Sandell ja Polak johdattivat Ilveksen taisteluvoittoon

Sami Sandell oli illan juhlittu sankari.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Ilveksen ja JYPin välinen lauantai-illan ottelu oli tasainen numeroiltaan, mutta kotijoukkue oli ottelussa pääosin niskan päällä. Peli venyi aina jatkoajalle saakka, jossa kotijoukkueen Sami Sandell lopulta päästi yleisön jännityksestä. Loppulukemat olivat 4-3.

Ottelun ratkaisu nähtiin jatkoajalla ajassa 63.45, kun Ilves-kapteeni Sami Sandell riisti kiekon keskialueella Eric Perriniltä, polki läpiajoon ja veivasi kiekon ohi maalivahti Sami Rajaniemen.

Perriniä peluutettiin runsaasti koko ottelun ajan ja tilanteessa saattoi olla osansa myös väsymyksellä, mutta JYP-päävalmentaja Marko Virtanen ei lähtenyt syyllistämään joukkueensa kapteenia.

− Meidän olisi pitänyt pystyä ratkaisemaan peli jatkoajan yhdestä-kahdesta paikastamme. Näin se vaan käy, että jossain vaiheessa tulee yksi paikka kaverille ja nyt se oli tuollainen.

Ilves oli pääosan ottelusta hallitsevampi osapuoli. JYPillä oli myös omat vahvat hetkensä ja se käytti paikkansa kovalla teholla. Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkola oli tyytyväinen voittoon.

− Olimme parempia ja saimme sen, minkä ansaitsimmekin, mutta kovan työn takana se oli. Teimme oman iltamme vaikeaksi. Lopussa kiitos kuitenkin seisoo tänään.

JYP aloitti vahvasti, mutta Ilves ei luovuttanut

Ilves aloitti ottelun vahvasti, mutta tilanne muuttui selkeästi avauserän puolivälin tienoilla. Ensin Juuso Ikonen pääsi käyttämään hyödykseen tamperelaisten merkkausvirheen 12. minuutilla. Sitten reilut viisi minuuttia myöhemmin Henri Auvinen avasi Liiga-uransa maalitilin komealla vedolla siniviivasta. Ilveksen hyvä alku suli näihin kahteen maaliin.

Toisessa erässä JYP sortui jäähyilemään ja Ilveksen ylivoima oli lauantaina murhaavaa. Vojtech Polak täräytti komean vedon yläpesään erän viidennellä minuutilla ja toi kotijoukkueen takaisin peliin.

Polak keräsi kehuja myös päävalmentaja Tuokkolalta.

− Polakille tuli tärkeitä onnistumisia. Hän on tehnyt paljon töitä, myös jään ulkopuolella, että hän pystyisi pelaamaan koko ajan paremmin. Edelleen kannattaa muistaa myös, että Vojtech on pelannut aika vähän pelejä tänä vuonna.

Ilvekselle meinasi kuitenkin käydä kylmät, kun se sortui kahteen jäähyyn peräjälkeen ja joutui kahden miehen alivoimalle reilun 12 minuutin pelin jälkeen. Jyväskyläläiset rankaisivat armotta, kun Perrin onnistui maalinteossa.

Vain minuutti tämän jälkeen nähtiin yksi illan käännekohdista, kun JYPin Darryl Boyce keihästi Ilveksen Atte Pentikäistä vihellyksen jälkeen ja ajettiin ulos. Ilves rankaisi vieraitaan kertaalleen ylivoiman aikana, kun Tommi Kivistö pommitti kiekon sisään siniviivalta.

JYPin päävalmentaja Virtanen ei ollut mielissään jäähymääristä, muttei myöskään tuomarien toiminnasta.

− Jokainen jäähy merkitsi, ne väsyttävät selvästi. Boycen viiden minuutin jäähy ei ratkaissut peliä, enkä lähde tuomitsemaan pelaajaa ennen kuin olen nähnyt videon.

− En ollut tyytyväinen tuomareihin, mutta ei ollut otteluvalvojakaan. Linja oli salliva molemmille, enkä lähtisi sanomaan, että tuomarit ratkaisivat pelin.

Loppu oli Ilveksen

Kolmannessa erässä JYPin jäähyvaikeudet vain jatkuivat, kun joukkue otti yhteensä neljä jäähyä ja kärsi loppuosan Boycen viiden minuutin jäähystä erän alussa.

Ilves nousi lopulta tasoihin, kun Sandell onnistui ensimmäisen kerran illan aikana. Paikkoja oli useampaankin maaliin, mutta hyvin pelannut vierasalivoima esti lisämaalit. Kotijoukkueen ylivoima keräsi silti kehuja päävalmentaja Tuokkolalta sen onnistuttua kolme kertaa ja lisäksi Sandellin voittomaali tuli siirretyn rangaistuksen aikana.

− Jutun jujuna oli se, että äijät tekivät maaleja. Ylivoima oli hyvää. Meillä oli hyvä liikutusnopeus ja laukausten laatu oli hyvä.

Peli päätyi siis lopulta jatkoajalle, jossa Sandell ratkaisi illan toisella maalillaan. Tuokkola oli iloinen joukkueen kapteenin puolesta.

− Sandellin peli on mennyt viime peleissä koko ajan paremmaksi. Maalin tuleminen on ollut vähän kirveen alla, mutta nyt ne onnistumiset tulivat. Kyllä joukkueen kapteenille sen suo, koska hän on tehnyt ison työmäärän.

JYPin päävalmentaja Virtanen puolestaan totesi lopuksi joukkueensa olleen suuren peliruuhkan rasittama ja sen myös näkyneen lauantain pelissä.

− Lähdetään ihan ensimmäisenä siitä liikenteeseen, että meillä on ollut 12 päivässä kuusi peliä, joista viisi vieraissa. Nyt tulimme viikon viimeiseen peliin ja eilen pelasimme todella intensiivisen pelin. Sitten tulimme tänne ja kaveri oli teroitellut kynnet. Peli oli äärimmäisen haastava. Rasitusmäärä näkyy koko ajan, nytkin on kuusi miestä sivussa.