Ilves osui ylivoimalla tärkeään paikkaan - HPK nurin maali-iloittelussa

Meskanen teki ylivoimalla ottelun voittomaalin ja sai päävalmentajalta kehut.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves ja HPK kohtasivat keskiviikkona Liigan häntäpään kamppailussa. Jännittävässä ottelussa sattui ja tapahtui kaikenlaista.

Molemmilla joukkueilla oli ottelussa omat etsikkoaikansa ja kumpikin joukkue kävi vuorollaan kahden maalin karkumatkalla. Lopulta kotijoukkue Ilves onnistui hyödyntämään omat hetkensä paremmin ja kaivoi kolme sarjapistettä itselleen maalein 6-4.

Ilves lähti otteluun raikkaalla jalalla ja se sai luotua muutaman huippupaikan Samu Perhosen vartioimalle HPK-maalille. Muun muassa tupsukorvien kultakypärää kantanut Markku Flinck pääsi kokeilemaan lähietäisyydeltä, mutta Perhonen venytti kiekon tielle omintakeisen, mutta tärkeän torjunnan.

Maalinteon aloitti vierasjoukkue, kun Ilveksessäkin pelannut Vojtech Polak päätti vastahyökkäyksen laukaukseen suoraan syötöstä. Ilves-torjuja Henri Kiviaho oli tilanteessa voimaton.

Vain hetki ottelun avausmaalista ja kiekko löysi tiensä maaliverkkoon kentän toisessa päässä. Saku Salmela laukoi siniviivan tuntumasta ja kiekko otti kimmokkeen maalinedustalta - tilanne 1-1. Osumaan hienon esityön antoi nuori hyökkääjä Ville Meskanen, joka summasi ottelussa tehot 1+1. Salmela rohmusi puolestaan pisteet 1+3.

Meskanen sai ottelun jälkeen kehuja päävalmentaja Kari Heikkilältä.

− Meskanen pelaa tällä hetkellä hyvin ja hän on hyvä liikkumaan kentällä. Myös koko joukkueesta voi sanoa, että se liikkuu paremmin kuin ennen taukoa, luotsi tuumasi.

Heikkilä oli ennen Ilves-pestiään valmentanut pitkään KHL:ssä. Idästä saadut opit ovat myös löytäneet paikkansa Ilveksen harjoittelussa.

− Oma kokemukseni on sellainen, että KHL:ssä luistellaan harjoituksissa enemmän. Sitä yritän tuoda nyt Ilvekseenkin, Heikkilä kertoi.

HPK karkasi − Ilves otti kiinni ja meni ohi

Toisessa erässä Antti Miettisen ja Peter Leblancin maaleilla hämeenlinnalaiset karkasivat jo 3-1-johtoon. Miettisen osuma syntyi ylivoimakuvion päätteeksi takatolpalta ja Leblanc sen sijaan hassutteli Ilves-puolustaja Marcus Fageruddin toiseen galaksiin ennen omaa osumaansa.

− Toisessa erässä meille sattui muutamia kardinaalivirheitä. Olen kuitenkin ylpeä siitä, ettei kukaan pelaajista luovuttanut, analysoi Heikkilä keskimmäisen erän otteita.

HPK:n tuore päävalmentaja Olli Salo löysi kritisoitavaa omiensa otteista.

− Yksi hyvä erä ei riitä tässä sarjassa sarjapisteiden voittamiseen. Emme olleet kaikki alusta asti läsnä pelissä tänään.

HPK:n tähtihetki päättyi nopeasti johto-osumien jälkeen, kun Salmela ampui kiekon maalinedusruuhkaan, jossa mailoineen välissä oli Jiri Veistola. Tilanteesta 2-3 siirryttiin ottelun toiselle erätauolle.

Eero Savilahti toi tupsukorvat heti kolmannen erän alussa tasoihin lusikoituaan kiekon ohi Perhosen maalineduskamppailun jälkeen.

− Tarvitsemme lisää jämäkkyyttä ja voimaa tuonne maalinedustalle. Se on alue, jossa ratkaisuja tehdään. Täytyisi pelata enemmän miestä, eikä tuijottaa kiekkoa. Täytyy luottaa, että maalivahti hoitaa kiekon, päivitteli HPK:n Salo.

Ottelun käännekohdaksi muodostui Miettisen ottama 2+2-minuuttinen rangaistus korkeasta mailasta, kun Miettisen peliväline osui Ilves-hyökkääjä Aleksi Mustosta kasvoihin.

Tapio Laakso ja Meskanen tuuttasivat yhden maalin mieheen ja saattelivat Ilveksen kahden maalin karkumatkalle.

HPK yritti lopussa vielä tiukasti päästä peliin mukaan, mutta Polakin illan toinen osuma oli laiha lohtu hämeenlinnalaisille. Markus Jokinen polkaisi lopulta viimeistelemään loppunumeroiksi 6-4.

Joukkueet jatkavat otteluitaan perjantaina, kun Ilves matkustaa SaiPan vieraaksi ja HPK isännöi KalPaa.