Ilves rikkonaisen ottelun voittajaksi - Tuokkola: "No olivathan ne hyppyjä!"

Savilahti sivalsi ottelun voitto-osuman.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Liiga palasi maaottelutauolta yhden koitoksen voimin, kun Ilves isännöi Tampereella Pelicansia. Ottelusta muodostui lopulta rikkonainen ja tasainen.

Molemmat joukkueet saivat maistaa tiistai-iltana paitsi Liiga-kiekkoa yli viikon tauon jälkeen, myös useaan otteeseen vastustajan mailaa. Ilves näytti jo menettävän kaikki pisteet vierailijoille, mutta tupsukorvat onnistuivat lopulta kellistämään lahtelaiset voittomaalikilpailun jälkeen 4-3.

Ottelu oli kautta linjan varsin rikkonainen ja pitkiä kiekkoja sekä rangaistuksia vihellettiin roppakaupalla. Päätuomaripari Marko Kovanen-Jukka Hakkarainen tuntui ottaneen varsinkin Pelicansin Ben Bloodin ja Dane Byersin suurennuslasin alle. Tämän allekirjoitti myös lahtelaisten päävalmentaja Petri Matikainen.

− Tuntui, että heti kun Byers tai Blood oli jonkun selässä, niin pilli soi. En hyväksy heidän saamiaan jäähyjä. Heppoisia vihellyksiä, voivotteli Matikainen.

Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkolalla sen sijaan oli hieman eriävä näkemys tuomarilinjasta koskien hänen omaa joukkuettaan.

− No olivathan ne hyppyjä!, nauratti Tuokkola toimittajia, kun häneltä udeltiin mielipidettä vastustajan kyseenalaisiin kaatumisiin.

Pelicans sai myös maalien muodossa vauhdikkaan alun ottelulle, kun Janne Ritamäki onnistui kiskaisemaan kiekon ohi Ilves-vahti Hannu Toivosen. Ilves-puolustaja Marcus Fagerudd yritti peittää Ritamäen laukausta siinä onnistumatta.

Ilves kuitenkin pääsi nopeasti peliin mukaan, kun Saku Salmelan siniviivaveto löysi tiensä ruuhkan läpi verkon perukoille. Pelicans-torjuja Sami Rajaniemi ei voinut osumalle mitään.

Ottelun avauserässä nähtiin myös ikävännäköinen tilanne, kun paluun kaukaloon tehny Antti Tyrväinen jätti kentän ja siirtyi pukusuojaan. Päävalmentaja Tuokkola huojensi kuitenkin Ilves-kannattajien mieltä.

− Kyseessä ei ole vamma, vaan tauti. "Tyrsky" on kuumeessa ja hän on valvonut, joten lähetin hänet kotiin pienen tyttärensä luokse, sanoi Tuokkola viitaten Tyrväisen taannoiseen perheenlisäykseen.

Kissaa ja hiirtä − Ilves-paniikki nosti päätään

Toisessa erässä Fagerudd vei Ilveksen 2-1-johtoon juuri Byersin pikkukakkosen päätyttyä, joten kotijoukkueen murheellinen ylivoimatilasto ei parantunut piiruakaan. Ilves-käskijä Tuokkola sättikin omaa ykkösylivoimaansa ottelun jälkeen.

− Eivät he päässeet edes alueelle. Lisäksi pelasimme johtoasemassa kolmannessa erässä muutenkin huonoja vaihtoja. Vähän tällaista pelin työstöä.

Ilveksessä alkukauden pelannut, tiistai-illan paha poika, Byers niittasi toisessa erässä 2-2-tasoituksen, jonka myötä toiselle erätauolle edettiin maali per erä per joukkue -tahdilla.

Ilves oli pitkään kiinni kolmessa pisteessä Pelicansista Byers-vaihtokaupassa Tampereelle siirtyneen Antti Jaatisen maalilla, mutta lahtelaiset eivät luovuttaneet, vaan ykköskeskushyökkääjäksi täksi kaudeksi hankittu Ryan Potulny täräytti kiekon ohi Toivosen.

− Tämä oli kohtuullinen ottelu. Olemme keskustelleet, että meillä on pitkä tie edessämme. Meidän pitää varmaan alkaa pelata entistäkin varovaisemmin, jos jäähyjen määrä on tämä, summasi lahtelaisten päävalmentaja Matikainen.

Ratkaisu löytyi lopulta voittomaalikilpailusta, jossa Eero Savilahden osuma takasi kotijoukkueelle kaksi sarjapistettä.

Joukkueet jatkavat otteluitaan siten, että Ilves kohtaa torstaina vieraskentällä Sportin. Pelicans sen sijaan odottelee vastustajaa aina perjantaihin asti, jolloin se saa vieraakseen KalPan.