Kissapedot tyrmäsivät porilaiset vauhdikkaasti Nokialla

Ilves sai juhlia keskiviikkona Ässien kustannuksella Daniel Corson johdolla.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Nokian keskiviikkoillassa nähtiin viihdyttävä ja vauhdikas peli Ilveksen ja Ässien väliltä. Ilves antoi todellisen tyrmäysiskun heti toisen erän alussa ja ratkaisi pelin sillä itselleen. Pelin loppulukemat olivat 4-1 (0-1, 3-0, 1-0).

Ilves ratkaisi pelin itselleen toisen erän kolmella nopealla maalilla, sillä alle kolmessa minuutissa kiekko lyötiin kolmeen kertaan porilaisten maaliin. Maalintekijöinä kunnostautuivat Daniel Corso, Roberts Jekimovs ja Jarkko Näppilä. Näistä Ässät ei enää missään vaiheessa pystynyt tokenemaan.

Vauhdikas ensimmäinen erä

Ensimmäinen erä kului vauhdilla. Kiekko liikkui vauhdikkaasti eikä pelikatkoja juuri nähty. Ässät pääsi koettamaan ylivoimaa erän alkupuolella ja rankaisi heti. Maali syntyi ajassa 8.17, kun Niklas Hagman pääsi iskemään Kamil Krepsin poikittaissyötöstä. Toisen syötön tarjoili Dragan Umicevic.

Erän loppu kului myös tasaisissa merkeissä, mutta Ilveksellä oli välillä suuria vaikeuksia pelinavaamisensa kanssa. Porilaiset pääsivät katkoihin, mutteivät onnistuneet hyödyntämään niitä. Tauko koitti lukemissa 0-1.

- Ensimmäisessä erässä emme päässeet syöttämään kunnolla, koska Ässät tuli kovaa päälle, kertasi Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkola.

Ilves painaa kaasua

Toisessa erässä pelin kuva muuttui paljon. Kissapetojen maalijuhlat aloitti Corso läpiajomaalillaan, johon syötöt tarjoilivat Mikko Kukkonen ja Niko Peltola. Toisen maalin iski puolestaan Jekimovs Kai Kantolan ja Juuso Rajalan syötöistä. Pikatyrmäyksen täydensi Näppilä Antti Kangasniemen ja Simon Gysbersin syötöistä. Kaikki tämä kahdessa minuutissa ja 56 sekunnissa.

Ilves jatkoi hallintaansa koko erän ajan ja pakotti patapaidat rikkomaan ja ottamaan jäähyjä. Kotijoukkue ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään ylivoimiaan. Porilaiset jäivät pahimmillaan aivan jalkoihin ja heikko viimeistely oli pääsyy sille, että lukemat olivat vain 3-1 tauolle mentäessä.

- Paransimme toiseen erään peliämme ensimmäisestä erästä, totesi Tuokkola.

Kissapedot viimeistelevät saaliinsa

Viimeisessä erässä ei nähty samanlaista dominointia, kuin toisessa erässä. Neljäs maali nähtiin kuitenkin jo ajassa 40.32, kun Corso löi irtokiekon sisään. Sami Sandell ja Alexander Ruuttu saivat syöttöpisteet.

Vauhti säilyi edelleen kovana, mutta kunnollisia maalipaikkoja ei juuri saatu aikaan. Loppua kohden joukkueet tyytyivät pelaamaan varman päälle ja loppulukemat olivat 4-1.

Ilveksen päävalmentaja Tuokkola oli tyytyväinen mies pelin jälkeen.

- Olen tyytyväinen, tämä oli kokonaisuutena paras peli meiltä. Teimme hienoja maaleja toisessa erässä ja tämä oli hyvä välietappi meille. Tämä oli hieno osoitus siitä, mitä sitoutuminen ja pelille antautuminen antavat.

Tuokkolalla oli myös sanansa sanottavana muutamista pelaajista.

- Ville Kolppanen oli tänään hyvä. Meillä oli laajalla rintamalla hyviä suorituksia. Ykkösketjumme oli Corson johdolla myös pirteä. Corso on hyvä pelaaja ja tykkään hänestä todella paljon.

- Greg Coburn lähti, sillä hänen pelillinen tasonsa ei riittänyt. Nyt juniorimme saavat lisää peliaikaa, päätti Tuokkola.