Tampereen viihdyttävässä illassa sikailtiin ja kärsittiin

Uransa alkupuolen HIFK:ssa pelannut Vihko oli mukana Ilveksen molemmissa osumissa.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves ja HIFK tarjosivat lauantaina todella viihdyttävän ja monivaiheisen jääkiekkoelämyksen. Tunteenpurkauksiltakaan ei Tampereella vältytty.

Ilves lähti hyvällä jalalla peliin, ja HIFK joutui puolustuskannalle. Tupsukorvien hyvä alku palkittiin, kun Joonas Vihko täräytti rannekudin keskisektorilta HIFK:n verkkoon.

Hyvä alku ei kuitenkaan kantanut kotijoukkueen kannalta kaivattuun lopputulokseen, vaan helsinkiläisvieraat poistuivat lopulta kahden sarjapisteen kanssa. Lopputulokseksi kirjattiin 3-2 voittolaukauskilpailun jälkeen.

− Hallitsimme peliä ja meillä oli kaikki avaimet suoraan voittoon, tuumaili Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkola ottelun jälkimainingeissa.

Ilves sai avauserän aikana monta kertaa murtavan syötön läpi HIFK:n puolustuksen. Erityisesti Aleksi Mustosen johtama kakkosketju oli pelin alkupuolella vaarallinen. Teemu Rautiainen kilautti kertaalleen jopa tolppaan.

Ilveksen painostus ei kuitenkaan kestänyt loputtomiin, vaan HIFK pääsi erän loppupuolella peliin mukaan. Ilveksen maalivahti Hannu Toivonen torjui HIFK-hyökkääjä Miro-Pekka Saarelaisen laukoman rannelaukauksen eteensä, eikä ehtinyt enää paikkaamaan tilannetta. Saarelainen ehti omaan karakiekkoonsa ensimmäisenä ja tasoitti pelin.

− Meille on iso juttu, että täksi kaudeksi mukaan tulleet uudet jätkät pystyvät pitämään tasonsa illasta toiseen. Tänään oli erittäin vivahteikas ottelu, joka olisi voinut päättyä kumman tahansa voittoon, pyöritteli HIFK:n pääkäskijä Antti Törmänen.

Ottelussa riitti taklauksia − muutama sikailukin nähtiin

Ottelun ikävin tapahtuma koettiin avauserän viimeisellä minuutilla, kun HIFK-kapteeni Arttu Luttinen luisteli hyökkäysalueen kulmaan. Luttinen tööttäsi Ilveksen Teemu Rautiaisen törkeästi selkäpuolelta laitaa päin. Lisäksi Thomas Nykopp rusikoi jäässä maannutta Mustosta.

Jälkitilanteesta Ilves-puolustaja Jyri Niemi talutettiin sekavan oloisena pukusuojaan, kun hän oli saanut iskun päähänsä. Luttinen sai tilanteesta 2+5-minuutin rangaistuksen, sekä pelirangaistuksen poikittaisesta mailasta.

Kolttoset eivät päättyneet vielä tähän. Toisessa erässä Ilveksen Markku Flinck taklasi avojäällä HIFK-pelaajaa päähän, ja sai tempustaan 2+10-minuuttisen.

Molemmilla valmentajilla oli tapahtumista oma näkemyksensä.

− Toivon, että Liigan kurinpito on tilanteen tasalla. Päähän kohdistuneet iskut on saatava kitkettyä pois, totesi Ilveksen Tuokkola painokkaasti.

− En nähnyt Luttisen tekoa, mutta kyllä se peliä muutti. Meiltä kuitenkin erittäin hyvää alivoimapelaamista koko seitsemänminuuttisen ajan, puntaroi helsinkiläisten päävalmentaja Törmänen.

Tunnelataus säilyi loppuun asti

Ilveksen uusimman vahvistuksen Dane Byersin iskettyä takatolpalta 2-1-maali, siirryttiin toiselle erätauolle isäntien maalin johdossa. Maaliin syötön tarjoili Vihko, jonka yhteispeli Byersin kanssa oli koko illan silmiähivelevällä tasolla.

Kolmannen erän alussa näytti, että koiruudet jatkuisivat edelleen, kun HIFK:n Joonas Järvinen paukutti vaihtoaitioiden edustalla Vihkoa. Järviselle tuomittiin tilanteesta pikkukakkonen väkivaltaisuudesta.

HIFK kesti alivoiman ja aloitti mielettömän kirin. Palkinto tuli muutama minuutti ennen täyden ajan umpeutumista, kun aiemmin pahassa kunnostautunut Nykopp ohjasi maalin edestä tasoituksen. Ilves sai vielä viimeiselle minuutille hurjan tilanteen, mutta HIFK-maalivahti Ville Husso selvitti läheltä piti-tilanteen.

Lopulta ottelussa mentiin jatkoajalle. Kolmella kolmea vastaan pelattu viisiminuuttinen ei tuonut ratkaisua, joten ratkaisu nähtiin vasta voittolaukauskilpailussa. Ainoana pelaajana kiekon maaliin sai Mika Partanen, joten HIFK nappasi kaksi sarjapistettä mukaansa.

− Kohtaamme Ilveksen jälleen tiistaina. Siihen peliin meidän täytyy parantaa erityisesti hyökkäyspään kamppailupelaamistamme. Lisäksi Mustosen ketju on saatava paremmin kuriin, päätti HIFK-luotsi Törmänen.

Ilves ja HIFK kohtaavat siis uudelleen ensi tiistaina. Tällä kertaa helsinkiläisten kotiluolassa Nordenskiöldinkadulla.