Ilves vihdoin voiton makuun

LIIGA / Raportti
Ilves päätti pitkän kuivan kautensa, kun Lukko kellistyi Hakametsässä isäntien pirteän esityksen jälkeen. Näin tupsukorvien parantuneet peliesitykset kapitalisoituivat vihdoin pisteiden muodossakin.

Avauserän alkupuoli edettiin kokolailla tasaisesti, mutta Ilveksen peli vapautui kun Masi Marjamäki pääsi nousemaan kulmasta vapaasti Lukon maalia vartioineen Mika Norosen parran alle onnekkaankin pompun seurauksena ja nosti maltilla kiekon sisään. Sen jälkeen Lukko olikin hätää kärsimässä.

Toisessa erän alussa tapahtumat tasoittuivat, kunnes Noronen huitoi Marjamäkeä kaksiminuuttisen arvoisesti. Niko Peltola pääsi heti seuraavan aloituksen jälkeen laukomaan viivasta Ilveksen 2-0 -johtoon. Lisää oli tulla jo minuutti tästä, kun Ilves oli taas ylivoimalla, mutta Kai Kantolan yritys kilahti tolppaan. Muutoinkin näytti, että kentällä on vain yksi joukkue Ilveksen viedessä peliä.

Lukko tuli kolmanteen erään ryminällä ja kiekko oli Ilveksen maalissa jo yhdeksän sekunnin pelin jälkeen, kun Kris Beech pääsi kotijoukkueen virheestä avopaikkaan ja ohitti Ilves-maalia ensimmäistä kertaa tällä kaudella vartioineen Sami Aittokallion.

Tässä vaiheessa Lukon olisi pitänyt viimeistään saada ottelussa ohjat käsiinsä, mikäli se olisi mielinyt voittoon, mutta vaikka se pääsi kokeilemaan ylivoimaakin, ei tasoitus ollut kovinkaan lähellä. Erän puolivälissä nähtiinkin sitten illan hienoin yksilösuoritus, kun Ilves pääsi 2-1 -ylivoimahyökkäykseen ja Kai Kantola pyöräytti 360 astetta ympäri syöttäen Ville Korhosen maalintekoon. Tämä näytti sinetöivän pelin lopullisesti.

Ilveksen puolustus haksahti kuitenkin kolmisen minuuttia tästä ja Charles Bertrand pääsi tuomaan Lukon jälleen maalin päähän. Lukko oli muutaman kerran lähellä tasoittaa, joskin Ilveksen Matias Sointukin tuli kertaalleen läpi koko Lukon puolustuksen erän loppupuolella. Lopulta ilman maalivahtia pelannut Lukko sai nähdä Ilveksen lyövän kiekon tyhjään maaliin ja kotijoukkueen ahdistus sai näin ainakin hetkellistä lievitystä.


Pajuoja oli ottelun jälkeen helpottuneen oloinen.

Pajuojalle huojennusta, Lukolta puuttui röyhkeys

- Kyllähän tässä nämä merkit on olleet ilmassa, että se voitto saattaa sieltä tulla, pelattu jo tätä ennenkin hyviä pelejä. Vähän vielä näkyi se kipsi kuitenkin, enemmänkin maaleja olisi voinut tulla, Pajuoja kertaili.

- Mutta ollaan tyytyväisiä tähän, neljä maalia on huikea suoritus meille, hän jatkoi.

- Kokeneet pelaajat haluavat ottaa selvästi vastuuta tästä tilanteesta, joskus se menee vähän ylikin. Mutta olen tyytyväisempi siitä, että se menee yli, kuin että jää alle, Pajuoja kertoi, viitateen muutamaan Ilveksen pelissä sattuneeseen virheeseen.

Sami Aittokallio torjui heti ensimmäisestä kauden pelissään voiton. Se lämmitti valmentajaa.

- Aika tärkeän torjunnan otti loppuhetkillä ylänurkasta. Vaikka voihan noista parista omiin menneestäkin aina keskustella. Ne olisi ollut ehkä torjuttavissa, Pajuoja pohti, mutta vaikutti kokonaisuudessaan tyytyväiseltä maalivahdin edesottamuksiin.

- Ilves oli terävä ja puolusti erittäin hyvin. Röyhkeyttä olisi pitänyt olla enemmän, jotta olisi päästy puolustuksen selän taakse, mietti Lukon vastuuvalmentaja Rauli Urama.

- Meillä jäi tänään turhia kiekkoja puolustuksen eteen, jotka itse siihen näprättiin. Ylivoimallakin meidän olisi pitänyt olla aggressiivisempi, puntaroi Urama.

» Lähetä palautetta toimitukselle