Pauhaavan kotiyleisönsä edessä pelannut Ilves jatkoi huippuvirettään nujertamalla sarjakärjen

Jiri Veistola iski kauden avausosuman
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Ilveksen vieraaksi saapunut Lukko sai kylmän suihkun, kun toistaiseksi kotiluolassaan pistemenetyksittä pelannut tamperelaisjoukkue vei voiton numeroin 4-1. Kotijoukkueen alkuun tekemät kaksi maalia olivat raumalaisille liikaa, mikä takasi tupsukorville helpohkon iltapuhteen.

Hakametsän jäälle luisteli kaksi kovassa liidossa ollutta joukkuetta. Lukko oli ennen kierrosta sarjataulukon kärjessä, eikä kaksi ottelua vähemmän pelannutta Ilvestäkään tarvinnut etsiä neljättä sijaa kauempaa. Siinä missä raumalaiset olivat tositoimissa viimeksi edellisiltana Kuopiossa, tupsukorvilla oli allaan vapaapäivä edellisen Pelicans-voiton jäljiltä.

Hakametsän lehtereillä istuneet liki 5200 katsojaa saivat todistaa hienoa joskaan ei kovin jännittävää kiekko-ottelua. Ilveksen erinomaiset 50 minuuttia takasivat kotijoukkueelle johdon, jota Lukko ei päässyt missään vaiheessa tosissaan haastamaan. Tätä ei kuitenkaan hallilla olleesta tunnelmasta huomannut, joten molempien joukkueiden kannattajat saivat Ilves-luotsi Tuomas Tuokkolalta ansaitut kiitokset.

– Jos ajatellaan Hakametsää tänään niin kyllähän tämä halli menee vastavirtaan. Koko ajan puhutaan, että ei ole yleisöä ja hallit ovat kuolleita. Se työ, jonka meidän fanit tekevät, on meille voimavara. Ei muuta kuin lisää yleisöä halliin ja laitetaan karnevaalit pystyyn. Tänään oli vielä Lukonkin fanit, joten saatiin hieno ilta.

Ilves tulitti Rinteen vaihtoon

Ilves lisäsi tunnustelevan alun jälkeen ylimääräisen potkun liikkeeseensä, eikä vierasjoukkueelle jäänyt mitään mahdollisuuksia. Jiri Veistola pääsi avaamaan kauden maalitilinsä nopean vastahyökkäyksen seurauksena jo ottelun kahdeksannella minuutilla. Lukon veräjänvartijaksi luistelleen Rasmus Rinteen ilta sai synkän alun, sillä veto lipsahti luvattoman helposti jalkojen välistä sisään.

Rinteen iltapuhde jäi pikapyrähdykseksi, sillä Ilves rokotti toiseen otteeseen vain roimaa minuuttia myöhemmin. Veli-Matti Vittasmäen viivalaukaus muutti suuntaa Antti Tyrväisen mailasta, minkä jälkeen Lukon maalille vaihdettiin Ryan Zapolski. Rinteen kauden toinen esiintyminen toi tilastoihin kolme torjuntaa ja kaksi takaiskua.

Ensimmäinen erä meni täysin kotijoukkueen kontrollissa, joten Hakametsään saapuneiden suurimmasta jännityselementistä vastasi rikkinäinen tulostaulu. Erän lopussa maalit saatiin lopulta kuution ruuduille.

Toisessa erässä vierailijat lisäsivät pykälän verran liikettä, mutta maalinteosta vastasi edelleen vain petolauma. Raumalaisten mukaantulo oli tosin lähinnä näennäistä, sillä erinomaisen ottelun pelanneen Hannu Toivosen tilille kertyi toisessa erässä vain kaksi torjuntaa.

Ilves onnistui hyödyntämään toisen ylivoimamahdollisuutensa Turo Asplundin jäähyn aikana, kun Blake Kessel viimeisteli maalin edustalle jääneen kiekon verkon perukoille.

Lukko skarppasi lopussa

Vierailijat saivat viimeisen vaihteen silmään vasta viimeisen kympin aikana, jolloin raumalaiset pääsivät pitämään kiekkoa Ilveksen päädyssä pitkiäkin aikoja. Asplundin ylivoimalla tekemä kavennus jäi kuitenkin lopulta laihaksi lohduksi, sillä Joonas Vihko varmisti tupsukorvien kolmen pisteen saaliin laittamalla kiekon tyhjään maaliin. Viimeisen niitin syötti kapteeni Sami Sandell, jonka kauden avausmaali jäi yhä odottamaan.

Vaikeasta lopusta huolimatta Lukko ei saanut juuri todellisia maalipaikkoja. Tuokkolan kelpasikin myhäillä ottelun jälkeen suojattiensa otteita.

– Sanoisin, että pelattiin kolme erää hyvää lätkää. Puolustettiin viimeinen erä helkatin hyvin, jos ajatellaan, että Lukko sai neljä maalipaikkaa, joista yksi ylivoimalla.

– Pystyttiin kärsivällisesti puolustamaan ja pelaamaan – ja pistettiin kylmäpäisesti tyhjään maaliin.

Lukon päävalmentaja Risto Dufva harmitteli ottelun jälkeen Ilveksen nopeaa karkumatkaa.

– Aika nopeasti menivät 2-0-johtoon, mikä loi sen maiseman tähän peliin. Kahden maalin johto on kuitenkin paljon enemmän kuin yhden maalin johto, joten ei oikein päästy edes ahdistelemaan.

Molemmilla joukkueilla on edessä lähes viikon tauko, sillä seuraavan kerran pelaajat päätyvät tositoimiin vasta perjantaina. Lukko jatkaa vieraspelikiertuettaan Hämeenlinnssa, jossa HPK isännöi raumalaisia. Ilves puolestaan pysyttäytyy kotiluolassaan, kun vastaan luistelee KalPa.