Kerhon vauhti ei riittänyt TsSKA:ta vastaan

LIIGA / Raportti
Tästä se lähti kauteen valmistautuminen.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
HPK avasi kautensa Rovaniemellä parilla peräkkäisellä ottelulla kivikovaa Moskovan TsSKA:ta vastaan. Molempien otteluiden kuva oli varsin selvä: TsSKA luisteli vauhdilla keskialueen yli ja hallitsi peliä, kun taas Kerholla oli vaikeuksia päästä hallitusti hyökkäyspäätyyn.

Pari viikkoa Rovaniemellä leireillyt Moskovan TsSKA kohtasi tiistaina ja keskiviikkona HPK:n Lappi-areenalla. Aikaisen ajankohdan vuoksi kummankaan joukkueen pelistä ei vielä voi isoja johtopäätöksiä tehdä, mutta tasoero kävi kummassakin kamppailussa selväksi.

Etenkin tiistaina moskovalaiset käänsivät pelin suuntaa todella nopeasti. Kiekko pelattiin usein oman siniviivan tuntumaan laiturille, joka jakoi sen nopeasti täyteen vauhtiin sentterille. Kuvio oli HPK:lle myrkkyä. Keskiviikoksi Kerho oli hieman parsinut peliään kasaan, mutta keskialueen ylittäminen hallitusti oli hämeenlinnalaisille edelleen vaikeaa. Joukkue yritti usein rauhoittaa peliä ja ottaa lähdön hitaasti, mutta tyyli ei toiminut kovaa luistelleita moskovalaisia vastaan.

Keskiviikon taistossa ei nähty kuitenkaan kuin kaksi maalia, jotka molemmat syntyivät ylivoimalla. TsSKA vei peliä selvästi, mutta ykkössektorin paikkoja oli toisessa kohtaamisessa avauspeliä vähemmän. Myös Joni Myllykoski Kerhon maalilla pelasi hyvän ottelun. HPK:n kenttäpelaajista positiivisessa mielessä erottui Marek Viedensky.

- Eivät nopeat pystyavaukset enää keskiviikkona yllätyksenä tulleet. Saimme toiseen peliin pakettiamme vähän paremmin kasaan, ja hyökkäykset menivät enemmän nurkkia kohti. Ensimmäisessä pelissä maltti puuttui. Olisihan kova vastus palvellut ehkä vielä paremmin, jos olisimme olleet hieman enemmän jäällä ennen pelejä, kommentoi HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen toisen pelin jälkeen.

- Tarkoituksenamme oli kääntää peliä nopeasti. Emme kuitenkaan vielä hirveästi ole painottaneet pelillisiä juttuja, vaan ne tulevat myöhemmillä leireillä, kertoi TsSKA:n luotsi Dmitri Kvartalnov.

HPK:lla oli viiden päivän Rovaniemen leirillä mukana iso ryhmä, jossa nuorille pelaajille annettiin runsaasti vastuuta.

- Saimme hyvää kokemusta, vastustaja oli todella laadukas, huippuyksilöistä koostuva joukkue. Varmasti nämä pelit palvelevat omaa Liigaamme ajatellen. Nuoret näkivät työmäärän, jota tarvitaan. TsSKA jaksoi painaa 60 minuuttia, vaikka takana oli kova leiri, Arvonen mietti.

HPK:n ketjut ottelun alussa:

Tuomas Vänttinen - Marek Viedensky - Eetu-Ville Arkiomaa

Santeri Vuoti - Juhani Jasu - Joonas Vihko

Saku Salminen - Toni Jalo - Patrik Virta

Joona Monto - Nicolas Ritz - Jere Laine

Juuso Vainio - Aleksi Laakso

Joni Tuulola - Antti Bruun

Ossi-Petteri Grönholm - Jyri Niemi

Joni Myllykoski (Mika Järvinen)

» Lähetä palautetta toimitukselle