Hakametsässä taisteltiin pisteistä myös nyrkein - "Kyse miehisestä kunniasta"

Joonas Riekkinen osui ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Ilveksen ja Sportin toinenkin ottelu nostatti tunteet pintaan niin jäällä kuin vaihtopenkkien takana. Hakametsän lehtereillä saatiin nauttia kotivoiton lisäksi myös nyrkkitappelusta sekä epäsuorista syytöksistä käskyttämiseen.

Jos joku oletti tasauskierroksen ensimmäisessä ottelussa ylikierroksilla käyneiden Antti Tyrväisen sekä Matt Generousin puuttumisen tarkoittaneen rauhallista läpsyttelyiltaa, harhaluulon ahdistavassa alhossa ei tarvinnut kauaa porskutella.

Ilveksen 3-1-kotivoittoon päättyneessä ottelussa ei jäähyminuuteissa pihistelty, vaan hanskat tippuivat jo ensimmäisen erän aikana.

Sportin Mike Brennan ehti tuskin saada hikeä pintaan ennen kuin ottelun alussa napattu käytöskymppi sai erän viimeisellä sekunnilla seurakseen pelirangaistuksen. Amerikkalaispuolustaja sai nyrkkihippasiin kaverin Ilveksen Patrik Moisiosta, joka niin ikään pääsi viikonlopun viettoon jo ensimmäisellä erätauolla.

Sportin päävalmentaja Tomek Valtosta tilanne kismitti, sillä hän näki Ilveksen tarkoituksellisena hakuna saada vierailijat pelaamaan viidellä puolustajalla.

− Kun meidän ykköspakin yli ajaa ensimmäisessä vaihdossa pelaaja, joka on pelannut 19 peliä, jonka tehotilasto on -6 ja joka on pelannut noin kuusi minuuttia per peli, niin onhan siinä jotain hämärää, kommentoi Valtonen ottelun jälkeen.

− Sanoin Brennanille ensimmäisen jäähyn jälkeen, että meillä on vain kuusi puolustajaa, eli ei enää yhtään jäähyä. Jos joku kuitenkin käy päälle, niin kaikkihan sen ymmärtää, että tässä on kyse miehisestä kunniasta ja itsensä puolustamisesta.

Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkolalta ei herunut ymmärrystä kollegan epäsuorille syytöksille käskytyksestä.

− Ikinä en ole käskyttänyt pelaajaa. Valtosella pitäisi olla näyttöä, jos tällaista väittää.

− Moisio on tehnyt meille kaksi maalia, mutta ei ole loukkaantumisen takia pelannut viime peleissä. Se on se syy, miksi ei ole pelannut. Moisio on normaali neloskentän pelaaja.

Mustelmien, iskujen ja jäähymerkintöjen lisäksi ensimmäisestä erästä ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Sport tarjosi Ilvekselle kahdenkin miehen ylivoimaa minkä kerkesi, mutta kotijoukkue ei onnistunut luomaan todellista uhkaa Ville Hostikan vartioimalle maalille ennen erän viimeistä minuuttia.

Toni Kallelan avopaikka tuhriutui epäonnistuneeseen laukaukseen, mutta kotiyleisön riemuksi Roope Hintz ei jättänyt Eero Savilahden tarjoamaa paikkaa hyödyntämättä.

Molemmat joukkueet saivat tauolla pahimmat höyryt päästeltyä, sillä vahvasta tunnelatauksesta ei ollut toisessa erässä jäljellä kuin pelkkä muisto aivolohkon perukoilla. Muutamista hajapaikoista vaarallisin aukeni Sportille, mutta tolppa pelasti tupsukorvat takaiskulta.

Kolmas erä ei kauaa ehtinyt vanhentua, kun Ilves ryhtyi kaivamaan omaa kuoppaansa. Kymmenen sekunnin aikana kotijoukkue nosti kiekon kahdesti yli laidan, eikä Sport hukannut mahdollisuuttaan. Erik Riskan napakka laukaus yllätti hyvin pelanneen Joonas Korpisalon etuyläkulmasta.

Sportin tasoituksen jälkeisestä hallinnasta huolimatta vierailijajoukkue ei onnistunut hyödyntämään paikkojaan. Kliseinen sanonta oman tekemättömyyden seurauksista piti jälleen kutinsa, kun alivoimansa selvittänyt Ilves onnistui karkaamaan vastahyökkäyksellä maalintekopaikalle.

Tommi Välimaan osuma jäi ottelun voittomaaliksi. Joonas Riekkisen kauden avausmaali kaunisteli loppunumeroiksi 3-1.

− Pisteet olivat tärkeät, vaikka olimme toisessa ja kolmannessä erässä turhan passiivisia. Aika raihnaisena tässä painetaan menemään kun ihan rehellisiä ollaan.

− Sami Sandell tippui tänään pois ja Vojtech Polak, Teemu Rautiainen sekä Tommi Välimaa vedettiin suoraan loukkaantuneista mukaan, kommentoi Tuokkola pistepottia sekä loukkaantumistilannetta.

Molempien joukkueiden kiireet jatkuvat tiistaina. Vaasalaiset palaavat kotiyleisön eteen isännöimään Bluesia, kun taas sarjakärki Kärpät isännöi tupsukorvia Raksilassa.