Ilves pilasi Kapasen paluupelin

Ville Kolppanen pelasi kauden toisen nollapelinsä.
Kuva © Jarno Hietanen
Kai Kantola ja Ville Kolppanen olivat illan avainhahmot, kun Ilves kuritti KalPaa Hakametsässä maalein 5-0. KalPa ei hyödyntänyt alun etsikkoaikaansa, vaan päästi kotijoukkueen karkumatkalle.

Ilveksen ja KalPan vuoden ensimmäisestä kohtaamisesta ei kuopiolaisille jäänyt jälkipolville kerrottavaa. KalPa hävisi Ilvekselle jo neljännen kerran tällä kaudella, eikä 5-0-lukemissa ole selittelemistä.

Kuopiolaisten pelin kuva henkilöityi perjantai-iltana pääomistaja Sami Kapaseen. Pitkän tauon jälkeen kaukaloon palannut Kapanen ei alun lyhyen hyvän jakson jälkeen saanut kaukalossa aikaan kuin useita ohimenneitä taklauksia sekä jatkuvaa valitusta tuomareille.

KalPa hallitsi ottelun ensimmäistä erää ja sai painettua pelin jatkuvalla syötöllä isäntien päätyyn. Ilves kuitenkin iski erän ainoat maalit. Ensin Michael Keränen iski Kai Kantolalta saadun paluukiekon maalin kattoon.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Kantola riisti kiekon KalPa-maalin takana haparoineilta KalPa-vahti Pekka Tuokkolalta ja puolustaja Miika Koivistolta kiekon ja pääsi nousemaan vapaasti maalin eteen laittamaan kiekon tyhjään maaliin.

- KalPa tuli niin lujaa ensimmäiseen erään, että en muista, että mikään joukkue olisi koskaan meitä vastaan tullut. Olimme selvästi ottavana osapuolena ensimmäisessä erässä. Onneksi saimme siihen kaksi maalia, Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkola sanoi ottelun jälkeen.

KalPa-leirissä oltiin samoilla linjoilla.

- Hyvä ensimmäinen erä meiltä, ja taululla silti 2-0 kotijoukkueelle. Kaverilla oli kaksi maalipaikkaa ja tuloksena kaksi osumaa. Tehokkaita he olivat, kun piti olla, päävalmentaja Jari Laukkanen kommentoi.

Toisessa erässä Kantola lisäsi Ilves-johdon ylivoimaosumalla jo kolmeen maaliin, eikä jäähyilyyn sortunut KalPa pysynyt enää Ilveksen kyydissä.

- Siitä olen eniten tyytyväinen, että me opimme pelin sisällä. KalPa ei muuttanut pelaamistaan, ja me pääsimme määräämään pelin tahdin, Tuokkola totesi.

- Toinen erä olikin sitten ihan täysin Ilveksen erä, Laukkanenkin myönsi.

Kolmannen erän viimeisillä minuuteilla Ilves kaunisteli vielä loppulukemat 5-0:aan. Eritysmaininnan ansaitsee uransa ensimmäisen liigamaalin iskenyt hyökkääjä Eero Savilahti, joka ohjasi ottelun viimeisen osuman maalin edestä sisään.

Illan erikoisuutena Tuomas Tuokkola voitti päävalmentajana jälleen ottelun, jossa hänen pikkuveljensä Pekka vartioi vastustajan maalia. Veljesten keskinäiset kohtaamiset ovat toistaiseksi Tuomakselle 4-0. Lieneekö taustalla jokin psykologinen juttu?

- Ei ole! Enpä ole tuommoista edes rekisteröinyt, Tuomas Tuokkola naurahti.

Molempien joukkueiden pelit jatkuvat heti lauantaina. KalPa saa kotihalliinsa vieraaksi JYPin. Ilves puolestaan on kotihallissaan vierasjoukkueena paikallisvastustaja Tapparaa vastaan.