Hakametsässä lyötiin maalien sijasta pelaajia

LIIGA / Raportti
SaiPan Dave Spinan vihaisessa tähtäimessä vihellyksen jälkeen oli Antti Tyrväinen.
Kuva © Jarno Hietanen

SaiPan keltainen pelipaita ja Hakametsän perjantai-illassa nähty pelitapa tuovat mieleen länsinaapurin Tre kronorin. Lappeenrantalaiset rokottivat harvoista maalipaikoistaan, ja puolustivat omaa aluettaan tarkasti, välillä onnenkin avulla. Joukkue reagoi hyvin silloin, kun Ilveksen pelaajat haparoivat, mikä lopulta tuotti alivoimalla voittomaaliksi jääneen osuman. Taistelu tuotti lopulta 0−2-voiton (0−1,0−0,0−1).

Ilveksen päävalmentaja  Tuomas Tuokkola ei ollut omiensa esitykseen tyytyväinen. Valmentaja sanoi pelin jälkeen pitävänsä pelaajien kanssa palaverin siitä, että ryhtiliike olisi tultava.

− Huomenna on lätkämatsi, ja meidän pitäisi olla valmiita pelaamaan siinä. Kaikki kunnia vastustajalle. SaiPa pelasi intohimoisesti, taisteli ja teki kaikkensa pelin eteen. Mutta meidän pelin trendi oli se, että huipulta lähdettiin ja päätimme pelin varmasti vuoden huonoimpaan pelaamiseen. Nyt lähdemme opiskelemaan ja miettimään, mitä pitää tehdä paremmin, Tuokkola sanoi.

Tirkkonen soimasi Tyrväistä

Ottelussa nähtiin useita nahinoita ja yksi ulosajo. SaiPan hyökkääjä Dave Spina lensi suihkuun lyötyään Ilveksen Antti Tyrväistä päähän. Tyrväinen vei agitaattorin taidoillaan tilanteesta selkeästi pisimmän korren, mutta Ilves ei pystynyt hyödyntämään ylivoimaansa. SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen ei ollut tuomareiden toimintaan tyytyväinen.

− Pitäisi katsoa, mitä vastustaja tilanteessa tekee - on tehnyt koko kauden. Hänet pitäisi saada kuriin. En puolustele omaa pelaajaa. Jäähy oli varmasti oikea tuomio, mutta oliko ulosajo. Kaveri vetää kolme sekuntia vihellyksen jälkeen poikittaisella mailalla kylkeen ja saa kakkosen. Se on ristiriitaista, Tirkkonen sanoi.

Etenkin ottelun toinen erä oli täynnä kuumia tunteita. Pelaajat jakelivat useita kovia taklauksia mutta myös tilanteiden ulkopuolisia nilkalle kopautteluja. Ilveksen hyökkääjien täytyykin kaivaa taistelutahtonsa esiin. Varsinkin kultakypärä Teemu Rautiainen oli SaiPaa vastaan vaisu. Tilannetta ei helpota se, että joukkue menettää useita pelaajia nuorten mm-kisoihin Kanadaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle