Kuudestoista kerta putkeen

Louhivaara juhlisti 500. Liiga-otteluaan maalilla.
Ilveksen ja JYPin lauantai-illan ottelu jatkoi joukkueiden välistä eriskummallista sarjaa. JYPin voitettua ottelun 4-2 (1-1, 0-1, 1-2) joukkue on nyt voittanut Ilveksen 16 kertaa peräkkäin.

Ottelu oli suurimmilta osin melko tasainen. Maalipaikkoja ei siunaantunut kummallekaan joukkueelle liikoja ja maalia kohti suuntautuneita laukauksia joukkueilla oli yhteensä 39. JYP käänsi pelin itselleen toisen erän lopun ja kolmannen erän alun maaleilla. Näistä Ilves ei pystynyt tokenemaan.

Ilveksen sairastunutta päävalmentajaa Tuomas Tuokkolaa tuurannut kakkosvalmentaja Sami Hirvonen totesi pelin jälkeen joukkueen yrittäneen kaikkensa.

− Tulimme yöllä Kuopiosta. Tämä oli tämän viikon tiukka kolmas peli ja joukkue jätti kyllä kaiken kentälle.

− On ollut hienoa johtaa peliä, mutten ole ajatellut sitä sen enempää.

JYP oli kokonaisuudessaan parempi

Ottelu oli kaksi ensimmäistä erää melko tasainen. Kaksi ensimmäistä maalia nähtiin jo alle seitsemässä peliminuutissa, kun ensin Ville Korhosen veto pomppi JYP-puolustajan luistimen kautta sisään ja nelisen minuuttia myöhemmin Markus Poukkula pääsi nostamaan irtokiekon maalinedustalta sisään.

Toinen erä oli hyvin tasapaksua kiekkoilua ja pitkään näyttikin siltä, että se jää maalittomaksi. Ossi Louhivaara pääsi kuitenkin rokottamaan Ilvestä vain sekunteja ennen erän loppua.

Vieraat ratkaisivat ottelun itselleen nopeasti kolmannessa erässä. Reilun minuutin pelin jälkeen Eric Perrin rankaisi ylivoimahyökkäyksestä ja tämä lamaannutti kotijoukkueen pelaamista pahasti. Kiri ei ottanut millään alkaakseen, vaan vieraat puolustivat hyvin ja hallitsivat peliä.

Kai Kantolan maali nostatti kotijoukkueen peli-ilmettä vielä hetkellisesti, mutta Sami Sandellin turha jäähy kiekon ampumisesta katsomoon ja siitä seurannut Max Wärnin ylivoimamaali ratkaisivat pelin lopullisesti.

Kotijoukkueen kakkosvalmentaja Hirvonen manasi virheitä.

− JYP on tehokas mylly, joka jauhaa omaa peliään. Heitä vastaan ei voi nukahdella, se näkyy heti tulostaululla.

Kotijoukkueen perisynniksi muodostui heikko ylivoimapelaaminen. Joukkue pääsi neljä kertaa ylivoimalle ja iso osa siitäkin ajasta hukkui kaikkeen muuhun kuin kuvion pyörittämiseen. Kiekko poltteli lavassa ja ratkaisut olivat vaikeita.

JYP puolestaan hyödynsi maalipaikkansa hyvin. Joukkue jauhoi omaa peliään ja iski tarvittavat maalit. Päävalmentaja Marko Virtanen oli tyytyväinen joukkueeseensa pelin jälkeen.

− Nämä olivat isot pinnat. Viime pelit eivät ole olleet spektaakkelimaisia, mutta olemme silti onnistuneet vääntämään pisteitä.

Joukkueensa hyvästä vireestä Ilvestä vastaan Virtanen ei osannut kommentoida tarkemmin.

− Emme ole puhuneet tästä putkesta. Olemme melko samanlaisia joukkueita, ehkä se johtuu siitäkin. Olemme monesti olleet niskan päällä, eikä meidän voittomme nytkään väärin ollut.

JYPin riveistä löytyi kaksi 500 ottelun rajapyykin ylittäjää

Yksi jyväskyläläisten sankareista oli 500. Liiga-ottelunsa pelannut Louhivaara. Toinen rajapyykin ylittäjä oli Jyrki Välivaara. Louhivaara teki todellisen pukukoppimaalin vain kahdeksan sekuntia ennen toisen erän päättymistä. Se johdatti vieraat maalin karkumatkalla erätauolle.

− Kai se sitten pukukoppimaali oli, en siitä termistä niin tiedä. Hyvään paikkaan se tuli.

Louhivaara oli kaiken kaikkiaan hyvällä tuulella pelin jälkeen, muttei osannut sanoa syytä JYPin hyvään vireeseen juuri Ilvestä vastaan.

− En tiedä, miksi Ilves on meille niin sopiva vastustaja. Pyrimme olemaan aktiivisia ja hankalia vastustajalle. Nytkin pääsimme kolmannessa erässä tekemään tarvittavat maalit.

Louhivaaraa pyydettiin myös muistelemaan uraansa ja nimeämään parhaita hetkiä siltä.

− Finaalit ovat olleet ikimuistoisia. Myös ensimmäinen hattutemppuni täällä Ilvestä vastaan viimeksi oli hieno hetki. Myös Ari-Pekka Siekkisen paidan jäädytys oli hieno hetki.