Pentikäisen ja Rautiaisen kauden avausosumat siivittivät Ilveksen voittoon

LIIGA / Raportti
Atte Pentikäinen juhli railakkaasti ensimmäistä liigamaaliaan lähes neljään vuoteen.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Ilves lähti lauantain kamppailuun HPK:ta vastaan neljän ottelun tappioputki niskassaan. Tupsukorvat saivat pitkän puolustustaistelun päätteeksi pidettyä kolme pistettä Tampereella.

Ilves katkaisi neljän ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa ottamalla makean voiton HPK:sta kotonaan Hakametsässä. Ottelun käännekohdaksi muodostui heti ensimmäisen erän alkupuoliskolla syntynyt Atte Pentikäisen 1−0-osuma. Maali oli puolustajalle ensimmäinen osuma liigatasolla lähes neljään vuoteen ja ensimmäinen Ilves-paidassa.

Ilves kasvatti johtoaan jo 2−0-lukemiin toisen erän alussa, kun niin ikään ensimmäisen maalinsa Ilves-paidassa iskenyt kultakypärä Teemu Rautiainen sai kiekon entisen seuransa maaliin.

Tupsukorvien päävalmentaja Tuomas Tuokkola kiittelikin joukkueensa panosta varsinkin ottelun alussa.

− Minun mielestäni me pelasimme tänään toiseen maaliin asti yhtä parasta lätkää, mitä me olemme kiekollisesti pystyneet pelaamaan: pystyimme luomaan maalipaikkoja ja olemaan pelin ohjaksissa.

Toisessa päässä käytävää HPK-virkaveli Pasi Arvosen mietteet olivat samansuuntaisia.

− Ilveksellä oli tuoreemmat jalat ottelun alussa kuin meillä. Se ei saa olla syy kuitenkaan, täytyy löytyä luonnetta heti alusta saakka. Tänään sitä ei ollut, Arvonen pohti.

Ilveksen toisen maalin jälkeen ote kääntyi vierailijoille. Ilveksen maalilla Juha Järvenpää piti kuitenkin tupsukorvat johdossa.

− 2−0:n jälkeen HPK sai selvästi pelin hallinnan. Saamme kyllä kiittää kovaa puolustustaisteluamme ja Järvenpäätä, että pääsemme voittajina täältä ulos, Tuokkola antoi kiitosta maalivahdilleen.

HPK rikkoi Järvenpään nollapelin Eero Somervuoren kavennusosumalla kolmannen erän puolivälin jälkeen, mutta lisämaaleja ei kovasta painostuksesta huolimatta nähty.

Loukkaantumiset edelleen tamperelaisten riesana

Voitosta huolimatta Ilveksen kokoonpanoa vaivaa edelleen pitkää sairaslista. Ykkösmaalivahti Joonas Korpisalo, kakkossentteri Turo Asplund sekä isoa roolia erityisesti alivoimalla ottanut Jiri Veistola ovat edelleen sivussa. Myös Antti Tyrväinen oli kuumeen vuoksi pois kokoonpanosta lauantain kamppailusta.

− En usko, että Korpisalo pelaa vielä ensi viikollakaan. Hän on jäällä tällä hetkellä jo, mutta ei vielä täysillä. Ei se paha vamma ole, mutta ei viitsi tässä vaiheessa kautta riskeerata mitään, pienestä vammasta tulee helposti paha vamma, Tuokkola päivitti tilannetta ykkösvahtinsa suhteen.

− Veistolan paluuaikataulu on täysin auki, toivottavasti pian.

Myös Alexander Ruuttu oli sivussa lauantaina, mutta hänen poissaoloonsa ei liity loukkaantumista tai sairastelua.

» Lähetä palautetta toimitukselle