Smolenak käänsi kärkikamppailun Pelicansille

LIIGA / Raportti
Radek Smolenak pääsi iskemään tasoituksen suosikkipaikaltaan maalin edestä.
Kuva © Jarno Hietanen
Liigan kärkikamppailussa oli hyvin tunnelmaa, sillä kotiyleisö kannusti hyvin alusta lähtien pirteästi pelannutta Ilvestä. Vielä kahden erän jälkeen tilanne näytti tamperelaisten kannalta hyvältä, mutta lahtelaisvieraat onnistuivat pääsemään rinnalle ja käänsivät kamppailun edukseen voittolaukauskisan jälkeen.

Ottelun ensimmäisessä erässä Ilves sai runsaslukuisen kotiyleisönsä innostumaan pirteällä pelillään, mutta täysosumat jäivät Pelicans-vahti Jere Myllyniemen haparoinneista huolimatta syntymättä.

- Olimme unisia ensimmäisessä erässä, ja Ilves pelasi hyvin. Olimme onnekkaita, kun he eivät saaneet tehtyä maalia, myönsi ottelussa jälleen kerran lahtelaisten sankariksi noussut Radek Smolenak.

Toisessa erässä lahtelaisvieraat ehtivät jo juhlia ottelun avausmaalia, mutta kotijoukkue ja -yleisö näkivät tilanteen eri tavalla. Lähempi tarkastelu paljasti, että Jesse Niinimäen laukaus oli pysähtynyt ylärimaan. Peli jatkui maalittomana, ja tämä vaikutti lamaannuttavan vieraiden peliä, ja muutamaa minuuttia myöhemmin Ilveksen hyvin pelannut Sami Sandell iski toisessa päässä Hakametsän illan avausmaalin. Pian tämän jälkeen Ilves pääsi pyörittämään kahden miehen ylivoimaa, ja Michael Keränen yllätti Myllyniemen toistamiseen. Erä ei ollut lahtelaisvahdin, sillä hän antautui erässä kaksi kertaa, vaikka hän joutui ottamaan vain viisi torjuntaa, kun taas maalivahtikollega Ville Kolppanen piti maalinsa puhtaana peräti 17 torjunnastaan huolimatta.

- Emme saaneet tehtyä maalia kahteen erään, sillä heidän maalivahtinsa pelasi uskomattoman hyvin ja piti heitä pelissä erityisesti toisessa erässä. Me emme kuitenkaan luovuttaneet, vaan jatkoimme yrittämistä, ja lopulta saimme muutaman onnekkaan pompun, summasi Smolenak.

Pomput nähtiin kolmannessa erässä, jossa osat kääntyivät, kun vieraat iskivät Kolppasen selän taakse nopeaan tahtiin kaksi maalia. Viime viikkoisesta viiden tehopisteen illastaan puhtia saanut Pekka Saarenheimo kavensi ja tasoituksen iski maalipörssin kärkimies Radek Smolenak.

Varsinainen peliaika ei riittänyt kärkijoukkueille

Molemmilla joukkueilla oli ratkaisupaikkoja jo varsinaisella peliajalla sekä jatkoajalla, mutta ottelu venyi voittolaukauskisaan asti. Ilveksen Daniel Corso ja Turo Asplund epäonnistuivat yrityksissään, kun taas Pelicansilla onnistuivat sekä Smolenak että ratkaisevan maalin iskenyt Tommi Paakkolanvaara.

- Rangaistuslaukaukset ovat aina "50-50", joskus osuu ja joskus ei. Tänään me olimme onnekkaita, sanoi Smolenak.

Pelin jälkeen tsekkihyökkääjä Smolenak ei ollut maalistaan huolimatta täysin tyytyväinen omaan peliinsä.

- Minulla oli paljon tilanteita, ja minun olisi pitänyt osua useammin kuin kerran sillä ketjukaverini petasivat minulle paljon loistopaikkoja. Pekka Saarenheimo ei ehkä tee itse usein maaleja, mutta ihmiset eivät tiedä kuinka paljon pieniä asioita hän tekee kentällä hyväkseni. Myös Vili Sopasen kanssa olen pelannut jo kaksi vuotta, ja vaikka emme tänään aluksi olleetkaan hyviä, löysimme loppua kohden tehomme ja saimme tulosta aikaan.

- Meillä on hyvä joukkue, ja olen tyytyväinen, kun saan pelata täällä. En tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta tällä hetkellä olen tyytyväinen olooni täällä, päätti Smolenak.

- Me halusimme olla kulmissa, ja sitä kautta onnistuimme hyvin jäädyttämään Pelicansin hyökkäyspelin. Tappio harmittaa, mutta on nähtävä kokonaisuus, ja pelissämme oli paljon hyvää, analysoi Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkola.

» Lähetä palautetta toimitukselle