Ilveksen paremmuus ihan siinä Rajalalla

LIIGA / Raportti
Ottelu päättyi kotijoukkueen juhliin.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Lähes tasapisteissä seilaavien Ilveksen ja Pelicansin kohtaamisessa kamppailtiin valtavista pisteistä. Tasainen ottelu ei meinannut ratketa lainkaan, mutta lopulta yllätyslaukoja Juuso Rajala ratkaisi voittomaalikilpailun tamperelaisille.

Vähämaalisena ja -jäähyisenä edennyt ottelu ei ollut katsojien kannalta kovin vauhdikas. Ilves-hyökkääjä Sami Sandell tiivisti ottelun kulun:

- Jääkiekkopelinä tämä ei ollut kaikista viihdyttävin, mutta se ei meitä haittaa. Saimme pisteet, ja se riittää.

Lomaltapaluu - takaisin töihin

Kotijoukkue Ilves aloitti pelin vauhdikkaammin kuin vieraat. Erän paras paikka tuli kuitenkin Pelicansin Ilkka Pikkaraiselle, mutta hänen laukauksensa pysähtyi tolppaan.

- En nähnyt kiekkoa ollenkaan, koska se osui maalivahtiin. Tilanne tarkistettiin videolta niin kuin kuuluukin, ja ei ollut maali, siinä se, totesi Pikkarainen.

Pikkarainen pääsi kuitenkin juhlimaan ottelun avausmaalia. Toista erää oli pelattu vain kaksitoista sekuntia, kun miehen kiekonriisto yllätti helposti Ilves-puolustajan. Löysä laukaus ohitti vähintään yhtä helposti maalivahti Ville Kolppasen.

Ilves tuli tasoihin samassa erässä. Joukkue hyödynsi ylivoimansa sataprosenttisesti, sillä Kai Kantola teki tasoituksen Pelicansin Niko Tuhkasen istuessa joukkueensa illan ainoaa jäähyä. Tuomarit eivät olleet ottelussa erityisen työllistettyjä, sillä myös Ilves selvisi yhdellä kaksiminuuttisella.

Duunarit ja taiturit osuivat

Pikkarainen oli mukana myös Pelicansin toisessa maalissa, kun mies sai syöttöpisteen Janne Ritamäen osumaan.

- Tasainen erä, molemmilla oli mahdollisuutensa, kertoili Pikkarainen päätöserästä.

Ilveksen tasoituksen taiteilivat loukkaantumisten jälkeen palanneet Michael Keränen ja Sami Sandell.

- Vauhti tuntui kovalta, kun ei ole hetkeen pelannut. Minulla on kuitenkin hyvät fiilikset maalistani. Huikea esityö siihen Keräseltä: Ensin hän voitti kamppailun kulmassa ja sitten löysi vielä minut toisesta aallosta. Hyvä suoritus meidän kultakypärältä, kehui Sandell.

- Tämä ottelu ei ollut ihan parasta Ilvestä, mutta saimme kaksi pistettä, joihin olemme äärimmäisen tyytyväisiä, mies jatkoi.

65 minuuttia ja kuusi paria tasatahteja

Jatkoaikakaan ei tuonut selvyyttä joukkueiden paremmuudesta. Lopulta voittomaalikilpailun kuudennessa parissa Ilves Kolppasen ja Rajalan johdolla veti pidemmän korren.

- Tasainen ottelu. Huomasi, että molemmat joukkueet tulivat tauolta. Rankkareille asti meni, ja harmi kun hävittiin, totesi Pikkarainen.

- Kaikkia pelejä lähdemme voittamaan, mutta tämä olisi ollut erityisen tärkeä voittaa, koska olemme Ilveksen kanssa aivan samoilla sijoilla. Nyt kuitenkin kävi näin, mies manaili.

Kotijoukkueen leirissä oltiin tyytyväisempiä, mutta päävalmentaja Tuomas Tuokkola piti katseen tiukasti edessäpäin.

- Me saimme kaksi pistettä tänään. Emmehän me parasta peliämme pelanneet, kyllä minä sen näin. Haastopelaaminen ja aktiivisuus eivät oikein toimineet. Tämä oli kuitenkin hyvä mittari jatkoa varten. Kuusi peliä aikaa parantaa peliä, siitä pidetään kiinni.

Molemmat joukkueet kohtaavat seuraavaksi HPK:n. Pelicans kohtaa hämeenlinnalaiset perjantaina kotonaan, Ilves lauantaina vieraissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle