HIFK kyykkäsi Ilveksen nuoriso-osaston käsittelyssä

Tapio Laakso viimeisteli Ilveksen viidennen osuman.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Nuoret pelaajat olivat Tampereen perjantai-illassa näkyvästi esillä niin hyvässä kuin pahassa. Helsingin IFK ei löytänyt keinoja Ilveksen nuorisoketjun pysäyttämiseksi. HIFK:n maalivahti Ville Husso ei varmasti halua muistella iltaa pitkään.

Ilves ja HIFK esittivät kolme erää varsin sekavaa jääkiekkoa. Peli ratkesi jo avauserässä, kun heikosti pelin aloittanut HIFK jäi Ilveksen Teemu Rautiaisen, Aleksi Mustosen ja Roope Hintzin jyrän alle. Kolmikko teki viidessätoista minuutissa kolme maalia, eikä HIFK päässyt enää kunnolla hätyyttelemään kotijoukkueen johtoa. Ilves voitti ottelun lopulta lukemin 5–2 (3–1, 1-0, 1–1).

Ilta oli erityisen synkkä HIFK:n maalivahdille Ville Hussolle. Ainakin kaksi Ilveksen maaleista livahti maalivahdin taakse liian helposti. Eero Savilahti laukoi Ilveksen neljännen maalin päätyviivalta rystyltä, ja kaikkien yllätykseksi Husso ei saanut pysäytettyä kiekkoa.

− Kaveri oli tosi terhakka heti alusta, varsinkin Mustosen kentällinen. Katsoin jo verryttelyssä, että he luistelevat hyvin, ja heidän touhunsa oli kyllä ylivoimaista ensimmäisessä erässä. Se ratkaisi tämän pelin, HIFK:n valmentaja Antti Törmänen sanoi pelin jälkeen.

Törmänen näki tuloksen takana myös eilisen pelin Pelicansia vastaan.

− Jouduimme eilisessä pelissä koville. Meillä on nuoria äijiä, joille tilanne on uusi. Vastassa oli levännyt joukkue, joka luisteli hyvin. Osa tuloksesta oli heidän taktista hyvyyttään, ja osa meidän kyvyttömyyttä vastata siihen.

Taklaustalkoot kuumensivat tunteita

Sekavan ottelun viihdearvoa nosti paitsi runsas maalimäärä myös kolmannessa erässä nähdyt taklaustalkoot. HIFK tuli kolmanteen erään takaa-ajoasenteella, ja vierasjoukkueen puolustaja Juuso Salmi taklasi erän alussa kovaa Ilveksen Teemu Rautiaista. Ilves vastasi huutoon, ja Martti Järventie sekä Antti Tyrväinen laittoivat laidat rytisemään. Tyrväisen taklauksen jälkeen HIFK:n Corey Elkins kävi antamassa Ilveksen voimalaiturille palautetta, ja miehet heristelivätkin jo hanskojaan. Tilanne ei kuitenkaan kehittynyt tuijotuskilpailua pidemmälle.

HIFK sai kolmannessa erässä otteen pelistä, mutta todellista hätää kotijoukkue Ilveksellä ei ollut.

− Positiivista oli Rautiainen-Mustonen–Hintz-ketjun pelaaminen, Aleksi Mäkelän pelaaminen viikon tauon jälkeen, ja Joonas Korpisalo pelasi kuuman pelin. Teimme viisi maalia, mihin emme aiemmin tällä kaudella ole pystyneet, joten täytyy olla tyytyväinen, Ilveksen valmentaja Tuomas Tuokkola summasi.