Nihkeää nypläystä Hakametsän illassa

LIIGA / Raportti
Ilveksen Joonas Korpisalo ei antanut SaiPalle mahdollisuutta maalintekoon.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Hakametsässä pelattiin lauantaina kahden väsyneen joukkueen kohtaaminen, jossa virheet nousivat pääosaan. Kotijoukkue nappasi yhden toimineen ylivoiman turvin voiton ja jätti pirteämmin esintyneelle vierasjoukkueelle luun käteen.

Molemmat joukkueet lähtivät illan otteluun jahtaamaan tärkeitä pisteitä ajatellen jatkuvasti kiihtyvää taistelua pudotuspelipaikoista. Vierailijajoukkue SaiPa oli pienoinen ennakkosuosikki, sillä se oli tällä kaudella jo kertaalleen onnistunut ryöstämään täyden pistepotin Ilvekseltä Hakametsässä. 

Myös viime aikojen otteet puhuivat SaiPan puolesta ja lappeenrantalaisilla olikin tämän iltaisessa ottelussa Ilvestä parempi yleisilme, mutta kotijoukkue onnistui maalinteossa ja SaiPa taas ei. 

Ilveksen ainokaisesta vastasi ylivoimalla kolmannen erän lopulla Tapio Laakso, jonka osuman pohjusti Ilveksen sisäistä pistepörssiä johtava Sami Sandell. Laakson maalipaikka oli tamperelaisten ainut laadukas maalintekopaikka ja se hyödynnettiin tehokkaasti. 

SaiPa otti komennon

Kamppailu alkoi tasaisena ja vierailijajoukkue sai pienoisen hallinnan ensimmäisen viiden minuutin aikana.

Ilvekselle tarjottiin lappeenrantalaisten painostuksesta huolimatta paikkaa ottelun ensimmäisen maalin tekemiseen SaiPan rangaistusten avustuksella, ylivoimat kuluivat kuitenkin ilman onnistumista.

SaiPan maalivahti Jussi Markkaselle ei kertynyt alivoimien aikana yhtään torjuntaa, joka kertoo eräänlaista tarinaansa Ilveksen ylivoimasta.

Erän puolivälin jälkeen Ilves-hyökkääjä Antti Tyrväinen loukkasi vasenta olkapäätänsä törmätessään laitaan ja poistui miltei välittömästi pukusuojaan. Tyrväinen palasi toisen erän alussa kokeilemaan pelaamista, mutta kipeytynyt olkapää ei mahdollistanut enää pelaamista.

Ylivoimien jälkeen SaiPa otti jälleen pelin hallinnan käsiinsä. Ilveksen maalivahti Joonas Korpisalo oli mies paikallaan ja piti puolustuksen pienoisella avustuksella SaiPan maalisarakkeessa nollan erän loppuun asti.

Virheiden sävyttämä toinen erä

Toinen erä jatkui siitä, mihin ensimmäisessä jäätiin. SaiPa jatkoi painostustaan ja vei pelin painopisteen väkisin Ilves-päätyyn.

Toista erää värittivät lukuisat pelaajien henkilökohtaiset virheet. Erilaisia kiekonmenetyksiä ja huonoja syöttöjä tuli molemmilta joukkueilta jatkuvasti, näin ollen peli myös aaltoili päästä päähän jatkuvasti.

SaiPan muutamat organisoidut hyökkäykset tukehtuivat laitoihin ajautumiseen ja laukauksiin maalintekosektorin ulkopuolelta. Näiden yritysten estämisessä ei Ilves-puolustuksella ja maalivahti Korpisalolla ollut ongelmia.

Ilves sai rakennettua muutaman terävän hyökkäyksen SaiPan painostuksen aikana ja kertaalleen tamperelaisryhmitys pääsi kokeilemaan myös ylivoimaa, kun SaiPan Matti Järvinen laitataklasi kaksiminuuttisen ja käytöskympin arvoisesti.

Ilveksen otteet ylivoimalla jatkuivat samanlaisena kuin ensimmäisessä erässä ja ottelu pysyi edelleen maalittomana. Toisen erän ainoalla ylivoimallaan, Ilves ei onnistunut kertaakaan laukomaan Markkasen vartioimaa maalia kohti.

Ylivoima ratkaisuroolissa

Viimeisellä kolmanneksella paras mahdollisuus maalihanojen aukaisemiseen tarjoutuu SaiPa-hyökkääjä Chad Raulle, jonka yrityksen estää oivasti Ilveksen maalilla pelannut Korpisalo.

Varsinaisen peliajan lopulla Ilveksen ylivoimalle tarjottiin paikkaa kasvojenpesuun, kun hyvin läpi ottelun esiintynyt Aleksi Mustonen hankkii nopealla liikkeellään SaiPan Tommi Jokiselle kaksiminuuttisen.

Ilves sai ottelun kuudennella ylivoimallaan viimein kuvion kuntoon ja se tuotti välittömästi tulosta. Turo Asplund syötti siniviivalta kultakypärä Sami Sandelille, joka siirti kiekon nätisti Tapio Laaksolle. Laakso ei tästä enää erehtynyt ja Markkanen sai kaivaa kiekon selkänsä takaa.

SaiPa käytti tamperelaisten johtomaalin jälkeen aikalisänsä ja aloitti räväkän takaa-ajon. Kova yritys ei tuottanut tulosta ja Ilves lähtee viettämään taukoa kolmen pisteen voiton saattelemana.

Lappeenrantalaisilla on edessään vielä yksi ottelu ennen maajoukkuetaukoa, kun SaiPa matkustaa HIFK:n vieraaksi Helsinkiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle