Ilves nujersi nukkuvan mestarin - "Kurssin käännyttävä nyt"

LIIGA / Raportti
Ilves juhli retropaidoissa.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Pirteä avauserä riitti Ilvekselle, kun hallitseva mestari Kärpät ei saanut konettaan käyntiin oikein missään vaiheessa. Hieman yli nelituhatpäinen yleisö todisti 3-1-kotivoittoa, joka ei ollut uhattuna missään vaiheessa.

Ilves pelasi tiistain ottelun retropaidoissa suomalaisen kiekkolegendan kunniaksi. Aarne Honkavaaran juhlaottelun tunteikkain hetki nähtiin jo ennen aloitusta, kun 90-vuotias talutettiin Hakametsän jäälle. Honkavaara sai kotiyleisöltä valtavat suosionosoitukset.

− Se oli tunteellinen hetki, kun Mr. Jääkiekko tuli lavalle. Se kosketti henkilökohtaisestikin, sanoi vierasjoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki, joka on Ilveksen kasvatteja.

Kenties kotijoukkue sai energiaa juuri tästä, sillä ottelu oli erityisesti alussa Ilveksen. Kanadalaisvahvistus Mark Hurtubise aloitti maalinteon, eikä miehen toinenkaan täysosuma rangaistuslaukauksesta ollut kaukana.

− Tiesimme, että tänään meidän on pelattava A-luokan peliä. Kolmannessa erässä ehkä rentouduimme liikaa, mutta muuten onnistuimme hyvin, Hurtubise kertoi ottelun jälkeen.

Jäähyjä, vaan ei maaleja

Toisessa erässä Marjamäen Kärpät oli harvinaisen kuriton. Erityisesti Patrick Davis kunnostautui turhien jäähyjen ottajana, ja Kärpille tuomittiin ottelussa esimerkiksi kaksi kaksiminuuttista vääristä vaihdoista. Kotijoukkueen päävalmentaja Tuomas Tuokkola otti kantaa raitapaitojen toimintaan.

− Ottelussa oli mielenkiintonen tuomarilinja. En lähtisi äijiä haukkumaan, sillä pelissä tuli inhottavia tilanteita ihan vahingossa, esimerkiksi korkeita mailoja ja vääriä vaihtoja. Jäähyjen määrään nähden molemmat joukkueet pelasivat siististi.

Marjamäellä oli paljon enemmän sanottavaa.

− Aiheellisiakin jäähyjä tuli, mutta välillä oli vähän sellaista rintakarvojen kasvattelua tuomareilla. Joukkuerangaistuksistamme ensimmäinen oli selvä tapaus, mutta toisessa hyökkääjämme olivat tulossa vaihtoon ja kiekko oli toisessa päässä kentää, ihmetteli Marjamäki.

Jäähyjen ulkopuolella ottelu eteni verkkaisesti. Tapio Laakso vei Ilveksen kahden maalin johtoon jo avauserässä, ja Antti Tyrväinen ohjasi maalin edestä päätöserässä kolmannen maalin.

Kärpät ei päässyt kuskin paikalle ollenkaan lukuun ottamatta loppuminuuttien rynnistystään, jonka seurauksena Joonas Korpisalon nolla rikkoutui. Laihaksi lohduksi jääneen kavennuksen teki Ryan Glenn.

− Toisessa erässä meillä oli sauma tappaa peli jäähyjen kautta, mutta emme siihen pystyneet. Kärpät tuli kolmanteen erään järkyttävällä paineella, emmekä meinanneet millään päästä ulos siitä. Meinasi tulla vaikeaa, mutta onneksi puolustimme sinnikkäästi, Tuokkola pohti.

Kriisjoukkue Kärpät?

Toisessa päässä pukukoppikäytävää ei oltu yhtä iloisia.

− Ilves oli tämän verran parempi. Toisen erä olimme jäähyllä jäähyllä kokonaan, mutta alivoima toimi kyllä hyvin, Marjamäki lausui.

Kärpät kohtaa heti keskiviikkona toisen vaisusti aloittaneen joukkueen HPK:n. Edellisessä ottelussaan IFK:lle hävinneiden oululaisten sormi hakee jo paniikkinappulaa.

− Meidän on käännettävä kurssi nyt, ei ole aikaa odottaa. Näillä jäähymäärillä ei voi voittaa pelejä, manaili kärppäkapteeni Lasse Kukkonen.

Marjamäellä riitti enemmän luottoa heti tappion jälkeenkin.

− Olen tyytyväinen taisteluun ja pelimoraaliin. Keskiviikkona on uusi peli, ja siihen pitää olla valmis.

» Lähetä palautetta toimitukselle