Pienten marginaalien peli kääntyi Kerholle

Ville Viitaluoma johti HPK:ta lauantaina kapteenin elkein.
Ilves ja HPK kohtasivat Hakametsän lauantai-illassa tammikuun tasauskierroksen toisen osaottelun merkeissä. Peli oli perjantain tapaan tiukkanumeroinen ja vierailija HPK onnistui viemään kolme pistettä Hämeenlinnaan lukemin 1-3 (0-0, 1-2, 0-1).

Illan ottelu oli tasaista ja väkevää puurtamista puolin ja toisin. Ilves hallitsi varsinkin ottelun alkupuolella, mutta HPK sai vahvaa otetta toisesta erästä lähtien ja ratkaisi kahdella nopealla toisen erän maalillaan pelin itselleen. Kerhon tehomiehinä häärivät hyökkääjä Ville Viitaluoma (2+0) ja Borna Rendulic (0+2).

Ilves numero 28 Roope Hintz kaksi minuuttia, syy: kiekon pelaaminen kädellä

Yksi ottelun puhuttaneimmista tilanteista tapahtui aivan ensimmäisen erän lopussa, kun Ilveksen hyökkääjä Roope Hintz onnistui lyömään kiekon maalin edestä sisään. Tuomaristo hylkäsi osuman kuitenkin välittömästi ja komensi Hintzin kaksiminuuttiselle kiekon pelaamisesta kädellä. Tuomio raivostutti kotijoukkueen vaihtopenkillä ja katsomossa, mutta tuomaristo oli järkkymätön.

Pelin jälkeen joukkueiden valmentajat olivat aivan eri linjoilla tapahtuneesta.

− En sano siitä hylätystä maalista mitään, muuten saan taas sakkoja. Mielestäni meitä sorsittiin eilen ja sorsittiin vähän tänäänkin. Se ei kuitenkaan ratkaissut tätä peliä, Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkola puhisi.

− Kyllä Hintz siinä sulki kiekon käteensä ja huijasi meidän puolustajamme. Tuomarit tekivät ratkaisunsa ja minä ainakin olen tyytyväinen tehtyyn ratkaisuun, HPK:n apuvalmentaja Kari Lehtonen totesi.

HPK ratkaisi ottelun itselleen paremmalla kokonaissuorittamisella

Ilves hallitsi pelin ensimmäistä erää melko selkeästi. Joukkue sai luotua maalipaikkoja ja vei peliä, mutta tehottomuus vaivasi. Hintzin hylätty maali oli kirvelevä esimerkki tästä. Kerhon puolustus oli myös hyvin tehtäviensä tasalla.

− Meidän kypsyytemme ei tässä pelissä riittänyt, eikä onnikaan ollut myötä. Emme tehneet tänään maaleja ja olimme huonompia. Lähdimme hyvin peliin, mutta emme saaneet siitä maaleja. Sen jälkeen teimme huolimattomuusvirheitä toisessa erässä, Ilveksen Tuokkola totesi.

Toisessa erässä peli kääntyikin selkeästi toisin päin, kun hämeenlinnalaiset saivat paremmin otetta ja tekivät kaksi maalia. Kolmas erä oli myös HPK:lta vahva esitys.

Viitaluoman kaksi maalia ja Tuomas Vänttisen maali tulivat Ilves-puolustuksen osittaisella suosiollisella avustuksella. HPK-apuvalmentaja Lehtonen jakoi kiitosta koko joukkueelle, eikä halunnut erotella ketään pelaajia erikseen.

− Viitaluoma hoiti hommansa, kuten kapteenin kuuluu. Koko muukin joukkue hoiti hommansa tyylikkäästi, ei sieltä sen enempää voi ketään erotella. Nostan koko joukkueen esille, enkä yksittäisiä pelaajia.

− Luotin joukkueeseemme koko ajan ja toki siinä näki ja kuuli koko ajan, mitä tapahtuu. Esimerkiksi pelin ylivoimahyökkäykset olivat meille aika selkeästi. Kolmannessakin erässä meille tuli viisi ylivoimahyökkäystä ja Ilvekselle ei yhtään.

Pienet marginaalit ratkaisivat

Ilveskin sai 29 laukausta aikaan kohti Kerho-maalia, mutta Sami Sandell oli ainoa maalinteossa onnistunut pelaaja. Joukkueella oli kyllä tarpeellinen määrä maalipaikkoja, mutta maalivahdit pitivät lukemat kummassakin päässä tasaisina. Ilves-luotsi Tuokkola totesi, että joukkueen on otettava näistä peleistä opiksi.

− Tämä on prosessi, josta on puhuttu, ja tästä otetaan oppia. Jos joukkue rytmittää pelin noin kuin HPK rytmitti, meidän on pystyttävä vastaamaan siihen omilla aseillamme. Tänään me emme siihen pystyneet. Tämä on kypsyyttä. Nyt me tiedämme taas, mitä tämä homma on. Haemme kokemuksia ja tänään saatiin yksi kokemus lisää.

− Tämä peli olisi voinut kääntyä kummalle hyvänsä. Nämä ovat pienten marginaalien pelejä, kuten eilenkin, silloin Sandell laukoi tolppaan 30 sekuntia ennen HPK:n voittomaalia. Olisimme voineet voittaa sen pelin.

HPK:n apuvalmentaja Lehtonen oli tyytyväinen Ilves-pelien lopputulokseen.

− Kyllä voitosta yleensä hyvät tunnelmat jää, valehtelisin nytkin, jos en niin sanoisi. Nämä olivat tärkeitä pelejä Ilvestä vastaan. Kahdessa pelissä tuli kuudesta mahdollisesta pisteestä viisi ja vieraissa vielä kolme pistettä, joten täytyy olla kyllä todella tyytyväinen joukkueen esitykseen ja tekemiseen.

Lehtonen jakoi kunniaa myös kotijoukkueen maalivahdille Ville Kolppaselle.

− Kolppanen oli todella hyvä tänään Ilveksen maalissa ja piti numerot pieninä. Meillä oli kyllä paikkoja kolmesta neljään lisäosumaan. Joukkueena olimme tänään juuri tuon verran parempi, mitä nuo numerot näyttävät.

Ilveksen pelit jatkuvat tiistaina vieraissa Pelicansia vastaan. HPK kohtaa puolestaan samana päivänä Bluesin kotonaan.