Lupaavasti alkanut nousu lässähti kasaan

Pelicans pääsi rankaisemaan kolmesti kotijoukkueen virheistä.
Kuva © Jarno Hietanen jarno.hietanen@jatkoaika.com
Ilveksellä oli todellinen ryhdistäytymisen paikka kahden surkean kotiottelun jälkeen. Vastassa oli lähin kilpailija Pelicans ja joukkueiden välinen 10 pisteen ero olisi tarvinnut pikaista kaventamista. Lupaava alku luhistui kuitenkin totaalisesti kasaan ja lahtelaiset pääsivät riemukkaina kotimatkalle 3-2 (2-1, 0-2, 0-0)-voitto matkassaan.

Pelin ratkaisu nähtiin heti toisen erän alussa, kun lupaavan ensimmäisen erän pelannut kotijoukkue koomaili kahteen otteeseen ja Pelicans rankaisi armotta. Ajassa 22.56 lukemat olivat vaihtuneet 2-1:stä 2-3:n, eikä Ilves siitä enää noussut.

Ensin rankaisi Janne Tavi Vili Sopasen ja Joonas Hurrin syötöistä. Vain vajaa kaksi minuuttia myöhemmin oli asialla puolestaan Pekka Jormakka Timo Pärssisen ja Tyler Redenbachin syötöistä. Tämän jälkeen kotijoukkue otti aikalisän, mutta sekään ei auttanut.

Pelin jälkeen Ilveksen päävalmentaja Raimo Helminen manasi helppoja virheitä.

- Hyvän alun jälkeen olimme löysiä ja teimme helppoja virheitä. Vastustaja rankaisi niistä armotta, totesi Helminen.

Ilves täräyttää ensimmäisessä erässä

Kotijoukkue tuli hienolla ilmeellä pelin alkuun ja halusi selvästi kunnostautua kahden edellisen umpisurkean kotipelin jälkeen. Nuori hyökkääjä Teemu Huhtala otti ratkaisijan viittaa harteilleen, kun iski ensin ajassa 1.46 Arto Tukion syötöstä. Toisen kerran verkko pölisi ajassa 11.58 Niko Peltolan ja Jarkko Näppilän syötöistä. Rehellisyyden nimissä kiekko meni tosin sisään vastustajan kautta, ei Huhtalan lavasta.

Kaiken kaikkiaan ensimmäisen erän alkupuoli oli Ilves-painotteista. Liike oli molemmilla hyvää ja peli oli vauhdikasta ja mukavaa katsottavaa. Erän puolivälin jälkeen vieraat pääsivät enemmän hallitsemaan ja rankaisivatkin lopulta ajassa 16.05. Tekijä oli Jormakka ja syöttäjät Redenbach ja Danny Richmond.

Erän lopussa nähtiin vielä kyseenalainen jäähynkalastelu vieraiden Jere Myllyniemen toimesta, mutta tauko koitti lukemissa 2-1.

Tuplakoomailua

Ilveksen hyvä vire tuhoutui täydellisesti Pelicansin kahteen maaliin toisen erän alussa. Peli puuroutui täysin ja vieraat jyräsivät laajalla rintamalla.

Kotijoukkueen Ville Kolppanen terästäytyi kuitenkin hyvin helposti uponneen kolmannen maalin jälkeen ja piti joukkuettaan pystyssä torjunnoillaan. Joukkoon mahtui todellisia gamesaver-tason suorituksiakin, muun muassa torjuessaan Markus Seikolan huippulaukausta parhaalta vetosektorilta.

Illan kyseenalainen tuomaritoiminta nosti tässä vaiheessa jo reippaasti päätään ja pilli ei tahtonut eksyä suuhun millään. Tämä tulisi näkymään surullisesti myös lopussa. Pelicans jatkoi vahvaa menoaan koko erän, kunnes aivan loppupuolella Ilveskin löysi taas tolkkua tekemiseensä.

Tulosta ei kuitenkaan syntynyt kummallakaan ja lukemat jäivät 2-3:n. Vieraiden päävalmentaja Kai Suikkanen oli tyytyväinen joukkueensa suoritukseen kahdessa viimeisessä erässä.

- Toisen erän alusta alkaen pelimme parani ja kaksi viimeistä erää oli meidän. Lisämaaleihinkin oli paikkoja runsaasti, totesi Suikkanen.

Pelicans säilyttää johtonsa ja tuomarit tyrivät

Pelicans säilyi hallitsevana osapuolena myös kolmannessa erässä, eikä Ilveksen peli ottanut auetakseen. Myös tuomarilinja jatkui avuttomana. Pelin taso laski laskemistaan erän keskivaiheeseen mennessä, eikä huippumaalipaikkoja nähty liialti.

Jostain kotijoukkuekin sai vielä kaivettua taisteluilmettä päälle erän loppupuoliskolla ja painetta saatiin luotua vastustajan maalille. Valitettavasti kiri katkesi täysin väärin vihellettyyn 2+2-minuuttiseen korkeasta mailasta Näppilälle.

Tilanteessa Näppilä taklasi voimakkaasti pussinokkien pelaajaa, joka jäi vaikeroimaan jään pintaan. Tuomarit eivät edes nähneet tilannetta, sillä se tapahtui pelitilanteen ulkopuolella ja Ilves protestoi voimakkaasti ja aiheesta erikoista tuomiota. Myös otteluvalvoja oli samoilla linjoilla pelin jälkeen.

- Tuomarit tulkitsivat pelaajan loukkaantuneen mailan osumisesta johtuen, vaikkeivät nähneet tilannetta. Tämä tuomio meni väärin, totesi otteluvalvoja.

Vajaalla pelaaminen söi kiriltä parhaan terän pois ja pisteet lähtivät Lahteen lukemin 3-2.

Huomenna on päivä uus

Kotijoukkueen päävalmentaja Raimo Helminen oli pettynyt, mutta katsoi jo tulevaan.

- Huomenna on uusi peli ja siinä voimme korjata tilannettamme. Uudet pelaajamme (Näppilä ja Mika Viinanen) pelasivat ihan ok. Vielä voimme parantaa ja nousta. Henkinenkin tila on kohtuullinen. Pelissämme oli hetkittäin hyvääkin, mutta jännitimme.

Näppilän tilanteesta Helminen totesi vain, että kaikkihan sen näkivät, mitä siinä tapahtui.

Vieraiden Kai Suikkanen oli tyytyväinen.

- Nämä olivat tärkeät pisteet. Ensimmäisen erän olimme sukkasillamme, mutta paransimme sitten. Hieno voitto meiltä.