Ilveksen kurssi rajussa nousussa

Pallokerho törmäsi Ilvekseen.
HPK haastoi Hakametsässä Ilvestä kahden erän ajan, mutta kolmannessa selkäranka napsahti. Tamperelaisten puhdas voittoputki kasvoi jo viiteen.

Hämeenlinnan Pallokerho kohtasi Ilveksen muutama kova ottelu takanaan. Nihkeä pistesaldo saattoi valehdella HPK:n kunnosta, sillä esimerkiksi sarjakärki Kärpät joutui vastikään kahdesti jatkoajalle. Ilves oli joulutauon jälkeen pelannut lähes syksyn tasoisella pirteydellä, ja takana oli neljä voitettua peliä putkeen.

Vastustajat taistelevat samoista sijoista sarjataulukossa, joten pelistä odotettiin tiukkaa ja tarkkaa. Ennustus toteutui kaksi ensimmäistä erää, mutta kolmannessa Ilves rynnisti kiekonhallinnalla Kerhon ohi. 5-2 -voitto oli jo viides peräkkäinen täysi pistepotti Ilvekselle.

− Tasonnosto kolmanteen erään, kurinalaisuus ja sitä kautta pelin haltuun ottaminen. Tehtiin riittävät maalit, Ilveksen apuvalmentaja Sami Hirvonen löi teesejä.

Ilveksen ratkaisevien pelaajien nimet eivät yllätä enää ketään. Michael Keränen järjesteli hyökkäyspeliä normaaliin tapaansa, ja Ville Kolppanen napsi toistakymmentä koppia enemmän kuin Frans Tuohimaa toisessa päässä.

Joukkueen muut kentälliset ovat petranneet otteitaan ottelutulosten suuntaisesti, mutta Keränen ja Kolppanen säihkyvät siitä huolimatta täysin omissa sfääreissään.

− Ei joukkuepelissä pelkillä yksilöillä pärjätä. Tietenkin hyvät yksilöt auttaa menestymään, se on selvä, mutta hekin tarvitsevat apuja vierelleen. Iso kiittäminen toki, huikeita pelaajia molemmat, Hirvonen sanoi.

Keskiviikkona Keränen tarjoili Sami Sandellille ottelun ratkaisseen neljännen Ilves-maalin. Sentteri on nautiskellut Keräsen antamasta nosteesta koko kauden.

− Sehän hyvän pelaajan merkki on. Luot siihen uskoa ja tekemistä ympärillesi, ja sitten muutkin nousee.

"Puolustettiin kolmas erä luokattomasti"

Matsi lähti liikkeelle tunnustellen ja varovaisella karvauspelaamisella. Pelitapahtumat viittasivat välillä jopa tylsään. HPK hallitsi, lähinnä pirteiden Tuomas Vänttisen ja Joonas Vihkon johdolla. Ensin mainittu oli myös mukana avausmaalissa. Kolppanen torjui Vänttisen yrityksen vaivoin irtokiekoksi, ja Marko Tuulola tälläsi kiekon reppuun. Ilveksen Kai Kantola ehti kuitenkin tasoittaa ennen taukoa.

Toinen erä oli jäähyjen värittämä. Sekavuus tuntui hajottavan joukkueiden hyökkäyksiinlähdöt ja keskialueen pelin, mikä teki hyvää viihdearvolle. Turo Asplund ja Craig Schira pitivät numerot tasaisina.

− Aloitettiin ottelu hyvin. Ensimmäinen erä oltiin hyvin mukana ja toisessakin tultiin hyvin tasoihin, vahvisti HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen.

Jäähyjen tai muun järjestäytymisen myötä Ilves kuitenkin otti suurempaa roolia. Toisen erän loppupuolelta asti peli oli isäntien. Kolmannessa erässä Ilves löi numerot neljään-kahteen vajaa viidessäkymmenessä sekunnissa, kun Tommi Kivistö ja Sandell maalasivat. Heikon hetken jälkeen HPK ei enää päässyt Ilveksen ihon alle, vaan tamperelaiset puolustivat pitämällä kiekkoa.

− Liikaa lähdettiin hyökkäyspelin ehdoilla kolmanteen erään. Oltiin huolimattomia, ja kaveri pääsi kääntämään peliä nopeasti. Siitä tuli maalit, Arvonen sanoi.

− Ei ne jäähytkään sekoittaneet sillä lailla. Tietenkin osa pelaajista joutuu isolle kuormalle ja osa ei, mutta se on osa peliä ja joka kerta sama homma.

Päävastustajat nurin murhaavalla teholla

Ilves on viiden ottelun voittoputkessa. Se on pelannut isoja otteluita villi kortti -paikkoja silmällä pitäen, ja vastustajat tuntuvat nöyrtyvän jonossa. HPK asettuu uudestaan vastaan vähän ajan päästä tasauskierroksilla.

− Tietenkin pelissä oli aika iso panos. Ehkä se vähän kipsasi meitä alussa, mietti Hirvonen hieman kriittisestikin.

− Ei sitä viikon päästä enää kukaan muista, miten ne tulee. Tällä hetkellä pelataan isoista pisteistä, tärkeimmät saatiin.

Päivä pitenee pikku hiljaa ja tärkeät pelit jatkuvat. HPK kohtaa perjantaina kotihallissaan TPS:n, Ilves pelaa samana päivänä JYPiä vastaan Jyväskylässä. Ilves nousi jännittävässä keskikastissa seitsemänneksi, Kerho putosi tamperelaisista 11 pisteen päähän samaiselle sijalle.