Ilveksen taistelu ei riittänyt vieläkään - Tuokkola: "Syömme samaa purkkaa"

LIIGA / Raportti
Ilves-maalille vaihdettu Kiviaho torjui hyvän ottelun.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Sunnuntaikierroksella oli vuorossa Liigan perhepelipäivä. Tampereella kohtasivat synkkää talvea läpi käyvä Ilves sekä pirteästi viime aikoina esiintynyt SaiPa.

Ottelu oli kauttaaltaan hyvin tasainen, ja hallinta aaltoili joukkueelta toiselle. Vasta ottelun lopussa vierailija SaiPa onnistui tekemään voittoon tarvittavat osumat. Kolme sarjapistettä matkasi Lappeenrantaan lopulta maalein 2−4.

Ilves aloitti ottelun erittäin terävästi. Se sai painettua pitkiä hyökkäyksiä vastustajan kenttäpäätyyn ja hätyytteli Jussi Markkasen vartioimaa SaiPa-maalia useaan otteeseen. Tupsukorvien yksi parhaista tekopaikoista aukesi Matias Soinnulle, mutta laukaus suuntautui liiaksi päin maalivahtia.

Hetkeä myöhemmin Veli-Matti Vittasmäki sai kiekon hyökkäyssiniviivalla ja täräytti kiekon kovalla lyöntilaukauksella ohi Markkasen. 

Maalin jälkeen Ilves jatkoi hyvää virettään ja pääsi yrittämään kahdesti ylivoimalla. Ylivoimat eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta, vaan ne jäivät jälleen kerran varsin vaarattomiksi. 

Avauserän viimeisillä minuuteilla Ilves koki mustia hetkiä, kun ensin Chad Rau toi SaiPan tasoihin kahden miehen ylivoimalla. Vain alle kaksi minuuttia tästä, ja Mikael Kuronen pääsi iskemään limpun verkkoon Ilveksen maalivahti Hannu Toivosen pomputeltua kiekkoa huolimattomasti.

Kiviahokin torjui toisessa erässä

Joukkueet painoivat toisessa erässä päästä päätyyn vailla sen suurempaa ajatusta pelaamiseen. Erä oli kuitenkin hienokseltaan Ilveksen hallintaa - tästä osoituksena Ilves-maalille vaihdetun Henri Kiviahon tilastoihin merkitty yksi torjunta.

Markku Flinckin sai erän alussa kyseenalaisen tuomion laitataklauksesta. Tupsukorvat kuitenkin onnistuivat selvittämään alivoiman ja kampesivat itsensä takaisin pelin päälle. 

Seuraavalla ylivoimallaan Ilves viimeisteli kenties yhden hienoimmista osumistaan, kun Flinck löysi maalin kulmalle nousseen puolustaja Blake Kesselin, joka napautti kiekon SaiPa-rysään.

− Olimme tänään pelillisesti Ilvestä jäljessä. Onneksi puolustimme kuitenkin sen verran hyvin, että saimme voiton, kiteytti SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen.

Vanha tuttu kuvio

Kolmas erä palautti Ilveksen kannalta ikävän, ja tutun päiväjärjestyksen Hakametsään. Chad Rau vei illan toisellaan SaiPan 3−2-johtoon. Osuma jäi lopulta myös ottelun voittomaaliksi.

Ilves sai vielä hyvän ryhtiliikkeen aikaiseksi yrittäessään tasoitusta, mutta David McIntyre onnistui hiljentämään Hakametsän siirtämällä kiekon tyhjään tamperelaismaaliin.

− Ei tässä ole oikein uutta sanottavaa. Jauhemme samaa purkkaa edelleen. Ihan hyvää tekemistä jälleen kerran. Pelirohkeus on tämän pelin avainsanoja, mutta meillä on vielä hyvän ja huonon suorittaisen välillä liian iso ero, totesi murheellinen Ilves-päävalmentaja Tuomas Tuokkola.

Purkanjauhanta jatkuu Ilveksen ja SaiPan osalta ensi perjantaina. Ilves matkaa Raumalle Lukon vieraaksi. SaiPa sen sijaan isännöi hallitsevaa mestaria, kun Kärpät saapuu Lappeenrantaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo