Ässät piti Ilveksen hyökkäyksen kurissa - tupsukorville jo kolmas perättäinen tappio

LIIGA / Raportti
Tuomas Huhtanen iski Ässien voittomaalin.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Ilves-maalivahti Juha Järvenpään ensimmäinen aloitettu liigaottelu sitten viime vuoden joulukuun ei tuottanut tupsukorville pistettäkään. Järvenpään kasvattiseura Porin Ässät teki Hakametsässä kolme maalia ja vei mukanaan yhtä monta pistettä.

Ottelu sai nopean alun, kun Ilves-ryhmän kokenein pelaaja, puolustaja Martti Järventie antoi karmaisevan harhasyötön omalta alueelta suoraan ässähyökkääjä Henri Heinon lapaan.

Järventie ehti vielä itse puolustamaan tilannetta, mutta Heino harhautti 38-vuotiaan puolustajan ja nosti kiekon ohi Juha Järvenpään.

Ässien nopean alun jälkeen Ilves sai pelistä kiinni, mutta lukemat säilyivät 0-1:ssä.

− Toisessa vaihdossa heti kiekko omaan reppuun, niin onhan se julmaa. Sen jälkeen meillä lähti kuitenkin kone käyntiin ja pelirohkeus lisääntyi. Pelattiin hyvä erän loppu siihen, Ilves-luotsi Tuomas Tuokkola kommentoi joukkueensa avauserää.

Ilves nousi toisessa erässä vierailijoiden rinnalle ja ohi tehden 70 sekunnissa kaksi osumaa. Erän lopulla kuitenkin Atte Pentikäisen kaksi jäähyä kostautuivat, ja Esa Lindell toi Ässät tasoihin reilua minuuttia ennen erätaukoa.

− Isot jäähyt meiltä siihen erän loppuun. Ensimmäinen oli kyseenalainen jäähy, ja toinen sitten meiltä taas vähän tyhmä jäähy, josta Ässät sitten pääsikin tasoihin, Tuokkola manasi.

Kolmas erä oli Ässien. Tuomas Huhtanen iski ottelun voittomaaliksi jääneen kolmannen osuman jälleen Martti Järventien huolimattoman puolustuspelaamisen jälkeen.

Ilves sai lopussa painettua näennäistä painetta vielä Ässien päätyyn, mutta maalipaikkoja ei käytännössä enää nähty.

Ässien pääkäskijä Pekka Rautakallio olikin ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueensa otteisiin.

− Kokonaisuutena hyvä viikko tuloksellisesti. Pelillisesti meillä on vielä paljonkin tehtävää, mutta me olemme koko ajan menossa oikeaan suuntaan. Tänäänkin pelissä saimme aikaisessa vaiheessa ensimmäisen maalin, ja se vähän vapautti väärällä tavalla meidän pelaamista. Mutta mitä pidemmälle siitä päästiin, niin sitä enemmän se alkoi taas näyttää meidän tekemiseltä.

Ilves sai kolmannessa erässä kovasta painostuksesta huolimatta vain kolme laukausta kohti Rasmus Rinteen vartioimaa maalia, ja niistäkin oikeastaan vain yhden voi laskea maalipaikaksi.

− Se on juuri sitä kiekkoa, mitä me haluamme pelata. Pidämme pelin meidän hallussamme. Toinen puoli on sitten vaan se tuloksen tekeminen, siihen tarvitaan maaleja. Ei riitä, että pystymme pitämään vastustajan pois veto- ja maalipaikoilta, me tarvitsemme itsekin niitä maaleja.

Järvenpää selätti vaikeudet

Ilveksen maalilla torjunut Juha Järvenpää aloitti ensimmäistä kertaa liigaottelussa maalilla sitten viime vuoden joulukuun alun.

EI TÄSSÄ MUU AUTA KUIN PALATA SORVIN ÄÄREEN.

− Kolmannessa erässä yksi virhe, josta kaveri rokottaa. Se siitä. Nyt on meillä vähän vaikeampi jakso menossa. Jos mikään ei koskaan tule helpolla, niin nyt ei ainakaan. Ei tässä muu auta kuin palata sorvin ääreen, Järvenpää pohti.

Jalkaleikkauksessa maaliskuussa ollut Järvenpää oli tolppien välissä jo keskiviikkona Mestiksessä LeKin mukana. Taukoa edellisestä virallisesta ottelusta ehti kuitenkin kertyä yli seitsemän kuukautta.

− Onhan helmikuusta jo vähän aikaa. Keskiviikkona sain kuitenkin LeKin kanssa hyvän pelin alle, ja eilen pääsin Jyväskylässä pelaamaan pari erää. Nyt sitten ensimmäinen täysi peli Liigassa, niin ihan hyvät fiilikset on.

− Perkeleen hienoa pelata taas, ja olla terveenä!

Loukkaantuminenkaan ei enää vaivaa.

− Nyt tilanne on sen suhteen hyvä, jalka ei vaivaa oikeastaan lainkaan, ei sitä tuossa liikkuessa mitenkään huomaa. Kaikki on ihan mallillaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle