Byers, Mustonen ja pari muuta taikuria

LIIGA / Raportti
Dane Byers saapui illan otteluun tyylikkäästi akateemisen vartin verran myöhässä.
Kuva © Jarno Hietanen
Hakametsän keskiviikkoillan puheenaiheiksi nousivat uusi kanadalaisvahvistus Dane Byers, kaksi upeaa soolomaalia iskenyt Aleksi Mustonen sekä uransa ensimmäisen liigaosuman iskenyt junioritähti Eemeli Suomi.

Keskiviikkoillan liigakierroksen ainoassa ottelussa kohtasivat Tampereen Hakametsässä paikallinen ylpeys Ilves sekä 80 kilometriä etelämpää vierasreissulle matkannut Hämeenlinnan Pallokerho.

Otteluun toi tamperelaisittain lisäjännitystä etukäteen kotijoukkueen uuden kanadalaisvahvistuksen Dane Byersin ensiesiintyminen tupsukorvalogo rinnassaan.

Alkulämmittelyissä romuluinen kanukki esiintyikin normaaliin tapaan, mutta ottelun alkaessa häntä ei näkynytkään vaihtopenkillä. Aiemmin päivällä medialle oli kerrottu pelilupien olevan kunnossa, joten katoamistemppu hämmästytti. Myöskään kokoonpanolistauksista miestä ei löytynyt, vaan Ilves näytti lähtevän otteluun yhdellätoista hyökkääjällä.

Ensimmäisen erän puolenvälin jälkeen tapahtui kuitenkin Hakametsän ihme, kun paitaan numero 34 sonnustautunut hyökkääjä asteli kuin astelikin Ilveksen vaihtopenkille.

Urheilujohtaja Juha Pajuojan mukaan Byersin pelilupa AHL:ltä saapui Ilvekselle vasta minuutteja ennen ottelun alkua, mikä aiheutti oman sählinkinsä peluutusten kanssa.

Ilveksen virkaatekevänä päävalmentajana Tuomas Tuokkolan ollessa sairaana toimineella Sami Hirvosella on tapauksesta oma näkemyksensä.

− Nykymaailmassa kun tieto liikkuu niin nopeasti, se koko transfer card on ihan vanhanaikainen systeemi. Se pitäisi muuttaa koko järjestelmä, mutta se on niin isossa mittakaavassa, että se ei ole Hirvosen tehtävä vaan ihan jonkun muun, Hirvonen täräytti.

Byers pelasi ottelussa lopulta vain vajaat viisi minuuttia.

Kerho-puolustuksen painajaismainen avausserä

Itse ottelu ratkesi käytännössä jo avauserässä, kun kaksintaistelu vieraiden maalilla torjuneen Kristian Järvisen ja Ilveksen kakkosketjun sentterin Aleksi Mustosen välillä merkittiin jälkimmäisen eduksi 2-0, kun tamperelaistunut jokerikasvatti iski komeilla yksilösuorituksilla sekä Ilveksen ensimmäisen että kolmannen osuman.

Hirvonen antoikin koko Mustosen johtamalle kakkosketjulle kiitosta ottelun jälkeen.

− Hienoa että he saivat onnistumisia. Heidän koko kentällisensä on ollut koko alkukauden erittäin hyvä, mutta maalit ovat jääneet uupumaan. Nyt kun tuli muutama onnistuminen, niin hyvä juttu koko ketjulle.

Hyvää taustatukea Mustoselle tarjosivat myös tupsukorvien toisen maalin iskenyt illan vastustajajoukkueesta täksi kaudeksi Tampereelle siirtynyt Joonas Vihko sekä HPK:n kolmospakkipari Henrik Forsberg - Henri Auvinen, joka oli läpi ottelun luvalla sanoen luokaton.

Puhtaat paperit Ilves-ryhmityksestä saavat myös peräti kolme syöttöpistettä merkkauttanut puolustaja Saku Salmela sekä tupsukorvien pistekärkeen noussut Markku Flinck, joka nakutti tehot 1+1. Myös uransa ensimmäisen liigamaalin iskenyt Eemeli Suomi ansaitsee maininnan otteluraportissa.

HPK vaihtoi kolmannen maalin jälkeen maalinsa suulle Jere Myllyniemen, joka joutui kuitenkin hänkin antautumaan kolmannessa erässä vielä kahdesti.

HPK on päästänyt Liigassa nyt kolmanneksi eniten maaleja. Viidessä ottelussa verkko on soinut jo 15 kertaa. Kerhon apuvalmentaja Vesa Viitakoski myöntääkin, että Pohjois-Amerikkaan lähtenyttä Juuse Sarosta on vähän ikävä.

− No tietysti, mutta varmasti olisi kaikilla muillakin joukkueilla. Kaikkien pelaajien tässä pitää parantaa, ei vain maalivahtien. Ei tässä yhtä tai kahta pelaajaa lähdetä heittämään bussin alle, joukkueena mennään.

» Lähetä palautetta toimitukselle