KalPa haki Tampereelta taas täydet pisteet

LIIGA / Raportti
Michal Birner iski ottelun voittomaalin.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves ja KalPa tarjosivat Hakametsän neljälle ja puolelle tuhannelle katsojalle viihdyttävän ottelun täynnä taistelua ja draamaa. Palkinto uurastuksesta eli kolme sarjapistettä lähti kuitenkin vierasjoukkueen matkaan.

KalPa voitti viime viikolla Tapparan Tampereella rumin lukemin. Tiistai-iltana Savon ylpeys palasi Hakametsään ja ryösti pisteet tällä kertaa Ilvekseltä. Vierasvoiton takuumiehet olivat kultakypärä Michal Birner ja maalivahti Eero Kilpeläinen.

Ilvekselle tarjottiin voiton avaimia useiden ylivoimien muodossa, mutta kotijoukkue ei kyennyt tilaisuuksiaan hyödyntämään. KalPa sen sijaan iski ottelun voittomaalin Ilveksen pelatessa ylivoimalla.

Mikko Jokela syötti 2-1-hyökkäyksessä Birnerille maalin eteen. Kiekko ohjautui tšekkihyökkääjän luistimesta maaliin. Tilannetta tarkistettiin pitkään kuvanauhalta. Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkola ei protestoinut tuomiota.

− Jos tilanne olisi ollut toisinpäin, olisin vaatinut maalia.

Heti avauserän alussa Jukka Voutilainen vei KalPan 1-0-johtoon. Voutilainen sai siirtää paluukiekon tyhjään maaliin.

− Olen tyytyväinen tulokseen. Ilves luisteli todella hyvin. Meillä oli täysi työ pysyä siinä kyydissä, kommentoi KalPa-valmentaja Pekka Virta ottelun kulkua.

Päähän kohdistunut taklaus ja Ilveksen ylivoimat

Toisen erän alussa nähtiin ottelun dramaattisin tilanne, kun KalPan Janne Kolehmainen taklasi Ilveksen Mikke Levoa. Levo sai osuman päähänsä omasta mailastaan, ja Kolehmainen viiden minuutin jäähyn ja automaattisen pelirangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta. 

Levo oli juuri luopunut kiekosta eikä ollut valmistautunut taklaukseen.

− En syytä Kolehmaista. Levon kannalta tämä oli todella harmittava tilanne, kommentoi Tuokkola.

Ilves ei pystynyt ylivoimalla tekemään ainuttakaan maalia, vaikka sai pelata puoli minuuttia viidellä kolmea vastaan KalPan saatua joukkuerangaistuksen väärästä vaihdosta. Tuokkola antoi kritiikkiä joukkueensa. otteista.

− Työmäärä ei ollut riittävä, että olisimme taistelleet voitosta. En ole tyytyväinen siihen, miltä peli tänään näytti.

Ilves osui liian myöhään

Kolmanteen erään kotijoukkue tuli hyvällä energialla, mutta tasoituksen sijaan KalPan johto kasvoi.

− Kupletin juoni oli se, että meidän intensiteetti ei riittänyt voitosta taisteluun. Vasta kolmas erä oli sitä taistelua, että kumpi pelin voittaa. Lataus ja työmäärä ovat ne tekijät, jotka meidän on opittava, analysoi Tuokkola omiensa otteita.

Ilves jatkoi taistelua loppuun asti, mikä sai Virran ottamaan aikalisän kolme ja puoli minuuttia ennen erän loppua. Ilves otti samalla maalivahdin pois ja onnistui minuutin päästä kaventamaan.

Vojtech Polak löi paluukiekon maalin edestä sisään ja nostatti Ilves-kannattajien toiveet. Tupsukorvien kiri kuitenkin lässähti, kun Sami Mutanen karvasi kiekon itselleen Ilves-maalin takana ja viimeisteli loppulukemat tyhjiin.

− Tämä peli oli meille hyvää oppia. Tämä käsitellään, ja perjantaina pääsemme kokeilemaan uudestaan. 

» Lähetä palautetta toimitukselle