Helpotuksen huokaus

Bluesin tappio ei miellyttänyt Jussi Makkosta.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves pääsi välillä voiton makuun. Ja jopa maalinteon. Espoon Blues aloitti kovaa, mutta putosi kelkasta.

Torstaina pelattiin vain yksi liigaottelu. Putket katkesivat, kun häviökierteessä ollut Ilves kellisti viisi matsia voittaneen Bluesin 5-1.

Pelin alkupuoli oli tasaista, kamppailuvoittoista kiekkoa, mutta Ilveksen nälkä oli Bluesia kovempaa.

− En ollut tyytyväinen joukkueen asenteeseen. Kyllä ne takin napit on pidettävä kiinni pakkasella, muuten tulee kylmä. Pelissä oli osa-alueita, joissa pitää olla parempia ja ne ruoditaan tuolla joukkueen kanssa, sanoi espoolaisten päävalmentaja Jyrki Aho tuimana.

Blues hallitsi kiekkoa koko avauserän. Ilves halusi väkisin mennä syvälle vieraspäätyyn, mikä teki joukkueen keskialueen pelaamisesta roiskintaa. Toisen erän alussa vieraat palkittiin ansaitusti Tommi Huhtalan ohjaamalla avausmaalilla. Nelosketju Ilmari PitkänenSiim LiivikEetu Pöysti luisteli jälleen todella näyttävästi.

Pelin kulku muuttui peruuttamattomasti erikoistilanteissa. Bluesia on rankaistu alivoimalla melko tiuhaan, eikä viime aikoina huonosti pelannut Ilveskään jättänyt hyödyntämistä väliin. Ensin Roberts Jekimovs onnistui survomaan maalin edestä, viisi minuuttia myöhemmin Jarkko Näppilä kiitti Blues-pelaajan oikosulkusyötöstä ja laittoi kiekon Antti Kangasniemen lavan kautta maaliin.

Nopeiden maalien jälkeen ilta oli kotijoukkueen. Hakametsässä ei yleisömäärällä mässäilty, mutta paikalle jaksaneet näkivät pitkästä aikaa Ilveksen nopeaa hyökkäyspelaamista.

− Tasaiset kaksi erää ainakin tilastollisesti, mutta kyllä Ilves oli tänään halukkaampi. Jäätiin kamppailuissa jälkeen. Ilves ansaitsi pisteet, me ei ansaittu. Silloin Ilves saa sen kolme pistettä ja me ei saada mittään, Aho tylytti.

Päätöserään lähdettiin maalin erolla, mutta Bluesin kiri jäi toteuttamatta. Turo Asplund, Jiri Veistola ja Tommi Kivistö täydensivät Ilveksen maalisarakkeen loppuun.

− Saatiin omat mahdollisuutemme ylivoimalla tuohon kolmannen erän alkuun, mutta ei siitä oikeastaan laatupaikoille päässyt kuin Makkonen [Jussi] yhden kerran.

Tuokkola kiitteli työmoraalia

Ilveksen päässä voitto maistui.

− Kyllä tuntuu hyvältä! Mä näen tämän jatkumona. Tapparaa vastaan pelattiin hyvin, Lappeenrannassa oli hyviä pätkiä. Jätkät on tehneet pirusti töitä, että päästäisiin peliin paremmin kiinni. Ekan erän työmäärä mahdollisti pelirohkeuden ja sitä kautta me päästiin taas maalipaikoille, Tuomas Tuokkola analysoi ja piti huolen, että hänen mielestään tärkein asia mainittiin tarpeeksi monesti.

− Tiukka ja hyvä matsi niin kuin nämä kaikki, mutta kiekollisesti oltiin minusta hyviä. Yhtä kokemusta rikkaampia taas. Äijät on tehneet pirun kovan työn.

Ilves on taivaltanut synkässä tappioputkessa ja ajanut joka pelissä vastustajaa takaa. Pelin tilanteen vaihtelut ja takaiskumaalit ovat vaikuttaneet joukkueen otteisiin liian suuresti. Tällä kertaa se tosin toimi myös katon suuntaan.

− Varsinkin toisen maalin jälkeen oltiin pelaamisessa kiinni - mitä se syöttäminen, keskialueen voittaminen ja pelaaminen on. Se on jännä juttu tuo meidän korvien väli. Kun tulee onnistumista, uskalletaan ruokkia sitä onnistumista. Mutta niiden eteen on tehtävä työtä.

− Tunteenhallintaa ja pelin tason päivittäistä nostamista. Ollaan tämän joukkueen kanssa alkumetreillä vasta, jos ajatellaan aikaa, mitä me on oltu kimpassa, Tuokkola mietti.

Ilves-kopin lisäksi lopputulos nauratti rahapeliyhtiöissä. Vedonvälittäjät tekivät kovan tilin, kun pelaajat työnsivät markkojaan urakalla Bluesin voitolle. Espoolaiset eivät ole voittaneet Hakametsässä kolmeen vuoteen.

Lopputulos kiepautti joukkueet päikseen sarjataulukossa. Blues päästi Ilveksen edelleen ja on nyt kahdeksas. Ottelut jatkuvat Ilveksen osalta lauantaina vieraspelillä Kärppiä vastaan, Blues saa huilata tiistaihin asti. Espoossa pelataan silloin Tapparaa vastaan.