Tampereen illassa mätettiin maaleja

Tätä herkkua tarjoiltiin tamperelaisyleisölle kuudesti.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Ilveksen ja JYPin kohtaamisesta olisi voinut ennalta odottaa vähämaalista. Kumpikin oli ennen illan ottelua tehnyt suhteellisen vähän maaleja ja myös päästänyt vähän maaleja. Ilves takoi kuitenkin kuusi maalia JYP-verkkoon ja nappasi maukkaan 6−2-voiton.

Avauserä kiekkoiltiin muuten tasaisissa merkeissä, mutta maalipaikkojen hyödyntämisessä oli huikea ero Ilveksen hyväksi. Laukaukset menivät kotijoukkueen hyväksi 11-9, mutta kiekko kaivettiin JYPin maalista kolmesti Ilveksen maalin yhden kerran sijaan.

JYP pääsi videotarkistukseen saakka neljän minuutin kohdalla, mutta tuloksetta. Pian tämän jälkeen Eemeli Suomi löi irtokiekon sisään. JYP pääsi kolmeen kertaan ylivoimalle erän aikana, mutta ensimmäinen niistä kostautui pian alkunsa jälkeen, kun Markus Jokinen pääsi virheen jälkeen läpiajoon ja iski isäntien toisen maalin.

Jyväskyläläiset pääsivät taas lähemmäs vielä saman ylivoiman aikana Jani Tuppuraisen maalilla, mutta tamperelaiset iskivät taas pian tämän jälkeen Joonas Vihkon maalilla. Erätauolle mentiin siis kovin ristiriitaisissa tunnelmissa, ainakin JYP-leirissä.

Maalintekotahti tasaantui

Toinen erä alkoi JYP-painostuksella, mutta kääntyi tasaisemmaksi ja välillä Ilves-painotteiseksikin ajan myötä. Ilves teki neljännen maalinsa jo 45 sekunnin pelin jälkeen Antti Tyrväisen onnistuessa läpiajossa, mutta vieraillakin oli paikkansa.

Erän kaksi ylivoimaa eivät tuottaneet tulosta ja osansa vähämaalisuudella oli erinomaisesti pelanneilla maalivahdeilla, Ilveksen Hannu Toivosella ja JYPin Tuomas Tarkilla. Paikkoja kyllä syntyi kummallekin joukkueelle.

JYP sai lopulta kavennusmaalin toisen erän toiseksi viimeisellä minuutilla, kun Valtteri Kemiläinen onnistui. Osuman oli pelitapahtumiin nähden ihan oikeutettu ja takasi kutkuttavuutta päätöserään.

Ilves vei homman päätyyn saakka

Ilves painoi taas kaasua erän alussa maalin muodossa. Tyrväinen pamautti kiekon maaliin reilun neljän minuutin kohdalla ja se vankisti entisestään Ilveksen otetta. JYP pysytteli vahvasti matkassa, muttei saanut hyödynnettyä omia maalipaikkojaan.

Vieraat saivat oman mahdollisuutensa vielä ylivoimalla, tulos vain jäi uupumaan. Loppua kohden JYP sortui lopullisesti, kun se alkoi jäähyillä ja kotijoukkue sai pyörittää ylivoimaa minuuttitolkulla. Kuudes maali näki päivänvalon, kun Markku Flinck täräytti päätöslukemat siniviivalta ylivoimalla. Tämä antoi viimeisen niitin ottelulle.

Neljän maalin voitto asetteli Ilveksen neljännelle sijalle vain kahden pisteen päähän sarjakärjestä. JYP majailee neljää pykälää alempana. Tupsukorvat kohtaavat seuraavaksi Pelicansin ensi torstaina vieraissa. Jyväskyläläiset jatkavat otteluitaan jo tiistaina Bluesin vieraina.