KooKoo voitti Ilveksen "kävellen" - Parikalle liigauran avausmaali

Parikka tuuletti Liiga-uransa avausosumaa.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Liigan runkosarja saatiin pakettiin, kun viimeisellä ottelukierroksella pelattiin seitsemän ottelua. Tampereella kohtasivat kautensa runkosarjaan päättävät Ilves ja KooKoo.

Ottelusta paistoi läpi se fakta, ettei kummallakaan joukkueella ollut varsinaista panosta, josta pelata. Kentällä nähtiin siitä huolimatta miehekkäitä suorituksia ja vekkuleita veivejä. Vierailija KooKoo oli lopulta numeroiden valossa parempi maalein 1-3.

Ensimmäinen erä ei tarjonnut ihmeellisyyksiä, vaan peliä pelattiin käytännössä keskialueella. Kumpikaan maalivahti ei joutunut venymään avausjaksolla parhaimpaansa. Ilveksen hyökkääjän Tommi Välimaan hyökkäyspään sooloilut herättivät kotiyleisössä korkeimmalle kohonneet tunteenilmaukset.

− Maalinteko oli jälleen tänään vaikeaa. Oli meillä paikkamme, muttemme saaneet sisään, puntaroi Ilveksen apuvalmentaja Sami Hirvonen ottelun jälkeen.

Molemmat joukkueet päättivät kautensa illan kamppailuun. Hirvonen kertoi, miten joukkueeseen ammennettiin taistelutahtoa ennen peliä.

− Siitä lähdettiin, että kannattajille pelataan tätä peliä. Lisäksi yhden joukkueen tarina on aina yhden kauden mittainen. Tarina loppuu, kun viimeinen peli on ohi, Ilves-valmentaja analysoi.

Toisessa erässä pelattiin kunnolla

KooKoo sai toiseen erään tehokkaan alun, kun heidän hyökkäyksensä päätteeksi tuomaristo joutui turvautumaan videotarkistukseen selvittääkseen oliko kiekko maalissa, vai ei. Lopulta tuomio oli selvä - kiekko kävi ylärimassa, peli jatkui tasatilanteessa 0-0.

KooKoo vaikutti toisessa erässä hieman isäntiään halukkaammalta ja se saikin palkinnon yrittämisestään erän puolivälin jälkeen, kun kaksikko Matthew Watkins - Jarkko Malinen pääsivät kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen, joka päättyi Malisen viimeistelyyn takatolpalta.

Sama kaksikko juoni myöhemmin myös KooKoon toisen osuman, joka vei kouvolalaiset 2−1-vierasjohtoon. Osumassa Malinen nosti hienosti kiekon maalin kattoon ohi Ilves-vahti Henri Kiviahon.

− Päätimme kauden kunniakkaasti. Harmittavan lähelle jäi kymmenes sija, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila tuumasi.

Ilveksen ainoan maalin viimeisteli viidettä Liiga-kamppailuaan pelannut puolustaja Jarkko Parikka. Parikka pääsi viimeistelemään uransa ensimmmäisen liigamaalin, kun hän puikkelehti kahden KooKoo-pelaajan välistä laukaisupaikkaan ja upotti kiekon Frederic Cloutierin jalkojen välistä verkkoon.

Kausi pakettiin

Päätöserä tarjosi vielä yhden maalin, kun KooKoon sensaatiopuolustaja Mikko Lehtonen tälläsi Malisen syötöstä vastustamattomasti kiekon Kiviahon selän taakse.

− Vaikka tämä peli oli aikamoinen kävely, niin silti hieno ensimmäinen kausi Liigassa. Kovasti teimme joukkueena töitä, tunnelmoi Mattila puheenvuoronsa lopuksi.

Hirvonen valotti Ilveksen rikkonaista kautta hieman enemmän.

− Aloitimme kauden hyvin, mutta sitten tulivat loukkaantumiset. Emme pystyneet korvaamaan menetettyjä pelaajia uusilla millään tapaa. Esimerkiksi Teemu Rautiainen ja Antti Tyrväinen olivat sellaisia pelaajia, joille kaavailtiin meillä isoa roolia. Maalinteko oli meille koko kauden iso murheenkryyni. Noin 40 ottelussa alle kolme maalia on vähän.

Hirvonen löysi kaudesta myös hopeareunuksen. Pelaajat kehittyivät ja vastuunkantajia puolustuspäästä löytyi.

− Molemmat maalivahdit pelasivat hyvän kauden. Lisäksi mainittakoon Vittasmäen Veli-Matti. Myös nuoret Eemeli Suomi ja Ville Meskanen menivät eteenpäin tekemisessään.

KooKoo poistui lopulta Liiga-kaukaloista tämän kauden osalta sarjasijoituksenaan 11. Nousijajoukkue jäi lopulta viiden pisteen päähän pudotuspeleistä. Ilves sen sijaan sijoittui 14:ksi, jättäen taakseen vain Bluesin.