JYP kaatoi ponnettoman Ilveksen

Ilves pelasi jo 13. peräkkäisen voitottoman ottelun, kun JYP vei pelillisesti mitäänsanomattomassa ottelussa pisteet Jyväskylään numeroin 0-5.

Molemmat joukkueet lähtivät ensimmäiseen melko varovaisesti, pääasiassa pelattiin keskialueella ja varottiin virheitä.

Ilves sai ottelun ensimmäiset maalipaikat, kun Tuomo Jääskeläinen joutui parin minuutin jälkeen jäähylle ja Ilves sai ylivoiman ajoittain pyörimään ihan hyvin, mutta tuloksetta. Reilun kahdeksan minuutin kohdalla David Nemirovsky pääsi puolittain läpi, mutta JYP:n maalissa pelannut Tommi Tervo piti maalinsa puhtaana.

Timo Peltomaan otettua illan toisen Ilves-jäähyn JYP rankaisi. Harri Sillgren latasi b-pisteen kaarelta suoraan Eric Perrinin syötöstä ja JYP siirtyi 1-0 johtoon.

Vielä ennen erän loppua JYP pääsi ylivoimalle. Ensin Eric Perrin kilautti tolppaan, mutta sitten rouva Fortuna hymyili jälleen Jyväskylän pojille. Siniviivalta maalin eteen toimitettu kiekko lipsahti lopuksi maaliin Kimmo Vähä-Ruoholan luistimesta.

JYP ratkaisee ottelun

Toiseen erään JYP lähti peruuttelemaan. Nähtävästi myös JYP tiesi, miten Ilveksen pelin pystyy sekoittamaan. Jyväskyläläiset loivat muurin keskialueelle, josta Ilves ei päässyt yli millään ilveellä.

Erän ainoa maali syntyi, kun Ilves sai vihdoin ja viimein jonkinlaisen hyökkäyksen aikaan vastustajan alueelle. Se päättyi JYP:n kolmella kahta vastaan hyökkäykseen, jonka päätteeksi Tuomo Jääskeläinen pisti kiekon verkkoon Ilves-vahti Tuomas Nissisen avustuksella.

Edes Teijo Räsäsen erän puolivälissä ottama aikalisä ei Ilvestä auttanut, vaan joukkue puski koko erän päätään JYP:n keskialueen sumppuun.

Yllivoimapeli toi lopullisen ratkaisun

JYP kuritti tänään Ilvestä ylivoimalla. Kolmannessa erässä JYP:n maalieroa kaunistelivat vielä Petri Virolainen ja Tuomas Pihlman, jotka tekivät ylivoimamaalin mieheen. JYP teki viidestä maalistaan neljä ylivoimalla ja kun Ilves sai kahdeksan jäähyä, voidaan sanoa, että ylivoimaprosentti oli hyvä.

Ilves menetti myös kolmannessa erässä valitettavalla tavalla tärkeän kakkossentterinsä, Petr Valan, joka loukkaantui osuessaan JYP-puolustajan siniviivalaukauksen eteen. Loukkaantumisen vakavuudesta ei ole toistaiseksi mitään tietoa.

Mihin olet matkalla Ilves?

Ilveksen peli ei ole parantunut sitten valmentajanvaihdon. Päinvastoin. Joukkue pyrkii puolustamaan tiiviisti koko viisikin voimin – hyökkäyksen kustannuksella. Se näkyy. Joukkue ei pysty luomaan juuri minkäänlaisia maalipaikkoja.

Ilveksen kiekollinen pelaaminen on todellinen murheenkryyni. Sitä ei ole. Omalla puolustusalueella niin hyökkääjien kuin puolustajienkin ratkaisut ovat enemmän tai vähemmän päättömiä, jotka ennemmin tai myöhemmin päättyvät kiekon menetykseen.

Myös Ilveksen kuntopohja arveluttaa. Jos kaveri yrittää roikkua paidassa, siihen pitää vastata luistelemalla entistä paremmin. Nyt sitä ei tapahtunut.

- En tiedä johtuuko tukkoisuus tiukasta pelirytmistä vai liian kovasta tai löysästä kesäharjoittelusta. Jotain kuitenkin pitää tehdä, kertoili silminnähden pettynyt Timo Peltomaa.

Ainoa kenttäpelaaja, jonka voi nostaa esille, on Jesse Niinimäki, joka pelasi kauden parhaimman ottelunsa. Muuten joukkue oli umpisurkea. Jopa Ilveksen kanadalaistähti David Nemirosky sai toisessa herässä hetkelisen vilttikomennuksen. Tästä johtuen Jatkoajan Ilves-tähdet on tänään osittain jaettu melko poikkeuksellisille ihmisille.

JYP:stä erottui edukseen erityisesti nuori maalivahti Tommi Tervo ja kultakypärä Tuomas Pihlman, jotka pelasivat huippuottelut. Pelillisesti JYP ei ainakaan Ilvestä vastaan pystynyt mihinkään pelillisesti huikeisiin suoritukseen, mutta pisteethän ne ratkaisee.

Vihdoinkin maajoukkuetauko

Martti Järventie liittyy maanantaina Ilveksen vahvuuteen ja samalla aloitetaan valmistautuminen maajoukkuetauon jälkeisiin tärkeisiin otteluihin. Maajoukkuetauko tekee muuten hyvää joukkueen vireystilalle.

- Huomenna on vapaapäivä ja maanantaina alkaa 13 kuivaharjoitukset. Pääasiassa me harjoitellaan kaksi kertaa päivässä, selitti Peltomaa. – Tänään on vapaapäivä, mitään saunailtoja ei ole johdon tasolta sovittu. Eiköhän me jotain keksitä.

Ilveksen seuraava ottelu on Ässät-Ilves maajoukkuetauon jälkeisenä tiistaina 12.11. JYP pelaa pari päivää myöhemmin Bluesia vastaan kotona Hippoksella.