Maalit jäivät vähiin Kerhon ja Tepsin yhteenotossa

LIIGA / Raportti
Tunteetkin kuumenivat HPK:n ja TPS:n välisessä pelissä.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Rinkelinmäen perjantain kiekkoillassa ei maaleilla juuri juhlittu. Hämeenlinnassa kohtasivat HPK ja TPS, ottelu päättyi turkulaisten 2-1- jatkoaikavoittoon.

HPK:n ja TPS:n välisessä kamppailussa jäivät maalit kortille. Ottelussa viimeisteltiin yhteensä kolme osumaa, Tepsi teki näistä maaleista kaksi häkkiä ja Kerho yhden. TPS päihitti Pallokerhon luvuin 2-1. Turkulaisten voittomaalin viimeisteli pelin jatkoajalla liettualaishyökkääjä Tadas Kumeliauskas.

Vaikka HPK:n ja TPS:n välisen ottelun varsinainen peliaika päättyi tulokseen 1-1, ei kumpaakaan joukkuetta voi kehua hyvästä puolustuspelaamisesta. Syytä vähämaaliseen kamppailuun oli myös molempien joukkueiden heikossa viimeistelyssä.

- Tällä kertaa ei voi sanoa, että molemmat joukkueet olisivat puolustaneet hyvin, TPS:n keskushyökkääjä Niclas Lucenius kommentoi.

- Tänään oli huonoa viimeistelyäkin. Kun oli mahdollisuuksia, niin tehtiin huonoja ratkaisuja kiekon kanssa. Ei ollut mitään niin hyvää peliä kummaltakaan joukkueelta.

Tepsi ei voittanut hyvällä pelillä

TPS teki sen voittoon vaaditun yhden maalin enemmän kuin HPK ja nujersi hämeenlinnalaisjoukkueen maalein 2-1. Turkulaisille voiton ratkaisseen maalin iski pelin jatkoajalla Tadas Kumeliauskas, kun jatkoaikaa oli ehditty veivaamaan vain 17 sekuntia.

Turkulaisten ykkösketjua johtava sentteri Lucenius oli tyytyväinen Tepsin ottelusta saalistamiin kahteen pisteeseen, mutta ei siihen peliesitykseen, jolla TPS voiton tililleen nappasi.

- Tänään ei voitettu hyvällä pelillä todellakaan. Onneksi saimme kuitenkin voiton ja pari pistettä vieraista, ei se ikinä vieraista helppo ole voittoja ottaa, Lucenius sanaili.

TPS jätti Kerhon vain yhteen maaliin. Isoimpana syynä Tepsin voittoon Lucenius piti turkulaisten maalivahtia Fredrik Norrenaa, joka torjui ottelussa peräti 32 kertaa.

- Norrena piti meidät pelissä tänään hyvin mukana. Norrenan piikkiin menee tämä voitto, Lucenius tokaisi.

HPK teki pari helppoa virhettä ja TPS rokotti

Tehottomuus ja heikko hyökkäyspelaaminen leimasivat Kerhon ja TPS:n välistä kamppailua. Isoimmat ongelmat maalinteon kanssa oli Pallokerholla, joka viimeisteli ottelussa vain yhden ainoan maalin.

Hämeenlinnalaisilla olisi ollut kyllä paikkoja useampaankin osumaan, mutta HPK:n hyökkäyspelaaminen oli vaisua. Kerho esimerkiksi hukkasi ison määrän hyviä maalintekopaikkoja.

Omassa päässään HPK puolestaan sortui muutamaan puolustusvirheeseen, joista TPS pääsi rankaisemaan kahden maalinkin muodossa.

- Paikkoja oli taas ihan tarpeeksi voittoon asti. Norrena pelasi hyvin ja me teimme pari helppoa virhettä, mistä kaverit rokottivat ja tekivät kaksi maalia, se riitti tänään, HPK:n laitahyökkääjä Joonas Vihko kommentoi ottelua.

Joonas Vihkolle ei jäänyt hyvä fiilis pelistä

Alkukaudesta tuttu tehottomuus on ruvennut jälleen vaivaamaan hämeenlinnalaisjoukkuetta. Tepsiä vastaan Kerho sai ainoastaan yhden ainoan maalin aikaan. Neljässä edellisessä ottelussaan Pallokerho on puolestaan tehnyt yhteensä vain viisi maalia.

Tappio Tepsiä vastaan oli HPK:lle puolestaan jo neljäs peräkkäinen häviö. Liigan sarjataulukossa yhdentenätoista majaileva Kerho tarvitsisi vähitellen jo voittoja kivutakseen sarjataulukossa kymmenen sakkiin ja yltääkseen Liigan pudotuspeleihin.

Perjantaina Tepsiä vastaan Kerho ei voittoa kuitenkaan pystynyt tililleen kahmaisemaan. Liigajumbo TPS periaatteessa lukeutuu niihin joukkueisiin, jotka Pallokerhon pitäisi nyt ainakin kyetä voittamaan, mutta takkiin tuli.

Kerhon laitahyökkääjälle Joonas Vihkolle jäi paha maku suuhun häviöstä.

- Ei siitä ikinä hyvä fiilis jää. Tässä pelataan kuitenkin omia pleijareita jo tällä hetkellä. Nämä jengit pitäisi voittaa etenkin kotona, mutta ei voi sanoa että hyvä fiilis jäi tällaisen pelin jälkeen, laituri murehti.

» Lähetä palautetta toimitukselle