvirheeseen syyllistyneen kotijoukkueen Ville Meskanen meni istumaan joukkuerangaistusta liian monesta kenttäpelaajasta.

Ylivoiman parhaan tekopaikan rakensi kuitenkin Ilves, kun Markku Flinck pääsi karkaamaan läpiajoon. Mika Järvinen Sportin maalilla oli tilanteessa kuitenkin terävämpi.

Vierasjoukkueen Charles Bertrand oli jo päästä tasoittamaan ottelun takatolpalta, mutta Kiviaho piti patjallaan tolpanvierustan tukossa. Hetken kuluttua oli Sportilla liikaa pelaajia kentällä samaan aikaan. Oli Ilveksen vuoro päästä ylivoimayritykseen.

Ottelun tasoitti kuitenkin ylivoimalla lopulta Sportin Lassi Kokkala, joka löi Kiviahon patjasta kimmonneen kiekon maaliin Kai Kantolan istuessa jäähyllä. Sport oli jo päästä ottelussa johtoon Teemu Tallbergin takatolpan nostolla, mutta Kiviaho onnistui jotenkin ehtimään vedon eteen.

Kiviaho antoi ottelun jälkeen kiitosta puolustukselle.

− Puolustus toimi hyvin ja jätkät teki minun työstäni helpomman, eihän minun tarvinnut kun pari koppia ottaa.  Maskia oli välillä todella paljon ja kiekkoa oli vaikea löytää, mutta kyllä se sieltä lopulta aina löytyi.

Ottelun aikana nähtiin lukuisia pieniä poikamaisia painiotteluja maalien edessä vihellyksen jälkeen. Tuomarit olivat kuitenkin hyvin mukana hengessä, eikä näistä rangaistuksia turhaan jaettu. Ilves alkoi ottamaan ottelun ohjaksia kolmannen erän alussa. Sähäkimmin Järvisen vartioimalle maalille menivät Joonas Vihko ja Eemeli Suomi.

Lopulta Kantola oli ilvespelaajista se, joka laittoi maalilaulut soimaan. Laitahyökkääjä survoi kiekon maalin nurkalta väkisin sisään, eikä Sportin puolustus ehtinyt auttamaan Järvistä.

Ilveksen päävalmentaja Kari Heikkilä oli kolmeen pisteeseen luonnollisesti tyytyväinen.

− Kyllä se yhdistää hyvin joukkuetta, kun on maalin johto ja joutuu loppuun asti pelaamaan pisteistä. Ensimmäinen erä oli hyvää peliä ja meidän hallintaa, toisessa erässä alkoi sitten tökkimään ja varmaan monella kävi jo mielessä miten tässä käy. Asia käsiteltiin tauolla ja kolmas erä oli taas hyvä tuoden lopulta kolme pistettä.

Flinck näytti pujottelun mallia vierasjoukkueelle taiteilemalla koko kentän läpi. Viimeistelyyn jäi kuitenkin vielä parantamisen varaa, kun kiekko pysähtyi maalirautoihin. Tällä kertaa Sportin puolustus oli ajoissa hoitamassa paluukiekon pois maalin edestä.

Vierasjoukkue yritti tasoittaa ottelua, mutta kerta toisensa jälkeen Kiviaho oli maalillaan ohittamaton.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo