Ilves kaatoi Sportin Alavudella

Robert Jekimovs oli oivalla pelipäällä Alavuden hornankattilassa.
Kuva ©
Alavuden Peli-Veikkojen 60-vuotisjuhlan kunniaksi järjestettiin harjoitusottelu Tampereen Ilveksen ja Vaasan Sportin välillä. Ilves näytti Liigan ja Mestiksen välisen eron voittamalla Sportin lukemin 4-2 (0-1, 1-1, 3-0). Vaikka lukemat pysyivät pienenä, oli Ilves selvästi vierasjoukkuetta edellä pelillisesti. Sport koki jo harjoituskauden viidennen tappionsa ja metsästää yhä ensimmäistä voittoaan.

Ottelu alkoi Ilveksen selvällä painostuksella. Martti Järventie oli viedä kotijoukkueen johtoon jo ottelun alkuminuuteilla, mutta tolpat pelastivat Sportin-vahti Joonas Kuuselan. Ilves jatkoi myllyttämistä ja lähimmäksi maalia pääsi Alexander Ruuttu, joka yritti vanhanaikaista Juuso Rajalan tarjoiltua tätä ennen hyvän syötön laidasta keskustaan. Maaleilta säästyttiin, mutta tamperelaiset jatkoivat kovaa painostustaan.

Ajassa 13.40 Ilves pääsi ylivoimalle, jossa kotijoukkue loi muutama hyvän laukaisupaikan, mutta maalissa loistavasti pelannut Sport-vahti Kuusela kesti. Ensimmäisen erän loppupuolella kuitenkin altavastaajaksi joutunut Sport iski ottelun avausmaalin. Samuli Kivimäki laittoi kiekon ranteella Ilveksen maalia vartioineen Sasu Hovin taakse.

Toisessa erässä Ilveksen tolppien väliin hyppäsi Ville Kolppanen. Kolppanen joutui antautumaan heti toisen erän alkuhetkillä, kun Nico Aaltonen pisti näpäkällä ranteella vieraat kahden maalin karkumatkalle. Ilves ei tästä lannistunut vaan jatkoi ottelun viejän asemassa.

Sportin maalin jälkeen vihreänutut pääsivät kokeilemaan jälleen ylivoimaa, jossa Michael Keränen väläytteli taitojaan. Keränen nousi oikeasta laidasta ja ampui tulisesti ranteella etukulmaan, jonka Kuuselä päästi hiukan helpon oloisesti taakseen. Maaliin kirjauttivat syöttöpisteet Turo Asplund ja Jarkko Näppilä. Ottelun puolenvälin jälkeen vaasalaiset saivat otetta, mutta huippupaikkoja ei syntynyt.

Ilves löi vilkun päälle ja paineli ohi

Ilves pisti heti kolmannen erän alussa kotkapaidat ahtaalle, eikä päästänyt vaasalaisia kertaakaan kuskin paikalle. Juuso Rajalan paikan ykkösen keskeltä napannut junnulupaus Roope Hintz väläytteli heti osaamistaan ja tasoitti pelin ajassa 44.11. Maaliin teki upean esityön Roberts Jekimovs, joka veivasi maalin edessä kiekon kanssa ja siirsi sen lopulta Hintzille, jonka tehtäväksi jäi siirtää kiekko tyhjään reppuun ja nostaa kädet ilmaan.

Ilves jatkoi hyvää painettaan, mutta Kuusela venyi kerta toisensa jälkeen upeisiin torjuntoihin. Ajassa 54.55 Michael Keränen löi kuitenkin tamperelaiset ylivoimalla johtoon illan toisellaan. Illan hahmoksi noussut Keränen käytti kiekkoa neliön keskellä Turo Asplundilla, joka laittoi ykkösellä suoraan takaisin Keräselle, joka puolestaan latasi kiekon one timerilla verkon perille. Tästä Sport ei toipunut ja Ilves kaunisteli vielä lukemia tekemällä vielä yhden tyhjään maaliin Antti Kangasniemen toimesta.

Näin Ilves matkasi Tampereelle voitto takataskussaan lukemin 4-2. Muuten siisti ottelu sai ikävän käänteen kaksi minuuttia ennen loppua, kun Sportin Kristian Tuohilampi taklasi polvella Ilveksen Roberts Jekimovsia. Jekimovs jäi tuskaisen näköisenä jäähän makamaan ja Tuohilampi laitettiin isoista ovista ulos.